Δημοσιεύτηκε στις 21 Μαΐου 2020
Σε συνέχεια σημερινών δημοσιεύσεων στον εγχώριο Τύπο και επιστολών από οργανωμένους συνδέσμους και σύνολα αθλητικών οργανώσεων, το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι, στη βάση Διατάγματος, ημερομηνίας 20 Μαΐου 2020, επιτρέπεται από σήμερα η ομαδική ή ατομική άθληση/εκγύμναση σε ανοιχτούς χώρους, νοουμένου ότι δεν υπερβαίνουν συνολικά τα 10 άτομα και τηρούνται αυστηρά οι κατευθυντήριες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού.
Σημειώνεται ότι επιτρέπεται η άσκηση σε υπαίθριες εγκαταστάσεις, όπως για παράδειγμα γήπεδα φούτσαλ, μπάσκετ, ποδοσφαίρου, κοκ, με σκοπό τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και τεχνικής, χωρίς σωματική επαφή, αλλά όχι ομαδικό παιχνίδι.
Επίσης επιτρέπεται η λειτουργία ανοικτών κολυμβητικών δεξαμενών, με φυσική παρουσία μέχρι 10 ατόμων, σύμφωνα πάντα με τις πρόνοιες του Διατάγματος.
Νοείται ότι δεν επιτρέπεται η χρήση αποδυτηρίων και/ή κλειστών γυμναστηρίων και/ή οποιωνδήποτε άλλων κλειστών αθλητικών και παρεμφερών υποδομών.
Σε σχέση με τους κλειστούς αθλητικούς χώρους, συνεχίζει να ισχύει η απαγόρευση λειτουργίας τους, εκτός εκείνων τις οποίες υποδεικνύει ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού και μόνο για προπονήσεις αθλητών και αθλητριών υψηλής επίδοσης.
Σχετική ανακοίνωση με διευκρινίσεις και περισσότερες λεπτομέρειες έχει εκδοθεί από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού.
(ΜΚΥ)
Σχετικά

Η Wizz Air μόλις ανακοίνωσε έναν νέο προορισμό για απευθείας πτήσεις από Λάρνακα
Η Wizz Air επεκτείνει το δίκτυο της στη Λάρνακα με νέο δρομολόγιο και τιμές από €19,99 από αυτόν τον Οκτώβριο

Lady’s Mile και Κούριο: Οι δύο υπέροχες παραλίες της Λεμεσού που αλλάζουν
Στόχος, η ενίσχυση της προσβασιμότητας, της υγιεινής, της ασφάλειας και της εξυπηρέτησης των λουομένων, αλλά και η σταδιακή αποκατάσταση της λαϊκότητας της δημοφιλούς παραλίας Lady’s Mile

Αγία Σοφία: Σε εξέλιξη η μεγαλύτερη αποκατάσταση στα 1.500 χρόνια ιστορίας της
Οι εργασίες δεν εντατικοποιήθηκαν μόνο για τη σεισμική θωράκιση του μνημείο

Ο μεσογειακός «κρυμμένος θησαυρός» που αναδείχθηκε κορυφαίος προορισμός για το φετινό καλοκαίρι
Δείτε τα 20 καλύτερα μέρη για να επισκεφτείτε φέτος




Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το φιλανθρωπικό Gala Dinner, “A Night in Paris”
Από το συμβούλιο και τα μέλη του σωματείου Ladies Circle 1 Λευκωσίας

Πώς ψηφίζουμε στη Eurovision 2025 – Απόψε εμφανίζεται η Κύπρος
Λεπτομέρειες για τον Α’ Ημιτελικό

Αυξημένη τουριστική κίνηση σε ευρωπαϊκές πόλεις – Ποιες ελληνικές περιλαμβάνονται
Ο «υπερτουρισμός» αναδεικνύεται ξανά σε μείζον ζήτημα

Η Lidl Κύπρου συμβάλλει στην οικονομική ενίσχυση των καταναλωτών με το Lidl Plus
Η εταιρεία αναβαθμίζει την εμπειρία των καταναλωτών με το ψηφιακό πρόγραμμα πιστότητάς της, μέσω του οποίου οι χρήστες μπορούν να εξοικονομήσουν έως και 1.700€

Αυλαία στο Φεστιβάλ Καννών: Λάμψη, επιστροφές και ο μεγάλος πρωταγωνιστής
Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από τη Τρίτη 13 μέχρι τις 24 Μαΐου