Δημοσιεύτηκε στις 21 Μαΐου 2020
Η Πέμπτη 21 Μαΐου ήταν διαφορετική σε σχέση με όσα είχαμε συνηθίσει το τελευταίο διάστημα.
Μετά από τρεις περίπου μήνες περιοριστικών μέτρων πολλά καταστήματα άνοιξαν και ο κόσμος ξαναβγήκε στους δρόμους. Αποχαιρετήσαμε το SMS και είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε ξανά με οικογένεια και φίλους.
Η αρχή, βέβαια, είχε γίνει μία εβδομάδα πριν, με την άρση της καραντίνας και του lockdown για ορισμένους τύπους καταστημάτων.
Όλο αυτό το διάστημα ζήσαμε όλοι πολλές αγωνίες, σκαμπανεβάσματα, και τίποτα δεν θύμιζε την καθημερινότητά μας όπως την ξέραμε.
Και μπορεί αυτό που ονομάζουμε «επόμενη μέρα», να έφτασε... είναι όμως αυτό που περιμέναμε;
Σίγουρα είναι η "μέρα" που περίμεναν οι άνθρωποι που μήνες πριν έστηναν τις επιχειρήσεις τους, τις οποίες προγραμμάτιζαν να ανοίξουν στις αρχές της άνοιξης.
Και μπορεί το άνοιγμά τους να καθυστέρησε, αλλά, σε πείσμα των καιρών, είδαμε να ανοίγουν, τελικά, στην Κύπρο 3 νέα, υπέροχα μαγαζιά.

Jam Limassol
H Λεμεσός μόλις σήμερα υποδέχθηκε ένα πολύ εντυπωσιακό bar-restaurant, το οποίο αποτελεί μέρος του επίσης νέου city hotel της Λεμεσού, του Old Port Hotel, που βρίσκεται λίγα μόλις βήματα από τις ζωντανές συνοικίες της πόλης, το Παλιό Λιμάνι, το Μεσαιωνικό Κάστρο και τον παραλιακό δρόμο της Λεμεσού. Το νέο μαγαζί υπόσχεται μία πραγματικά νόστιμη εμπειρία μεσογειακής κουζίνας! Λειτουργεί από το πρωί για καφέ, ακολούθως σερβίρει brunch, μεσημεριανό και dinner με πιο γκουρμέ πιάτα για το βράδυ! Με άλλα λόγια σου φτιάχνει από burger, pasta, σαλάτες, sandwich, healthy επιλογές, pankaces, και αβγά μέχρι και foie gras. Στα συν πρόσθεσε ότι στο μενού του θα έχει και vegan επιλογές, ικανοποιώντας κάθε ουρανίσκο! Ρίχνοντας μάλιστα μερικές κλεφτές ματιές στο χώρο, είδαμε ένα σκηνικό εντυπωσιακό, με λουλουδάτο wallpaper στον τοίχο, άπλετο ξύλο, υπέροχο φωτισμό και τραπεζάκια στον πεζόδρομο, τα οποία είναι ήδη έτοιμα να σε υποδεχθούν (έως ότου τα μέτρα επιτρέψουν και τη λειτουργία τού εσωτερικού του χώρου). Το μαγαζί θα λειτουργεί (προσωρινά μέχρι την άρση των μέτρων) καθημερινά από τις 10:30 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ (εκτός Τρίτης) και καλό θα ήταν να κάνεις και μία κράτηση!(25353209) Δημήτρη Μητρόπουλου 7-9, Λεμεσός.
Sedici Italian Bar
Ένας νέος χώρος ετοιμάζεται να κάνει την εμφάνισή του απόψε στη Λευκωσία, κι όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει μία από τις πιο πολυσυζητημένες αφίξεις της σεζόν! Ο λόγος για το Sedici Italian Bar, το οποίο θα λειτουργήσει στην καρδιά της πρωτεύουσας, αποτελώντας μια ευχάριστη νότα για τα απογεύματα και τις νύχτες του φετινού καλοκαιριού. Εμπνευσμένο από τη φιλοσοφία και την κουλτούρα του ιταλικού "aperitivo’, ο ιδιαίτερος χώρος του Sedici έχει διαμορφωθεί για να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας μέσα από μια επίλεκτη γκάμα κοκτέιλ και κρασιών, συνοδευόμενων πάντα από καλόγουστες ιταλικές γεύσεις. Έχοντας ως γνώμονα την ποιότητα στην επιλογή των πρώτων υλών, σκοπός του νέου χώρου εστίασης είναι η δημιουργία αρωμάτων και γεύσεων που συνάδουν με την ιταλική φινέτσα των δρόμων του κοσμοπολίτικου Μιλάνου. Καινοτομία στη λειτουργία του νέου μαγαζιού αποτελεί το ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων, που παρέχει τη δυνατότητα εύκολης και άμεσης εξυπηρέτησης των πελατών.
(99 161622) Γρίβα Διγενή 6, Λευκωσία. Δ-Κ 18.00-01.00.

Billy Jo Sports House
Ένα νέο πραγματικό Sports Bar μόλις έφτασε στη Λεμεσό, δίνοντας χρώμα και χαρακτήρα στην πολυσύχναστη λεωφόρο Αγίας Φυλάξεως. Το νέο στέκι της πόλης, που φτιάχτηκε από την αρχή, έχει μοναδικό χαρακτήρα, φανταστική ατμόσφαιρα, φιλικό περιβάλλον, πολλές οθόνες για να βλέπεις τους αγώνες, σκηνή για live και καλό φαγητό και παγωμένες μπίρες. Στο μενού του θα βρεις από χορταστικές σαλάτες, νόστιμα σάντουιτς, ζουμερά μπέργκερ, κρεατικά, combos κ.ά. μέχρι κοκτέιλ, τεκίλες, γλυκά και καφέδες! Το μόνο σίγουρο είναι ότι ήρθε η ώρα να το τσεκάρουμε!
(99 911710) Αγ. Φυλάξεως 126, Λεμεσός.
Σχετικά
Bugatsas: Το νέο all-day food concept που θέλει να κάνει τη μπουγάτσα το επόμενο μεγάλο street-food trend
Το μαγαζί που ήρθε για να δώσει ένα νέο attitude σε ένα γνώριμο comfort food, τη λατρεμένη μπουγάτσα
Το μαειρκό που στρώνει το καθημερινό κυπριακό τραπέζι στα καλύτερά του
Ο Φίλιππος και η Μόνικα μαγειρεύουν όπως στο σπίτι μας
Το Brod έκλεισε έναν κύκλο – Μάθαμε τι ετοιμάζει (γνωστός σεφ) στη λεωφ. Μακαρίου
Τι έρχεται στη θέση του; Ένα νέο all-day με bakery, brunch και μεσογειακό lunch
RESERVA 52 LOUNGE: Μια all-day γαστρονομική εμπειρία στο κέντρο της Λευκωσίας
Iδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας -από τον πρωινό καφέ και το lunch, μέχρι το δείπνο, τα after-work drinks και τις πιο ιδιαίτερες περιστάσεις
O σεφ Σταυρής ετοιμάζει ένα "δυνατό" steak night
Η βραδιά για τους λάτρεις του καλού κρέατος επιστρέφει στο Stavris Kitchen
Τις Κυριακές πάμε για steak, pasta και κρασί στο βουνό
Στο ALMA στην Κυπερούντα, οι Κυριακές αποκτούν νέο γαστρονομικό ενδιαφέρον
Αυτή η πιτσαρία αναδείχθηκε η καλύτερη στον κόσμο - Και δεν βρίσκεται στην Ιταλία
Δεν βρίσκεται ούτε στη Νάπολη ούτε στη Νέα Υόρκη, αλλά στο Λονδίνο, και αναδείχθηκε η καλύτερη πιτσαρία στον κόσμο
Το Tocayo παρουσιάζει τη νέα σειρά «Experimental Cocktails»
Καινοτομία, Σύγχρονη Μιξολογία και Culinary Ακρίβεια
Σεπτέμβριος στο Λατσί: χαλαρές μέρες, θάλασσα και ηλιοβασιλέματα στο Island Beach Bar
Το ημερολόγιο μπορεί να λέει ότι το καλοκαίρι πλησιάζει στο τέλος του, αλλά στο Λατσί υπάρχουν ακόμη πολλές μέρες που μοιάζουν ακριβώς με καλοκαίρι
Γνωστό ταβερνάκι στις 25 του μήνα θα σερβίρει το τελευταίο οφτό της σεζόν
Ωστόσο αφήνουν ένα μικρό teaser για τον χειμώνα, προαναγγέλλοντας πως κάτι καινούργιο «μαγειρεύεται»
Δεν έχεις ΙΔΕΑ τι έρχεται στο κέντρο της Λευκωσίας
Ένα νέο all-day spot ετοιμάζεται να δώσει διαφορετικό ρυθμό στις εξόδους μας, μεταφέροντάς μας από το χαλαρό brunch μέχρι τα βραδινά drinks και τα DJ sets