Δημοσιεύτηκε στις 27 Μαΐου 2020
Ακολούθως ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η λειτουργία των ξενοδοχείων και το λειτουργικό κόστος. Επεσήμανε δε, πως το πιο μεγάλο κομμάτι του λειτουργικού κόστους είναι το εργατικό δυναμικό των ξενοδοχείων αλλά και να γνωστοποιηθούν τα προγράμματα που θα επιτρέψουν στην εργοδότηση του κόσμου. Είναι είπε και άλλα λειτουργικά κόστη που είναι σημαντικά όπως η ενέργεια κλπ.
Ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως ενδεχομένως τα ξενοδοχεία να ανοίξουν κλιμακωτά, σημειώνοντας πως όσο κτίζεται κατά την έκφραση του η ζήτηση και η πληρότητα, θα ανοίγουν άλλα. Ελπίζω είπε, να μπορέσουμε να ανοίξουμε ποικιλία ξενοδοχείων ώστε να διαθέσουμε στην αγορά ξενοδοχεία τριών αστέρων, τεσσάρων αστέρων , τουριστικά χωριά και τα λοιπά, συμπλήρωσε.
Πρόσθεσε δε, πως είναι σημαντικό να μπορέσουν να προσφέρουν στον καταναλωτή την επιλογή, ούτως ώστε και ο τουριστικός πράκτορας, να μπορεί να να διαθέτει ένα πλούσιο τουριστικό προϊόν όχι σε αριθμό ξενοδοχείων αλλά σε τύπο ξενοδοχείων.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου ανέφερε πως είναι εξίσου πολύ σημαντικό εάν καταφέρουν να λειτουργήσουν πιο σύντομα παρά πιο αργά, τότε αυτό θα βοηθήσει στην πιο γρήγορη ανάπτυξη της πληρότητας των ξενοδοχείων.
Αναμένουμε συνέχισε και το πρωτόκολλο υγείας που θα τους δοθεί για να έχουν μια τελική θέση του Υπουργείου σε ότι αφορά τον τρόπο λειτουργίας των ξενοδοχείων. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να οργανώσουν το προσωπικό τους ώστε να λειτουργήσει με ασφάλεια αλλά και να παρέχεται ασφάλεια στους πελάτες .
Ο κ. Μιχαηλίδης εκτίμησε ακόμη πως τα ξενοδοχεία φέτος θα είναι μια πολύ καλή επιλογή για τον τουρίστα γιατί αυτά, όπως είπε, διαθέτουν το εργατικό δυναμικό και την οργάνωση, αλλά ασφάλεια υγείας.
Εκτίμησε ωστόσο πως η “αρχή “θα είναι πολύ δύσκολη προσθέτοντας πως ο Ιούνιος θα είναι πάρα πολύ δύσκολος. Δεν απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο κάποιες ξενοδοχειακές μονάδες να ανοίξουν μέσα στον Ιούνιο και να στηριχθούν στον εγχώριο τουρισμό.
ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ
Σχετικά
13 καλύτεροι προορισμοί στην Ευρώπη ιδανικοί για καλοκαιρινές διακοπές τον Ιούλιο
Από παραδεισένιες ακτές μέχρι κουλτουρέ πόλεις γεμάτες ζωντάνια, αυτοί είναι οι απόλυτοι ευρωπαϊκοί προορισμοί για όσους θέλουν να ζήσουν το καλοκαίρι στο έπακρο
Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για τη Γιορτή του Κρασιού 2026
Ο Δήμος Λεμεσού ζητά προσφορές από ενδιαφερόμενους για παραχώρηση εστιατορίου και περιτέρων που θα στηθούν στο πλαίσιο της Γιορτής του Κρασιού
Εκατό χρόνια χωρίς τον Αντόνι Γκαουντί: Τρία λιγότερο γνωστά δημιουργήματά του που πρέπει να επισκεφθείτε
Με αφορμή τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Αντόνι Γκαουντί, τρία λιγότερο γνωστά έργα του αποκαλύπτουν τη διαδρομή προς τη Σαγράδα Φαμίλια
«I Will Find You»: 24 εκατομμύρια views σε 4 ημέρες – Το καλύτερο ντεμπούτο νέας σειράς του Netflix για το 2026
Μια ιστορία για το πού είμαστε διατεθειμένοι να φτάσουμε προκειμένου να σώσουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε.
Ryanair: Αλλάζει την πολιτική της για τις οικογένειες
Τέλος οι επιπλέον χρεώσεις για να κάθονται οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους
Μαρίνα Λεμεσού: Ο κοσμοπολίτικος προορισμός που τα έχει όλα!
Έναν χώρο που συνδυάζει αρμονικά πολυτελή διαμονή, yachting, γαστρονομία, shopping, ψυχαγωγία και ευεξία, δημιουργώντας μία ολοκληρωμένη εμπειρία πάνω στη θάλασσα
«Αγγίζει» τους 37 βαθμούς ο υδράργυρος – Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές
Αναλυτικά η πρόγνωση
Η κεντρική πλατεία του Αγίου Ιωάννη Πιτσιλιάς θα φέρει πλέον το όνομα του Ανδρέα Μαυρομμάτη
Για την επίσημη ονοματοδοσία της πλατείας προγραμματίζεται ειδική εκδήλωση, με περισσότερες λεπτομέρειες να αναμένονται σύντομα από το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Ιωάννη Πιτσιλιάς.
Βουτιές, κοκτέιλ, φαγητό και party σε μία υπέροχη πισίνα με απαράμιλλη αισθητική
Δεν μένεις στο ξενοδοχείο; Τώρα μπορείς να ζήσεις την απόλυτη εμπειρία της πισίνας στο Aya Resort, με day pass από €20
Ψάχνεις τι να κάνεις τις επόμενες 6 Παρασκευές και Σάββατα; Η Lidl Κύπρου έχει την απάντηση
Τα Lidl Better Living Days ταξιδεύουν από πόλη σε πόλη, μετατρέποντας 6 καταστήματα Lidl παγκύπρια σε καλοκαιρινούς σταθμούς ευεξίας, γεύσης, κίνησης και οικογενειακής εμπειρίας.
Κάτω Πύργος: η αυθεντική Κύπρος του καλοκαιριού που πρέπει να επισκεφτείς φέτος
Ένας παραθαλάσσιος προορισμός με όμορφες παραλίες, καλό φαγητό και ατμόσφαιρα παλιάς κυπριακής καλοκαιρινής απόδρασης
Ένα ταξίδι στις 22 ομορφότερες παραλίες του Πρωταρά που μαγεύουν κάθε επισκέπτη
Οι παραλίες με τα εξωτικά νερά που έχουν κάνει γνωστή την περιοχή σε όλο τον κόσμο