Δημοσιεύτηκε στις 07 Μαΐου 2020
Στο δελτίο παρουσιάζεται η εποχική πρόγνωση του μήνα που σύμφωνα με τα στοιχεία επιφυλάσσει βροχές και καταιγίδες.
Ο Μάιος, , είναι ο τρίτος μήνας της μεταβατικής περιόδου, από τη ψυχρή και βροχερή περίοδο του έτους, του παραδοσιακού δηλαδή χειμώνα, προς τη θερμή και με ξηρικά χαρακτηριστικά περίοδο του έτους, του παραδοσιακού καλοκαιριού.
Ο Μάιος όπως και ολόκληρη η επόμενη τριμηνία (Μάιος, Ιούνιος και Ιούλιος) χαρακτηρίζεται από επεισόδια με καταιγιδοφόρο δραστηριότητα τις απογευματινές ώρες στο εσωτερικό και στα ορεινά, λόγω κυρίως θερμικής αστάθειας των παρεδαφίων στρωμάτων της ατμόσφαιρας. Η έλευση βαροκλινικών συστημάτων στην περιοχή της Κύπρου είναι πολύ σπάνια. Κατά το τέλος της περιόδου αυτής καταγράφονται οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες.
Γενικά ο Μάιος (όπως και οι προηγούμενοι 2 μήνες) χαρακτηρίζεται σε κλιματικό επίπεδο εκτός των άλλων και από επεισόδια σκόνης τα οποία μερικές φορές είναι έντονα.
Ο Μάιος αναμένεται ότι θερμοκρασιακά θα είναι κανονικός, αν και στα δυτικά παράλια είναι πιθανό να είναι κατά 1° με 2°C θερμότερος του κανονικού, καθώς η ευρύτερη περιοχή θα κυμανθεί θερμοκρασιακά από κανονική μέχρι πάνω από την κανονική για το μήνα. Σε σχέση με το αναμενόμενο ύψος βροχής αυτό θα κυμανθεί κάτω του 50% του κανονικού ύψους σε όλη την Κύπρο.
Σχετικά

Η "εικόνα" των κατασκηνωτικών χώρων της Κύπρου που πρέπει να προβληματίσει
Θα πάμε φέτος για camping;

Η Wizz Air μόλις ανακοίνωσε έναν νέο προορισμό για απευθείας πτήσεις από Λάρνακα
Η Wizz Air επεκτείνει το δίκτυο της στη Λάρνακα με νέο δρομολόγιο και τιμές από €19,99 από αυτόν τον Οκτώβριο

Lady’s Mile και Κούριο: Οι δύο υπέροχες παραλίες της Λεμεσού που αλλάζουν
Στόχος, η ενίσχυση της προσβασιμότητας, της υγιεινής, της ασφάλειας και της εξυπηρέτησης των λουομένων, αλλά και η σταδιακή αποκατάσταση της λαϊκότητας της δημοφιλούς παραλίας Lady’s Mile

Αγία Σοφία: Σε εξέλιξη η μεγαλύτερη αποκατάσταση στα 1.500 χρόνια ιστορίας της
Οι εργασίες δεν εντατικοποιήθηκαν μόνο για τη σεισμική θωράκιση του μνημείο

Ο μεσογειακός «κρυμμένος θησαυρός» που αναδείχθηκε κορυφαίος προορισμός για το φετινό καλοκαίρι
Δείτε τα 20 καλύτερα μέρη για να επισκεφτείτε φέτος




Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το φιλανθρωπικό Gala Dinner, “A Night in Paris”
Από το συμβούλιο και τα μέλη του σωματείου Ladies Circle 1 Λευκωσίας

Πώς ψηφίζουμε στη Eurovision 2025 – Απόψε εμφανίζεται η Κύπρος
Λεπτομέρειες για τον Α’ Ημιτελικό

Αυξημένη τουριστική κίνηση σε ευρωπαϊκές πόλεις – Ποιες ελληνικές περιλαμβάνονται
Ο «υπερτουρισμός» αναδεικνύεται ξανά σε μείζον ζήτημα

Η Lidl Κύπρου συμβάλλει στην οικονομική ενίσχυση των καταναλωτών με το Lidl Plus
Η εταιρεία αναβαθμίζει την εμπειρία των καταναλωτών με το ψηφιακό πρόγραμμα πιστότητάς της, μέσω του οποίου οι χρήστες μπορούν να εξοικονομήσουν έως και 1.700€