Δημοσιεύτηκε στις 21 Μαΐου 2020
Κάποιες χώρες του κόσμου κατάφεραν να περάσουν αυτή την παγκόσμια κρίση επιδημίας εντελώς αλώβητες και χωρίς ούτε ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα - ή τουλάχιστον έτσι λένε οι επίσημες ανακοινώσεις τους.
Δώδεκα χώρες του πλανήτη δεν ανακοίνωσαν κρούσματα του νέου κορωνϊού, όπως δείχνει η λεπτομερής καταγραφή του «Coronavirus Resource Center» του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.
Πρόκειται για τις: Βόρεια Κορέα, Τουρκμενιστάν, Νησιά Σολωμόντα, Βανουάτου, Σαμόα, Κιριμπάτι, Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας, Τόγκα, Νησιά Μάρσαλ, Παλάου, Τουβαλού και Ναούρου.
Στη λίστα βρισκόταν και το Λεσόθο, μέχρι που ανακοίνωσε ένα κρούσμα πριν λίγες μέρες.
Για αρκετές από αυτές τις χώρες υπάρχουν ερωτήματα για την πραγματική κατάσταση. Για τη Βόρεια Κορέα, πηγές στη Νότια Κορέα αναφέρουν ότι ο κορωνοϊός πέρασε μέσα από τα χερσαία σύνορα με την Κίνα. Λόγω της γενικότερης μυστικοπάθειας της κυβέρνησης στην Πιονγκγιανκ και το εύρος του κρατικού ελέγχου στα ΜΜΕ είναι αδύνατη η εξακρίβωση της εγκυρότητας των όσων ανακοινώνονται. Από την άλλη, όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα «Statista», δεν είναι παράλογη η σκέψη ότι η γενικότερη απομόνωση της χώρας να την βοήθησε να αποφύγει την πανδημία.
Το Τουρκμενιστάν είναι μια ακόμη μυστικοπαθής χώρα που επιβάλλει λογοκρισία και ούτε και αυτή έχει ανακοινώσει κρούσματα κορωνοϊού.
Τα στοιχεία μέχρι τώρα, όπως αναφέρει το «Al-Jazeera», δείχνουν πως πάνω από 4,9 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό, 1,8 έχουν ιαθεί και πάνω από 325,000 έχουν χάσει τη ζωή τους.
Σχετικά

Κίτρινη προειδοποίηση για καύσωνα – Πότε τίθεται σε ισχύ
Κίτρινη προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Στους 39 βαθμούς η θερμοκρασία με ισχυρούς ανέμους - Άνοδος τις επόμενες μέρες
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Κολύμπι με φόντο τον Άιφελ: Oι Παριζιάνοι μπορούν (από σήμερα) να κολυμπήσουν ξανά στον Σηκουάνα
Για πρώτη φορά μετά από εκατό χρόνια, το Παρίσι «βουτάει» ξανά στον Σηκουάνα, μετά από ένα φιλόδοξο έργο καθαρισμού


Η Ryanair θα μεγαλώσει τις διαστάσεις της χειραποσκευής για την καμπίνα
Το αντικείμενο θα πρέπει να ζυγίζει λιγότερο από 10 κιλά και να χωράει κάτω από το κάθισμα μπροστά από τον επιβάτη

Καυτός Ιούλιος: Έρχεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Αυτό θα είναι το σκηνικό του καιρού το σαββατοκύριακο

Διαμονή σε ένα υπέροχο τριγωνικό σπιτάκι, που κρύβεται μέσα στο δάσος της ορεινής Κύπρου
Το ξύλινο σπιτάκι που συνδυάζει την απλότητα με την άνεση

Η Lidl Κύπρου στηρίζει για ακόμα μία χρονιά την καλοκαιρινή κατασκήνωση του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
Έμπρακτη προσφορά της εταιρείας προς τον οργανισμό για την ενδυνάμωση και την κοινωνική ενσωμάτωση των παιδιών


Στους 36 βαθμούς η θερμοκρασία – Αισθητή άνοδος τις επόμενες μέρες
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Πρώτες εικόνες από το ανανεωμένο Pendeli Resort στις Πλάτρες
Η αναγέννηση ενός ιστορικού ξενοδοχείου-Η Property Gallery ανακοινώνει το νέο Pendeli Resort στις Πλάτρες

Squid Game: America-Έρχεται το αμερικανικό spin-off με σκηνοθέτη τον David Fincher!
Το φαινόμενο Squid Game ταξιδεύει στο Λος Άντζελες με νέα ιστορία και βαριά ονόματα στο τιμόνι