News , Guide

10 tips για αποτελεσματικότερο google search

Θα κάνουν την αναζήτησή σου αποτελεσματικότερη.

Δημοσιεύτηκε στις 19 Μαΐου 2020

Στη σύγχρονη εποχή, μπορείς να βρεις πληροφορίες σχεδόν για τα πάντα, με το πάτημα ενός κουμπιού, και συγκεκριμένα του "search” στο Google. Επειδή όμως τα αποτελέσματα είναι ατελείωτα, συχνά δυσκολεύεσαι να εντοπίσεις ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι και σε ενδιαφέρει ανάμεσα σε περιττές ή άχρηστες πληροφορίες. To Bright Side δημοσίευσε 10 χρήσιμα tips που θα κάνουν την αναζήτησή σου αποτελεσματικότερη.

Χρησιμοποίησε το "είτε” (or)

Αν δεν είσαι απόλυτα σίγουρη για την πληροφορία που αναζητάς, γράψε 2-3 πιθανές εκδοχές της και χώρισέ τις με "είτε” ή "|". Στη συνέχεια θα μπορείς να επιλέξεις αυτό που ψάχνεις ανάμεσα στα αποτελέσματα.

Ψάξε με συνώνυμα

Αν θέλεις να βρεις δημοσιεύσεις και sites με σχετικό περιεχόμενο και όχι μόνο ο,τι περιέχει ακριβώς τη φράση που έγραψες, μπορείς να προσθέσεις μπροστά από τη λέξη που ψάχνεις αυτό το σήμα "~."

Ψάξε μέσα σε ένα site

Διάβασες ένα ενδιαφέρον άρθρο και θέλεις να το μοιραστείς με τους φίλους σου; Γράψε το όνομα του site και μία λέξη από τον τίτλο του άρθρου και δεν θα χρειαστεί να ψάξεις για πολύ.

Ο θαυματουργός αστερίσκος

Αν έχεις ξεχάσει το ακριβές όνομα της σειράς που ήθελες να κατεβάσεις, μπορείς να γράψεις ο,τι θυμάσαι από τον τίτλο και να τον συνοδεύσεις με έναν αστερίσκο. Το πιθανότερο είναι να βρεις τα αποτελέσματα που αναζητάς.

Όταν σου λείπουν αρκετές λέξεις

Αν αυτό που σου διαφεύγει δεν είναι μόνο μία λέξη, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της φράσης, μπορείς να γράψεις την πρώτη και την τελευταία λέξη και ενδιάμεσα να παρεμβάλεις τη λέξη AROUND και σε παρένθεση τον αριθμό των λέξεων (κατά προσέγγιση) που πιστεύεις ότι σου λείπουν. Το αποτέλεσμα θα πρέπει να δείχνει κάπως έτσι AROUND (4) και τα αποτελέσματα θα σε δικαιώσουν.

Αναζήτησε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα

Αν για παράδειγμα θέλεις να αναζητήσεις τις επιστημονικές εφευρέσεις που έγιναν τον 20ο αιώνα, μπορείς να γράψεις τη λέξη και μετά 1900...2000. Οι τρεις τελείες οριοθετούν την περίοδο που ψάχνεις και έτσι δεν θα χάσεις χρόνο απορρίπτοντας δημοσιεύσεις που δεν σε ενδιαφέρουν.

Ψάχνοντας έναν τίτλο ή κάποιο url

Για να βρεις ευκολότερα τα key words ή τον τίτλο ενός κειμένου, πληκτρολόγησε πριν τη λέξη που θέλεις "intitle:", χωρίς κενό. Αν πάλι αναζητάς τις λέξεις από κάποιο url γράψε ”inurl:".

Sites με σχετικό περιεχόμενο

Έχεις βρει κάποιο site που σου αρέσει πολύ και θέλεις να ανακαλύψεις και άλλα με παρόμοιο περιεχόμενο; Γράψε "related:"και χωρίς κενό, τον τίτλο του site που σε ενδιαφέρει.

Αναζητώντας ολόκληρες φράσεις με συγκεκριμένη σειρά

Σκέψου ότι αναζητάς τον τίτλο ενός τραγουδιού, από το οποίο θυμάσαι μόνο ένα στίχο. Αν γράψεις στην αναζήτηση ολόκληρο το στίχο, θα έρθεις αντιμέτωπος με κάθε πιθανή δημοσίευση που μπορεί να περιλαμβάνει μία από τις λέξεις του στίχου σε μη σχετικό context. Αντίθετα, αν βάλεις τη φράση σε εισαγωγικά, θα βρεις μόνο αποτελέσματα που περιλαμβάνουν τη φράση με τη σωστή σειρά- δηλαδή κατά πάσα πιθανότητα, αυτό που ψάχνεις.

Μείωσε τις περιττές παραμέτρους

Αν ενδιαφέρεσαι για βρεις ένα site με ενδιαφέροντα βιβλία αλλά δεν ενδιαφέρεσαι να τα αγοράσεις, μπορείς να αποφύγεις τα σχετικά αποτελέσματα βάζοντας ένα μείον πριν τη λέξη που δεν θέλεις. Σε αυτή την περίπτωση, θα γράψεις "ενδιαφέροντα βιβλία -αγορά” και θα έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Πηγή: madamefigaro.gr

Σχετικά

Ατζέντα
November 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close