Δημοσιεύτηκε στις 19 Μαΐου 2020
Ένας σκύλος επιμηκύνει τη ζωή. Πόσες φορές το έχουμε ακούσει; Αλλά αυτή τη φορά οι επιστήμονες το αποδεικνύουν. Συγκεκριμένα μια μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό American Heart Association αποκαλύπτεται ότι ένας σκύλος θα μπορούσε πραγματικά να επιμηκύνει τη ζωή μας.
Στη μακροχρόνια μελέτη συμμετείχαν σχεδόν 4 εκατομμύρια άνθρωποι από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τη Σκανδιναβία, τη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Και το συμπέρασμα της εν λόγω μελέτης ήταν πως η κατοχή ενός σκύλου σχετίζεται με 24% μείωση της θνησιμότητας όλων των αιτιών, με το όφελος να αυξάνεται για όλα τα άτομα που έχουν προσβληθεί από αγγειακές παθήσεις (31%). Οι μεγαλύτερες πιθανότητες ανάρρωσης συνδέονται επίσης με τον πιο ενεργό τρόπο ζωής που πρέπει να κάνει ένα άτομο, για να φροντίσει τον σκύλο του ακόμη και να τον βγάλει έξω.
Η μελέτη έδειξε ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων περπατούν έως και 30 λεπτά περισσότερο, σε σχέση με εκείνους που δεν έχουν σκύλο. Υπάρχουν επίσης μελέτες που δείχνουν ότι τα άτομα που έχουν σκύλους, έχουν καλύτερο προφίλ χοληστερόλης και χαμηλότερη αρτηριακή πίεση. Επίσης χαϊδεύοντας ένα σκυλί μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση όσο και ένα φάρμακο.
Τέλος ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι τα σκυλιά μπορούν να μειώσουν το άγχος και την κατάθλιψη. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, μελέτες δείχνουν ότι τα σκυλιά μειώνουν το άγχος σε σχεδόν όλα τα στάδια της ζωής μας: επηρεάζουν την κοινωνική, συναισθηματική και γνωστική ανάπτυξη από νεαρή ηλικία και είναι σε θέση να ανιχνεύσουν επιληπτικές κρίσεις, ακόμα και παρουσία ορισμένων όγκων.
Σχετικά

Η "εικόνα" των κατασκηνωτικών χώρων της Κύπρου που πρέπει να προβληματίσει
Θα πάμε φέτος για camping;

Η Wizz Air μόλις ανακοίνωσε έναν νέο προορισμό για απευθείας πτήσεις από Λάρνακα
Η Wizz Air επεκτείνει το δίκτυο της στη Λάρνακα με νέο δρομολόγιο και τιμές από €19,99 από αυτόν τον Οκτώβριο

Lady’s Mile και Κούριο: Οι δύο υπέροχες παραλίες της Λεμεσού που αλλάζουν
Στόχος, η ενίσχυση της προσβασιμότητας, της υγιεινής, της ασφάλειας και της εξυπηρέτησης των λουομένων, αλλά και η σταδιακή αποκατάσταση της λαϊκότητας της δημοφιλούς παραλίας Lady’s Mile

Αγία Σοφία: Σε εξέλιξη η μεγαλύτερη αποκατάσταση στα 1.500 χρόνια ιστορίας της
Οι εργασίες δεν εντατικοποιήθηκαν μόνο για τη σεισμική θωράκιση του μνημείο

Ο μεσογειακός «κρυμμένος θησαυρός» που αναδείχθηκε κορυφαίος προορισμός για το φετινό καλοκαίρι
Δείτε τα 20 καλύτερα μέρη για να επισκεφτείτε φέτος




Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το φιλανθρωπικό Gala Dinner, “A Night in Paris”
Από το συμβούλιο και τα μέλη του σωματείου Ladies Circle 1 Λευκωσίας

Πώς ψηφίζουμε στη Eurovision 2025 – Απόψε εμφανίζεται η Κύπρος
Λεπτομέρειες για τον Α’ Ημιτελικό

Αυξημένη τουριστική κίνηση σε ευρωπαϊκές πόλεις – Ποιες ελληνικές περιλαμβάνονται
Ο «υπερτουρισμός» αναδεικνύεται ξανά σε μείζον ζήτημα

Η Lidl Κύπρου συμβάλλει στην οικονομική ενίσχυση των καταναλωτών με το Lidl Plus
Η εταιρεία αναβαθμίζει την εμπειρία των καταναλωτών με το ψηφιακό πρόγραμμα πιστότητάς της, μέσω του οποίου οι χρήστες μπορούν να εξοικονομήσουν έως και 1.700€