Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Πάμε για (γιορτινό) brunch σε ένα υπέροχο στέκι στο χωριό

Το παραδοσιακό και χαριτωμένο Στέκι της Τσακκίστρας στο γραφικό χωριό Τσακκίστρα έβαλε τα γιορτινά του

Δημοσιεύτηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2019

Το παραδοσιακό και χαριτωμένο Στέκι της Τσακκίστρας στο γραφικό χωριό Τσακκίστρα έβαλε τα γιορτινά του και έδωσε στο γνωστό brunch μενού μια πιο Χριστουγεννιάτικη νότα για όλους αυτούς τους τολμηρούς που θα επιχειρήσουν να ανέβουν στις περιοχές Κάμπου, Μοναστηριού Κύκκου και Τσακκίστρας για να αναπνεύσουν βουνίσιο, καθαρό αέρα και να νιώσουν πιο έντονα τη χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα των γιορτινών αυτών ημερών. 

Οι ιδιοκτήτες λοιπόν του μαγαζιού σου σερβίρουν brunch αρχίζοντας με χυμό και ζεστό καφέ και συνεχίζουν με χωριάτικο ψωμί που φτιάχνουν οι ίδιοι με παντζάρι, ή με σπανάκι, ή ακόμα και με διάφορα βότανα. Επίσης σου φέρνουν στο τραπέζι ζεστή μπαγκέτα, χριστουγεννιάτικη χωριάτικη δίπλα (πίτα με σπιτικό μέλι), μαμαδίστικους κουραμπιέδες σε μπουκίτσες, φρέσκια σπιτική αναρή θρυμματισμένη με μέλι, κανέλα και σταφίδες και με μία μπάλα τυρί κρέμα κυλισμένη σε αποξηραμμένα φρούτα ή καβουρδισμένο σουσάμι. 

Σερβίρουν επίσης σπιτικό χαλλούμι, ντομάτα, αγγουράκι, ελιές μαύρες και τρία είδη σπιτικής μαρμελάδας που επίσης παρασκευάζουν οι ίδιοι, φτιαγμένες με αρκετή δημιουργικότητα. Δοκίμασε πορτοκάλι με τζίντζερ, μήλο και αχλάδι με μοσχοκάρυδο ή δαμάσκηνο με ανανά και τσίλι κ.ά. 

Το κυρίως πιάτο αποτελείται από τηγανητό ψωμί (κατσούρα), scrabble eggs από φρέσκα αβγά κατοίκων της περιοχής, πασπαλισμένα με κομματάκια από τραγανό μπέικον, επίσης με χωριάτικο λουκάνικο στη σχάρα και πατατοσαλάτα με φρέσκο κρεμμυδάκι. 

Για επιδόρπιο θα φας το ανατρεπτικό χριστουγεννιάτικο cheesecake με βάση από μελομακάρονα, ανάλαφρη κρέμα τυριού και επικάλυψη από κόκκινα φρούτα. 
Και όλα αυτά με €12 το άτομο. 

Σερβίρουν brunch Σάββατα και Κυριακές μόνο, πάντα με κράτηση. Τις υπόλοιπες μέρες το μαγαζί λειτουργεί κανονικά σαν ταβερνούλα.  

(97858446 & 96117689) Πλατεία Χωριού Τσακίστρας, Σ/Κ10.00-13.00 για brunch και Δ-Κ 9.00-11.45 για διάφορα παραδοσιακά φαγητά και μεζέδες.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close