Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Οι 5 αλυσίδες εστιατορίων made in Greece που μόλις έφτασαν στην Κύπρο

Αυτές είναι οιελληνικέςαλυσίδεςπου έφτασαν στηνΚύπρο τους τελευταίους μήνες

Δημοσιεύτηκε στις 04 Δεκεμβρίου 2019

Η Λευκωσία έχει πλέον την ευκαιρία να απολαμβάνει ακόμα περισσότερες γεύσεις από την ελληνική κουζίνα.

Κι αυτό γιατί -το τελευταίο διάστημα- πολλοί είναι οι επιχειρηματίες που επιλέγουν να κάνουν άνοιγμα στην Κύπρο με κάποιο franchise της επιχείρησής τους, ένεκα και του μεγάλου κύματος μετανάστευσης Ελλαδιτών στο νησί, γεγονός που κατά μία έννοια εξασφαλίζει την επιτυχία του εγχειρήματος, λόγω της οικειότητας του brand προς τους μελλοντικούς πελάτες, αλλά και της νοητής αναφοράς στον τόπο καταγωγής. 

Αρχή θα κάνουμε με την αθηναϊκή αλυσίδα Zahoulis, η οποία μόλις άνοιξε τις πόρτες της στη Λευκωσία, φέρνοντας στην πόλη μία νότα από ελληνική κουζίνα. Ο Zahoulis, (πρώην Ζάχος) είναι γνωστή ψησταριά η οποία δραστηριοποιείται σε Γλυφάδα και Αργυρούπολη στο ελληνικό σουβλάκι. Το εστιατόριο ήρθε να αντικαταστήσει το Souvlaki Bar στην οδό Θεμιστοκλή Δέρβη. Σερβίρει παραδοσιακές συνταγές, βασισμένες σε συνταγές των προγόνων μας, παραμένοντας πιστό στην παράδοση, στις αρχές και την ποιότητα που ακολουθούν εδώ και 15 χρόνια στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα το ψητοπωλείο, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του, δημιούργησε ένα πολύ κομψό και μοντέρνο περιβάλλον, όπου σερβίρει κλασικό ελληνικό σουβλάκι χοιρινό και κοτόπουλο στην πίτα, τον αγαπημένο μας γύρο και άλλες παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις όπως είναι το μπουγιουρντί, το οποίο μάλιστα αποτελεί μία από τις σπεσιαλιτέ της αλυσίδας. Ξεχωρίζει ωστόσο η σκοπελίτικη τυρόπιτα, ο ηγέτης των παραδοσιακών συνταγών της Σκοπέλου. Είναι πεντανόστιμη περιέχει τυρί φέτα και σερβίρεται με σουσάμι και μέλι! 
>> (22420454) Θεμιστοκλή Δερβή 24Α, Λευκωσία. Δ-Κ 12.00-24.00.

Να θυμίσουμε ότι πολύ κοντά στον Zahoulis βρίσκεται εδώ και έναν περίπου χρόνο η -επίσης ελληνική- αλυσίδα Πρόεδρος. O φετινός νικητής στα Cyprus Eating Awards 2019 στην κατηγορία Nice Price, σερβίρει ελληνικές νοστιμιές, περίτεχνα φτιαγμένες, όπως και πελώριες πιατέλες για κάθε γούστο! Ειδικεύεται στο σουβλάκι, το κεμπάπ και τις ανατολίτικες γεύσεις και είναι ένα μαγαζί που σου δίνει την ευκαιρία να συνδυάσεις καλό φαγητό και γρήγορη εξυπηρέτηση σε ένα όμορφο περιβάλλον. Εκείνο, όμως, που κάνει τον Πρόεδρο να ξεχωρίζει πέραν όλων των άλλων είναι το ωράριό του, αφού η κουζίνα σερβίρει μέχρι και τις 00.30. Οι επιλογές για φαγητό είναι πολλές, αφού μπορείς να διαλέξεις από μία οικονομική πίτα με κεμπάπ της αρεσκείας σου μέχρι και πιατέλα.  
>> (70088070) Θεμιστοκλή Δέρβη 9, Λευκωσία.  

 

 Σημείωσε ακόμα ότι τον τελευταίο ένα χρόνο δραστηριοποιείται στην περιοχή της Έγκωμης και η ελληνική αλυσίδα φαγητού, Σ αββίκκος το οποίο στεγάζεται στο ανακαινισμένο κτήριο όπου ήταν παλιά η γνωστή μπιραρία Brickyard. Πρόκειται για ένα brand, που  φημίζεται για το σουβλάκι και το κεμπάπ. Ο Σαββαίκος έχει ιστορία 70 χρόνων  και τα τελευταία χρόνια επεκτείνεται στη Θεσσαλονίκη και σε Κύπρ ο . Μάλιστα πριν από μερικές ημέρες άνοιξε στη Λευκωσία και το δεύτερο του κατάστημα στη Σπ. Τρικούπη με Ν. Καββαδία στη Λακατάμια. 
>> (22276276) Ευριπίδου 25, Έγκωμη, Λευκωσία.
>> Σπ. Τρικούπη με Ν. Καββαδία, Λακατάμια.

Στις ελληνικές εταιρείες που άνοιξαν στην Κύπρο, προστίθεται και το πρόσφατο άνοιγμα της γνωστής αλυσίδας ζαχαροπλαστείων Τερκενλής από την Θεσσαλονίκη. Η εταιρεία άνοιξε στις 21 Νοεμβρίου το πρώτο της κατάστημα στην Έγκωμη, στην Λεωφόρο 28ης Οκτωβρίου ενώ αναμένεται να ανοίξει κι άλλα καταστήματα σε όλη την Κύπρο.  Στον ολοκαίνουριο Τερκενλή θα βρεις τα διάσημα αφράτα γεμιστά τσουρέκια του, ατομικά γλυκά, σιροπιαστά, αυθεντικά τρίγωνα Πανοράματος και ό,τι άλλο λαχταράς. Επίσης, σου φτιάχνει νόστιμες πίτες, σάντουιτς και μοσχομυριστό καφέ. Σύντομα θα αποκτήσει και τραπεζάκια στον εξωτερικό χώρο, για να απολαμβάνεις τις λαχταριστές λιχουδιές του εκεί.  
>> (22777797) Λεωφόρος 28ης Οκτωβρίου, Λευκωσία.

Τέλος, και το Ergon to go άνοιξε το πρώτο κατάστημα στην Κύπρο. Πρόκειται για κατάστημα της ελληνικής αλυσίδας Ergon, που "προσγειώθηκε" στην Κύπρο από τη Θεσσαλονίκη, με καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Χαλκιδική, Ρόδο, Σκιάθο, Σαντορίνη, Λευκάδα, Κέρκυρα, όπως επίσης στο Λονδίνο και στις Βρυξέλλες, ενώ στην αγορά λανσάρει και παραδοσιακά προϊόντα. To Ergon to go θα το βρεις στο ισόγειο του Τhe Mall of Cyprus. Πρόκειται για ένα μοντέρνο, και φιλικά διαμορφωμένο χώρο, όπου θα βρεις artisanal καφέ και φρέσκα προπαρασκευασμένα σνακ, για να τα πάρεις μαζί σου.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close