Δημοσιεύτηκε στις 06 Απριλίου 2020
Η Χρύσα Κατσαρίνη, μια από τις πιο καταξιωμένες stand up κωμικούς της Ελλάδας, είναι ένας θετικός άνθρωπος, με πηγαίο χιούμορ και αστείρευτο ταλέντο.
Επισκέφθηκε πρόσφατα το νησί μας, στο πλαίσιο της περιοδείας της νέας της παράστασης με τίτλο ‘’Κουβέρτα’’, την οποία αγκάλιασε το κοινό, αφού όλες οι παραστάσεις ήταν sold out.
Ο Κυριάκος Χριστοδουλίδης τη συνάντησε λίγο πριν από την έναρξη της πρώτης της παράστασης στη Λευκωσία, προκειμένου να γνωρίσει περισσότερο τόσο την ίδια όσο και τη νέα της δουλειά.
1. Πότε και με ποια αφορμή συνειδητοποίησες ότι αυτό που σε γεμίζει είναι να φτιάχνεις την διάθεση των άλλων;
Ξεκίνησε εντελώς εγωιστικά, καθώς από μικρή ήθελα να έχω την προσοχή των ανθρώπων γύρω μου. Για να το πετυχαίνω αυτό, θυμάμαι τον εαυτό μου να λέω ανέκδοτα σε συγγενείς και φίλους για να τους κάνω να γελάνε. Συνειδητοποίησα, λοιπόν, από πολύ νωρίς, ότι αυτό που ήθελα να κάνω ήταν να φτιάχνω την διάθεση των άλλων. Αυτό ήταν καθοριστικό για την μετέπειτα πορεία μου.
2. Πόσο εύκολο είναι να το πετυχαίνεις αυτό σε περιόδους της ζωής σου που η δική σου διάθεση δεν είναι στα καλύτερα της;
Νομίζω ότι αυτή η στιγμή είναι η πιο ιδανική. Το να διακωμωδείς τα προβλήματά σου είναι ο καλύτερος τρόπος να τα αντιμετωπίζεις. Ό,τι άσχημο μου συμβαίνει αρχικά σκέφτομαι ‘’Γιατί να μου συμβαίνει;’’ αλλά αμέσως μετά σκέφτομαι ‘’Τρομερό κείμενο!’’. Το να κάνω τους άλλους να γελάνε βοηθά και τη δική μου ψυχολογία.

3. Ένας πετυχημένος κωμικός ηθοποιός θα μπορούσε να γίνει και πετυχημένος stand-up κωμικός και το αντίστροφο;
Το κείμενο είναι το βασικό συστατικό στο stand-up comedy. Ο stand-up κωμικός γράφει τα δικά του κείμενα, κάτι που δεν είναι απαραίτητο για έναν κωμικό ηθοποιό. Φυσικά, ένας κωμικός ηθοποιός που έχει ταλέντο σε αυτό, θα μπορούσε να κάνει stand-up comedy. Θεωρώ ότι το stand-up comedy είναι το πιο δύσκολο είδος κωμωδίας. Πρέπει να κερδίσεις το κοινό και να το κρατήσεις έχοντας μόνο τον εαυτό σου. Ούτε σκηνικά, ούτε κουστούμια, ούτε σκηνοθεσία. Είσαι εσύ και το κοινό.
4. Στην προηγούμενη σου παράσταση με τίτλο ‘’’Ό,τι πολυτιμότερο έχω’’ υπήρχε έντονος αυτοσαρκασμός αλλά και αναφορές σε πραγματικές ιστορίες και εμπειρίες από τη ζωή σου. Αυτά είναι στοιχεία που χρησιμοποίησες και στην δημιουργία της νέας σου παράστασης;
Σε πολλά από τα κείμενά μου υπάρχουν αυτοσαρκαστικά αστεία. Κάνω μια ενδοσκόπηση, βλέπω τα δικά μου θέματα και τα μοιράζομαι με το κοινό. Έτσι δημιουργείται μια οικειότητα και ένα αληθινό δέσιμο με τον κόσμο ο οποίος μαθαίνει πολλά κομμάτια του εαυτού μου. Εκτός από τον αυτοσαρκασμό, στα κείμενά μου, φυσικά υπάρχουν και ιστορίες από τη ζωή μου. Συγκεκριμένα σε αυτή την παράσταση, υπάρχει ένα κείμενο για ένα πολύ προσωπικό μου θέμα, που δυσκολευόμουν να το μοιραστώ, ακόμα και με φίλους. Ο κάθε άνθρωπος, που είναι στο κοινό και με τον οποίο μοιράζομαι αυτό το κομμάτι μου, είναι αυτόματα πολύ σημαντικός για μένα.
5. Η ‘’Κουβέρτα’’ σου, από ποιά υλικά είναι φτιαγμένη;
Η ‘’Κουβέρτα’’ είναι αυτή που μας προστατεύει και μας ζεσταίνει. Είναι φτιαγμένη απο τα πιο όμορφα συναισθήματα που σκεπάζουν και καλύπτουν όλα τα αρνητικά.

Σχετικά
Το συγκλονιστικό θεατρικό έργο «Το Γάλα» επιστρέφει με νέο κύκλο παραστάσεων
Το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη συνεχίζεται για μόλις λίγες μέρες ακόμη στο Θέατρο Δέντρο
Το «Panaginip» είναι μια βραδιά δύο μονόπρακτων μπαλέτων από το Ballet Philippines, που αξίζει να δεις
Το «Panaginip» στην Κύπρο παρουσιάζεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας του Ballet Philippines 2026
Το νέο ψυχολογικό Θρίλερ Easterman της w(in) the margins έρχεται να ταράξει τα νερά
Εμπνευσμένο από ένα σενάριο του A. Horowitz
Ο Γουίλεμ Νταφόε γράφει το Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2026
Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, επέλεξε φέτος τον διακεκριμένο και διεθνώς αναγνωρισμένο Αμερικανό ηθοποιό Willem Dafoe (Γουίλεμ Νταφόε), για τη συγγραφή του Μηνύματος της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου 2026.
Barcelona Flamenco Ballet: Το φημισμένο χορευτικό συγκρότημα από την Ισπανία φέρνει την «Κάρμεν» στην Κύπρο
Για πρώτη φορά στην Κύπρο η τολμηρή ερμηνεία της «Κάρμεν» από το Μπαλέτο Φλαμένκο της Βαρκελώνης
«Το Βουνί»: Θεατρική διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος της Λουΐζας Παπαλοΐζου
Με επίκεντρο ένα βουνό σε μια ακριτική περιοχή της Κύπρου
Δωδέκατη νύχτα: Τρεις τελευταίες παραστάσεις στη Λευκωσία και περιοδεία σε Λάρνακα, Λεμεσό και Πάφο
Η διασκευή του Owen Horsley παντρεύει τη θλίψη και τη χαρά σε μια κωμική και αλλόκοτη δημιουργία
«Οι 12 ένορκοι»: Η μακροβιότερη θεατρική παράσταση της Αθήνας έρχεται στην Κύπρο
Ένα θεατρικό έργο που τα τελευταία 11 χρόνια έχει sold out παραστάσεις
Η μαγική ιστορία της Ραπουνζέλ ζωντανεύει επί σκηνής
Μία θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια
Πέθανε ο Γιώργος Μαρίνος σε ηλικία 87 ετών
Τα τελευταία χρόνια της ζωής του είχε αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας
«Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού, η Διάφανη»: Ένα έργο με την μορφή μητέρας του Διονύσιου Σολωμού από το Θέατρο Λέξη
Ένα έργο που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Κύπρο σε σκηνοθεσία Μαρίνας Βρόντη