Δημοσιεύτηκε στις 04 Οκτωβρίου 2013
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου επιστρέφει για τρίτη χρονιά στο Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ από τις 12 έως τις 18 Οκτωβρίου. Το Φεστιβάλ παρουσιάζει και επιβραβεύει το έργο ταλαντούχων νέων αλλά και καθιερωμένων σκηνοθετών, προβάλλοντας ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, πειραματικές και ταινίες κινουμένων σχεδίων, ενώ αναδεικνύει τις ταινίες μικρού μήκους ως ένα ξεχωριστό είδος κινηματογραφικής δημιουργίας και έκφρασης, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να απολαύσει μερικές από τις καλύτερες διεθνείς και εγχώριες παραγωγές. Φέτος λαμβάνουν μέρος 12 ταινίες Κυπρίων σκηνοθετών που θα διαγωνιστούν ταυτόχρονα στο εθνικό διαγωνιστικό τμήμα. Συνολικά διαγωνίζονται δεκάδες ξένες ταινίες, πολλές από τις οποίες έχουν διακριθεί σε σημαντικά διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου, όπως Κάννες, Βερολίνο, Sundance, Oberhausen και Φεστιβάλ Δράμας. Την ευθύνη για την επιλογή των ξένων ταινιών, τον καταρτισμό του προγράμματος προβολών και των παράλληλων εκδηλώσεων, έχει η Καλλιτεχνική Επιτροπή, που αποτελείται από τους Κύπριους σκηνοθέτες Αλεξία Roider και Ιωακείμ Μυλωνά. Την Κριτική Επιτροπή απαρτίζουν τρεις σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο του κινηματογράφου, οι: Manuela Cernat- Ερευνητής στο Ινστιτούτο Ιστορίας της Τέχνης της Ρουμανικής Ακαδημίας, Nancy Bishop - Διευθύντρια Casting, Λέκτορας και ιδρύτρια του Acting For Film Program και Lars Henrik Gass – Σκηνοθέτης και συγγραφέας. Ακόμα το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου μέσα από παράλληλες δραστηριότητες προσφέρει στο κοινό την ευκαιρία για (μικρού μήκους) κινηματογραφικές αποδράσεις, δημιουργικές αναζητήσεις και διάλογο με σκηνοθέτες και δημιουργούς από την Κύπρο και το εξωτερικό. Στo πλαίσιo λοιπόν των παράλληλων εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, έχουν προγραμματιστεί μια σειρά προβολών και ένα Master Class με θέμα "Successful Crowd Funding for Shorts". Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λεμεσού, κυρίου Ανδρέα Χρίστου και στηρίζεται από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Όλες οι ταινίες θα προβάλλονται στους αυθεντικούς τους διαλόγους με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους. Το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα βρεις στο www.isffc.com.cy
-
Θέατρο Ριάλτο
12 Οκτωβρίου - 18 Οκτωβρίου 2013
Σχετικά
Μπίλι Άιλις: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ του «Hit Me Hard and Soft» -Σε 3D με την υπογραφή του Τζέιμς Κάμερον
Η Paramount Pictures παρουσίασε το πρώτο επίσημο τρέιλερ της νέας ταινίας-συναυλίας της Μπίλι Άιλις με τίτλο «Hit Me Hard and Soft», η οποία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 20 Μαρτίου 2026.
Hunger Games: Η Τζένιφερ Λόρενς και ο Τζος Χάτσερσον επιστρέφουν στο νέο prequel
Το κινηματογραφικό σύμπαν της Panem επεκτείνεται ξανά, καθώς το The Hunger Games: Sunrise on the Reaping φέρνει στο προσκήνιο την ιστορία των 50ών Αγώνων Πείνας, 24 χρόνια πριν από την αρχική ταινία
Hold Onto Me: H ταινία της Κύπριας σκηνοθέτριας Μυρσίνης Αριστείδου κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Σάντανς
Πρόκειται για την πρώτη κυπριακή ταινία μεγάλου μήκους που προβάλλεται στο ιστορικό και ιδιαίτερα προβεβλημένο αμερικανικό φεστιβάλ
4 πρεμιέρες – 4 λόγοι για να πας σινεμά αυτή την εβδομάδα
Τέσσερις πρεμιέρες γεμάτες ένταση, συναίσθημα και κινηματογραφική μαγεία
Η κινηματογραφική έκπληξη της χρονιάς: «Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων» συγκινούν και ενώνουν το κοινό
Μια παραγωγή που αναβιώνει τον κλασικό μύθο του Ντίκενς στην καρδιά της σύγχρονης Ελλάδας.
Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο «Καλλιτέχνης της Χρονιάς» σύμφωνα με το περιοδικό Time
Τη Δευτέρα πρόσθεσε μία υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα στην ήδη εντυπωσιακή λίστα με τις διακρίσεις της ταινίας «One Battle After Another» στην οποία πρωταγωνιστεί.
Σπασμένη Φλέβα: Νέο ρεκόρ με 76.333 εισιτήρια για την ταινία του Γιάννη Οικονομίδη
Το αστικό δράμα του σκηνοθέτη «νίκησε» δύο κακοκαιρίες και το κοινό γεμίζει τις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας
Χρυσές Σφαίρες 2026: Αυτές είναι οι υποψηφιότητες - Πότε η απονομή
Φέτος, υπάρχει και μια νέα κατηγορία στα βραβεία
American Film Institute: Οι 10 καλύτερες ταινίες του 2025
Μεταξύ αυτών και η «Βουγονία» του Γιώργου Λάνθιμου - Αλλά και οι 10 καλύτερες σειρές της χρονιάς.
Η Sony ετοιμάζει νέα ταινία «Men in Black» -Πρώτος αποδέκτης του σεναρίου ο Γουίλ Σμιθ
Μετά την επιτυχημένη αναβίωση του franchise «Bad Boys», η Sony Pictures φαίνεται πως στρέφει ξανά το βλέμμα της στο σύμπαν του «Men in Black»
«Emily in Paris»: Είδαμε το τρέιλερ της 5ης σεζόν
Και όπως επιβεβαιώνει, η Ρώμη έχει την τιμητική της σε αυτό τον κύκλο επεισοδίων.
Οι 5 νέες πρεμιέρες της εβδομάδας: Από τα Κάλαντα των Χριστουγέννων μέχρι το Five Nights at Freddy’s 2
Συγκίνηση, τρόμος, παραμύθι, πάθος και αληθινές ιστορίες: οι σημαντικότερες κινηματογραφικές αφίξεις της εβδομάδας που αξίζουν την προσοχή σου