Δημοσιεύτηκε στις 25 Απριλίου 2020
Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία για ισχυρές καταιγίδες. Η προειδοποίηση έχει ισχύ από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 18.00 το απόγευμα του Σαββάτου. Η προειδοποίηση κάνει λόγο για μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες, συνοδευόμενες από χαλάζι που πολύ πιθανό να επηρεάσουν κυρίως τα ορεινά, το εσωτερικό, τα νοτιοανατολικά και τα ανατολικά παράλια. Η ένταση της βροχόπτωσης δυνατό να ξεπερνά τα 35 χιλιοστόμετρα ανά ώρα.
Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, με μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα το πρωί, αλλά αργότερα αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα αναμένεται να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά μέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Σε καταιγίδα και παροδικά το απόγευμα, στα δυτικά και στα νότια, θα πνέουν μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ.
Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, στα ανατολικά, ταραγμένη στα δυτικά και μέχρι ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, αλλά στα δυτικά και στα βόρεια θα παρατηρείται τοπικά αυξημένη χαμηλή νέφωση.
Αργότερα, πιθανό να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, σε υπήνεμες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Αρχικά, στα νοτιοδυτικά παράλια, θα πνέουν μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, στα ανατολικά παράλια και μέχρι ταραγμένη, στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 14 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 12 στα βόρεια παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται το απόγευμα δυνατό να δώσουν μεμονωμένες βροχές, στα ορεινά. Το βράδυ θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις, ενώ τοπικά δυνατό να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.
Σχετικά

Η "εικόνα" των κατασκηνωτικών χώρων της Κύπρου που πρέπει να προβληματίσει
Θα πάμε φέτος για camping;

Η Wizz Air μόλις ανακοίνωσε έναν νέο προορισμό για απευθείας πτήσεις από Λάρνακα
Η Wizz Air επεκτείνει το δίκτυο της στη Λάρνακα με νέο δρομολόγιο και τιμές από €19,99 από αυτόν τον Οκτώβριο

Lady’s Mile και Κούριο: Οι δύο υπέροχες παραλίες της Λεμεσού που αλλάζουν
Στόχος, η ενίσχυση της προσβασιμότητας, της υγιεινής, της ασφάλειας και της εξυπηρέτησης των λουομένων, αλλά και η σταδιακή αποκατάσταση της λαϊκότητας της δημοφιλούς παραλίας Lady’s Mile

Αγία Σοφία: Σε εξέλιξη η μεγαλύτερη αποκατάσταση στα 1.500 χρόνια ιστορίας της
Οι εργασίες δεν εντατικοποιήθηκαν μόνο για τη σεισμική θωράκιση του μνημείο

Ο μεσογειακός «κρυμμένος θησαυρός» που αναδείχθηκε κορυφαίος προορισμός για το φετινό καλοκαίρι
Δείτε τα 20 καλύτερα μέρη για να επισκεφτείτε φέτος




Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το φιλανθρωπικό Gala Dinner, “A Night in Paris”
Από το συμβούλιο και τα μέλη του σωματείου Ladies Circle 1 Λευκωσίας

Πώς ψηφίζουμε στη Eurovision 2025 – Απόψε εμφανίζεται η Κύπρος
Λεπτομέρειες για τον Α’ Ημιτελικό

Αυξημένη τουριστική κίνηση σε ευρωπαϊκές πόλεις – Ποιες ελληνικές περιλαμβάνονται
Ο «υπερτουρισμός» αναδεικνύεται ξανά σε μείζον ζήτημα

Η Lidl Κύπρου συμβάλλει στην οικονομική ενίσχυση των καταναλωτών με το Lidl Plus
Η εταιρεία αναβαθμίζει την εμπειρία των καταναλωτών με το ψηφιακό πρόγραμμα πιστότητάς της, μέσω του οποίου οι χρήστες μπορούν να εξοικονομήσουν έως και 1.700€