Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιουλίου 2025
Ο Mustafa Algiyadi, stand-up κωμικός με έδρα το Μόναχο, ανεβάζει στη σκηνή το εκλεκτικό του χιούμορ, καθώς εξερευνά τις πολιτισμικές συγκρούσεις ανάμεσα στις λιβυκές, αραβικές του ρίζες και τη ζωή στην Ευρώπη. Το show καταπιάνεται με τα πάντα – από κακές συνήθειες και θρησκεία μέχρι τον διαλογισμό και ιστορίες ενηλικίωσης σε… βελούδινους καναπέδες – όλα παρουσιασμένα με μια ημι-διανοουμενίστικη διάθεση που τροφοδοτεί το έντονο σύνδρομο απατεώνα που τον διακατέχει. Η παράσταση είναι ιδανική για όποιον έχει νιώσει ποτέ ξένος: είτε είστε expat που προσπαθεί να ενταχθεί, είτε ντόπιος που θέλει να εξερευνήσει τη συνάντηση διαφορετικών πολιτισμών, είτε απλώς αναζητάτε μια διασκεδαστική βραδιά.
Κριτικές Τύπου:
«Το πιο αστείο πράγμα στον κόσμο.» – Broadway Baby
«Κωμική δεξιοτεχνία.» – The Voice UK
«Μια ανάσα φρεσκάδας.» – The Play’s The Thing UK
«Ο Mustafa Algiyadi το κάνει τέλεια», «Κωμωδία που γκρεμίζει τα σύνορα και μας πετάει έξω από τη ζώνη άνεσής μας, και το κάνει με εκδίκηση», «Ποτάμια γέλιου», «Μια ατρόμητη παράσταση κωμωδίας που θα σας σοκάρει και θα σας γαργαλήσει με τρόπο που καμία άλλη δεν θα το κάνει.» – Mumble UK
«Τεράστια σκηνική παρουσία.» – Phoenix Remix
«Στις καλύτερες παραδόσεις του compere.» – Chortle
Κριτικές κοινού:
«Λάτρεψα την παράσταση! Ήταν και πολύ αστεία και είχε σημαντικά μηνύματα. Πέντε αστέρια!» – Mica, Λονδίνο
«Αναζωογονητική, προσεγμένη και πραγματικά διασκεδαστική. Δεν μπορούμε να τη συστήσουμε αρκετά! Πέντε αστέρια!» – Richard και Elenor, Λονδίνο
«Το act του Mustafa είναι πραγματικά καλοδουλεμένο και φαίνεται ότι εμφανίζεται συχνά στη σκηνή. Αλληλεπιδρά έξυπνα με το κοινό και το κάνει να νιώθει μέρος της παράστασης. Γελάσαμε σχεδόν όλη την ώρα. Must-watch! Πέντε αστέρια!» – Ben, Εδιμβούργο
«Πραγματικά αυθεντικά αστείο. Καλοπαρατηρημένο και πολύ προτεινόμενο. Πέντε αστέρια!» – Sarah, Μπράιτον
Σχετικά με τον Mustafa:
Ο Mustafa είναι συνιδρυτής του πρώτου και μεγαλύτερης διάρκειας εβδομαδιαίου αγγλόφωνου comedy club του Μονάχου. Έχει πλούσιο υπόβαθρο στο improv θέατρο, έχοντας εκπαιδευτεί στο διάσημο Second City του Σικάγο, κάτι που χαρίζει μοναδικό αυθορμητισμό στις παραστάσεις του.
Έχει παρουσιάσει το "Almost Legal Alien" στο Museum of Comedy του Λονδίνου, εδραιώνοντας τη θέση του στη διεθνή comedy σκηνή. Έχει ανοίξει shows για θρύλους όπως ο Reggie Watts και ο Todd Barry, ενώ διοργανώνει την αγγλόφωνη βραδιά στο comedy club του διάσημου Γερμανού κωμικού Michael Mittermeier. Το 2023, ο Mustafa έπαιξε μπροστά σε περισσότερους από 12.600 θεατές σε όλη την Ευρώπη.
Το πρόσφατο ντεμπούτο του στο Edinburgh Fringe Festival 2024 στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, με 25 παραστάσεις που του χάρισαν θέση στη λίστα με τα «Καλύτερα Αστεία του Edinburgh Fringe 2024», όπως δημοσιεύτηκε στους Times και το Edinburgh Evening News. Έχει επίσης αναφερθεί σε Guardian, Sunday Post και The Scotsman, ενώ επιλέχθηκε ως μία από τις κορυφαίες εμφανίσεις που αξίζει να δείτε στο Fringe από το The List UK και το Edinburgh Evening News και εμφανίστηκε στο εμβληματικό Royal Albert Hall στο Λονδίνο.
Επερχόμενα σχέδια:
Ο Mustafa περιοδεύει με το νέο του show σε περισσότερες από 50 ευρωπαϊκές πόλεις το 2025 και 2026. Η παράσταση θα είναι εξ ολοκλήρου στα αγγλικά.
Αν δεν έχετε τη δυνατότητα να αγοράσετε εισιτήριο αλλά θέλετε να παρακολουθήσετε την παράσταση, στείλτε email στο info@mustafaalgiyadi.com για δωρεάν είσοδο. Όλοι χρειαζόμαστε ένα γέλιο κάπου-κάπου.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το MustafaAlgiyadi.com ή ακολουθήστε τον @mustafa_algiyadi στα social media.
Μην χάσετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά το ανερχόμενο αστέρι της ευρωπαϊκής κωμωδίας!
Εισιτήρια ΕΔΩ
>> Σάββατο 11 Οκτωβρίου, Pantheon Theatre, Λευκωσία, 21:00.
-
Πάνθεον
11 Οκτωβρίου 2025
Σχετικά
Ο «Κάτοικος Κηφισιάς» ταξιδεύει σε τέσσερα χωριά της Κύπρου
Μια σύγχρονη θεατρική παράσταση για την κοινωνική ανισότητα, την οικογένεια, την αξιοπρέπεια και τη δύναμη μιας γυναίκας να αρχίσει ξανά
Έφυγε ο ηθοποιός Φοίβος Γεωργιάδης
Η Κύπρος αποχαιρετά έναν αθόρυβο αλλά πολύτιμο εργάτη της σκηνής
Μία ακόμα (επιπλέον) παράσταση για το «PARTY της ζωής μου» με την Ελένη Ράντου
Η παράσταση που καθήλωσε το κοινό επιστρέφει για μία τελευταία εμφάνιση στην Κύπρο
Το πολυβραβευμένο «Goodbye, Lindita» του Μάριο Μπανούσι έρχεται στη Λευκωσία
Η παράσταση που συγκλόνισε κοινό και κριτικούς σε όλο τον κόσμο παρουσιάζεται στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.
Ίων του Ευριπίδη: Δύο τελευταίες παραστάσεις στην Κύπρο
Πρόκειται για ένα από το πιο αινιγματικά έργα του αρχαίου δράματος
H Ελένη Ράντου επιστρέφει στην Κύπρο με "το Πάρτυ της ζωής μου"
Η παράσταση που συγκίνησε χιλιάδες θεατές επιστρέφει για τελευταία φορά στην Κύπρο!
Η Μαρίνα Μαλένη Κυριαζή διορίζεται Γενική Διευθύντρια του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου
Η θέση αφορά τα καθήκοντα τόσο εκτελεστικού όσο και καλλιτεχνικού Διευθυντή
Ο «Δίδυμος Μπελάς» με την Ελένη Φιλίνη έρχεται Κύπρο
Η κωμωδία του Δημήτρη Γιαννουκάκη σε περιοδεία με εκλεκτό θίασο
Πέθανε σε ηλικία 92 ετών η αγαπημένη ηθοποιός Μάρω Κοντού
Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο
Ο «Αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου μιλά κυπριακά και περιοδεύει σε όλη την Κύπρο αυτό το καλοκαίρι
Η ΕΘΑΛ και η Anyhow Theatre Ensemble παρουσιάζουν μια σύγχρονη διασκευή του κλασικού έργου στην κυπριακή διάλεκτο, μεταφέροντας τη δράση στην Κύπρο της δεκαετίας του '70, μέσα από μια απολαυστική σάτιρα γεμάτη χιούμορ, μουσική και έντονο κυπριακό χρώμα.
«Ημερολόγιο in progress»: Τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό ενός ανθρώπου όταν δημιουργεί;
Πέντε γυναίκες γίνονται οι φωνές μιας συνείδησης, σε μια παράσταση για τη δημιουργία, την αμφιβολία και τα «τέρατα» που γεννά το μυαλό.
«Το Ελιξίριο του Έρωτα» στο Pafos Aphrodite Festival 2026
Σε ανακοίνωση του Pafos Aphrodite Festival αναφέρεται ότι η νέα σκηνοθετική πρόταση μεταπλάθει ριζικά το κλασικό έργο σε έναν σύγχρονο, συμβολικό κόσμο