Δημοσιεύτηκε στις 14 Μαΐου 2020
Η πανδημία έχει αλλάξει όλες μας τις συνήθειες, συμπεριλαμβανομένων και των καταναλωτικών. Ήδη πριν την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων στη χώρα μας, τα αντισηπτικά έκαναν την εμφάνισή τους στα καλάθια μας στο σούπερ μάρκετ, ενώ από τη στιγμή που και η Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με τον κοροναϊό, εξαφανίστηκαν εντελώς από τα ράφια. Επομένως, είναι σίγουρο πως ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων εναποθέτει σε αυτά τις ελπίδες του για την προστασία από τον ιό.
Για πόση ώρα, όμως, διαρκεί η δράση τους;
Το αντισηπτικό, όπως ακριβώς και το σαπούνι, δεν προσφέρει προστασία με διάρκεια. Στην πραγματικότητα, η δράση του συνίσταται στο να εξουδετερώνει τους μικροοργανισμούς με τους οποίους έχουμε ήδη έρθει σε επαφή.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα χέρια μας μπορούν να μολυνθούν εκ νέου αμέσως μετά την απολύμανσή τους, αν για παράδειγμα ακουμπήσουμε μια κοινόχρηστη επιφάνεια.
Προκειμένου να είμαστε σίγουροι ότι πραγματικά καταφέρνει να εξοντώσει τα μικρόβια, θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 60% περιεκτικότητα σε αλκοόλ.
Τις ώρες που βρισκόμαστε στο σπίτι, το καλό πλύσιμο των χεριών μας με νερό και σαπούνι είναι προτιμότερο. Καλό είναι να πλένετε τα χέρια σας με ζεστό νερό, ώστε να δημιουργείται και περισσότερος αφρός, που βοηθά στην πιο αποτελεσματική απομάκρυνση των μικροοργανισμών.
Είναι απολύτως απαραίτητο να απολυμαίνετε τα χέρια σας με όποιον τρόπο έχετε στη διάθεσή σας κάθε φορά που ετοιμάζεστε να φάτε ή να ακουμπήσετε το πρόσωπό σας.
Τέλος, άλλο ένα προσόν του σαπουνιού έναντι του αντισηπτικού είναι πως είναι πιο ήπιο για τα χέρια.
Αν το δέρμα των χεριών μας “σκάσει” εξαιτίας του οινοπνεύματος που περιέχεται στα αντισηπτικά, δημιουργεί διόδους εισόδου του ιού στον οργανισμό μας.
Για να αποφύγετε αυτό το ενδεχόμενο, μην παραμελείτε τη σωστή ενυδάτωση των χεριών σας.
Σχετικά
H Sky Express ανακοίνωσε 1+1 δώρο στα εισιτήριά της (για δύο μέρες)
6 προορισμοί, 1+1 εισιτήριο δώρο, μία κοινή εμπειρία: το ταξίδι!
Booker 2026: Αυτά είναι τα έξι βιβλία της βραχείας λίστας
Δύο προηγούμενοι νικητές, η βραβευμένη με Πούλιτζερ Ελίζαμπεθ Στράουτ, ο 81χρονος Μ. Τζον Χάρισον και η μοναδική πρωτοεμφανιζόμενη μυθιστοριογράφος της εξάδας, Ρεμπέκα Πέρι, βρίσκονται στη βραχεία λίστα του Booker 2026.
Φέτος θα κάνουμε Χριστούγεννα στης Λόφου τα Σοκάκια
Το πρώτο Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Λόφου ετοιμάζεται, λοιπόν, να γεμίσει το χωριό με γιορτινή ατμόσφαιρα και, όπως λέει και το μότο της διοργάνωσης, «Κάθε σοκάκι, μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία»
Η Λίλι Κόλινς αποχαιρετά το «Emily in Paris» μετά το τέλος των γυρισμάτων
Το τελευταίο κεφάλαιο της σειράς, που ξεκίνησε φέτος τα γυρίσματά του στην Ελλάδα, έρχεται στο Netflix
Τα παιδιά «επανασχεδίασαν» τη γειτονιά τους στους Αγίους Ομολογητές
Το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Κλίμα στο LAOU LAOU – Ανοιχτοί Δρόμοι
Mεμονωμένες βροχές αναμένονται σήμερα - Στους 34 βαθμούς η θερμοκρασία
Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή
Αυτός είναι ο δημοφιλής καλλιτέχνης που θα ανέβει στη σκηνή των 21ων Βραβείων Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς 2026
Ο σημαντικότερος θεσμός που τιμά τη γυναικεία παρουσία, δημιουργικότητα και προσφορά στην Κύπρο επιστρέφει για 21η χρονιά
Αναμένονται βροχές σήμερα και τις επόμενες μέρες – Στους 33°C ο υδράργυρος
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Δημοφιλές ξενοδοχείο της Λεμεσού τιμάται με ένα MICHELIN Key
Μια νέα διάκριση που αναγνωρίζει την τέχνη της φιλοξενίας
€10.000 για να μετακομίσεις στην Ελλάδα – Tι ισχύει για οικογένειες από την Κύπρο
Ποιοι μπορούν να λάβουν την ενίσχυση
5 low budget προορισμοί για solo φθινοπωρινή απόδραση
Ιδανικοί προορισμοί, σε Ελλάδα και εξωτερικό, για μοναχικές εξορμήσεις την περίοδο του φθινοπώρου
Οι καλύτεροι προορισμοί για να ταξιδέψεις τον Οκτώβρη
Δεν χρειάζεται να σταματήσετε να ταξιδεύετε μόνο και μόνο επειδή τελειώνει το έτος