Δημοσιεύτηκε στις 30 Απριλίου 2020
Σε συνέχεια της ανακοίνωσης ημερομηνίας 6 Απριλίου 2020 και με βάση τα νέα δεδομένα όπως διαμορφώνονται και έχοντας υπόψη τις μέχρι τώρα ισχύουσες επί του θέματος αποφάσεις της Κυβέρνησης, τις οποίες και οι Δήμοι έχουν υποχρέωση να υιοθετούν, εφιστάται η προσοχή των Δήμων και δημοτών, για εφαρμογή των πιο κάτω μέτρων ρυθμίσεων, από τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020.
1. Επιτρέπονται οι εξωτερικές επισκέψεις στα Δημαρχεία, με πιστή εφαρμογή των οδηγιών που αφορούν την είσοδο σε κλειστούς χώρους (χρήση μάσκας από επισκέπτες, θερμικός έλεγχος πριν την είσοδο εντός των κτιρίων των Δήμων, χρήση απολυμαντικού χεριών). Δεν μπορούν να εισέρχονται ταυτόχρονα στα Δημαρχεία πέραν των τριών ατόμων. Προτρέπεται το κοινό να επισκέπτεται τα Δημαρχεία για τα επείγοντα θέματα. Για μη επείγοντα, καλείται το κοινό να επικοινωνεί τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά.
2. Τα ταμεία των Δήμων ανοίγουν, με πιστή εφαρμογή των οδηγιών για τήρηση απόστασης δύο μέτρων. Συστήνεται η χρήση του διαδικτύου για πληρωμές.
3. Δεν γίνονται πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις με συμμετοχή του κοινού.
4. Δημοτικές Βιβλιοθήκες, Δημοτικά Θέατρα, Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα και Κολυμβητήρια, Δημοτικά Πάρκα, Παιχνιδότοποι, άλλοι ανοικτοί χώροι, Πολυδύναμα Δημοτικά Κέντρα (Κέντρα Ενηλίκων, Παιδικές Λέσχες), Ανοικτά Σχολεία παραμένουν κλειστά.
5. Δεν τελούνται πολιτικοί γάμοι.
6. Επιτρέπεται η χρήση γραμμικών πάρκων για περπάτημα, πεζόδρομων, ποδηλατόδρομων με τους όρους χρήσης που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση.
7. Δημοτικές λαϊκές αγορές λειτουργούν, με τους όρους που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση.
8. Οι Δήμοι για στήριξη των δημοτών τους και ιδιαίτερα των ευπαθών/ευάλωτων ομάδων συνεχίζουν να λειτουργούν Κέντρα Στήριξης και Αλληλεγγύης Δημοτών.
Τονίζεται με έμφαση ότι στις υπηρεσίες των Δήμων εφαρμόζονται όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, με επιστροφή του προσωπικού στην εργασία. Να προσεχθούν και εφαρμοστούν οι προϋποθέσεις που αφορούν στις ευπαθείς ομάδες.
Το Κλιμάκιο Δημάρχων Λευκωσίας καλεί τους δημότες να συνεχίσουν να επιδεικνύουν το ίδιο πνεύμα συνεργασίας και να εφαρμόζουν πιστά τις οδηγίες και αποφάσεις του Κράτους, ώστε με υπομονή και ψυχραιμία να ξεπεράσουμε όσο το δυνατό πιο σύντομα τη δοκιμασία αυτή.
Σχετικά
Ένα πιάνο προσγειώθηκε στο Αεροδρόμιο Λάρνακας
Μία πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Οργανισμού Avantgarde σε συνεργασία με την Hermes Airports
«Φεγγάρι του Λύκου»: Πότε θα κάνει την εμφάνισή της η πρώτη πανσέληνος του 2026
Όλες οι ημερομηνίες που θα έχουμε πανσέληνο το 2026
Η Louis Hotels υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με ένα μοναδικό Christmas Breakfast στο Hilton Nicosia!
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε το νέο concept της Louis Hotels «Here I Belong», που αναδεικνύει τη φιλοσοφία του Ομίλου γύρω από την ποιοτική φιλοξενία, τη συναισθηματική σύνδεση και την αίσθηση του ανήκειν
Γιορτινές νότες και φιλανθρωπική μαγεία από το ENAVSMA Foundation στο Annabelle Hotel
Τα έσοδα της εκδήλωσης διατέθηκαν για τη στήριξη του ENAVSMA Foundation
Οι καλύτερες πόλεις του κόσμου για το 2026
Η κατάταξη περιλαμβάνει συνολικά τις 100 πόλεις που, σύμφωνα με την έρευνα, διαμορφώνουν το αστικό μέλλον του πλανήτη
Η πιο προσιτή πόλη του κόσμου για να ζει κανείς
Κάθε χρόνο στο Time Out, κάνουν έρευνα σε χιλιάδες κατοίκους των πόλεων σχετικά με τις πόλεις τους
Οι πιο hot city break προορισμοί στην Ευρώπη για Χριστούγεννα
Η Ευρώπη ετοιμάζεται για μια από τις πιο εντυπωσιακές χριστουγεννιάτικες σεζόν των τελευταίων ετών
Οι καλύτερες και πιο οικονομικές χριστουγεννιάτικες αποδράσεις στην Ευρώπη για μια εκδρομή της τελευταίας στιγμής
Οι «πιο χριστουγεννιάτικες» διακοπές στην Ευρώπη
Οι 7 δρόμοι στο κέντρο της Λευκωσίας που θα παραμείνουν κλειστοί για 4 μήνες
Ποιοι δρόμοι κλείνουν για σκοπούς εκπόνησης κατασκευαστικών εργασιών του έργου «Κατάλληλη Κατασκευή Διαφόρων Οδών στη Λευκωσία – Συμβόλαιο 23 Κέντρο Πόλης»
Αλλάζει όψη η καρδιά της Λευκωσίας – Σε νέα εποχή Λήδρας και Ονασαγόρου
"Το μεγάλο βήμα προς μια πιο ελκυστική, λειτουργική και ανθρώπινη Λευκωσία"
Το νέο σύγχρονο και λειτουργικό πάρκο στο νησί, για ατέλειωτο παιχνίδι!
Ο Δήμος Αγίας Νάπας εγκαινιάζει το νέο Χώρο Αθλητικών Δραστηριοτήτων και Υγιούς Απασχόλησης στο Δημοτικό Διαμέρισμα Σωτήρας.