Δημοσιεύτηκε στις 27 Μαΐου 2020
Ένα από τα πιο ιστορικά θέατρα του κόσμου, το Shakespeare’s Globe Theatre στο Λονδίνο, ενδέχεται να μην ξανανοίξει μετά το κλείσιμό του για αρκετούς μήνες, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
Το θέατρο, που αποτελεί αντίγραφο του αυθεντικού θεάτρου στο οποίο πρωτοέπαιξε τα έργα του ο William Shakespeare, έχει κλείσει από τον Μάρτιο, υπακούοντας στους κανονισμούς του lockdown.
Τι αναφέρει το CNN
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του CNN, η απειλή του οριστικού λουκέτου οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι το θέατρο δεν πληροί τις προϋποθέσεις για χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης από το Arts Council England, παρά την υποβολή αιτήματος για βοήθεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, χρειάζονται 5 εκατομμύρια λίρες για να συνεχίσει το θέατρο να λειτουργεί! Περίπου το 95% των εσόδων του εξαρτάται από τους επισκέπτες που το επισκέπτονται για περιηγήσεις και θεατρικές παραστάσεις, επομένως η έλλειψη τουριστών έχει οδηγήσει σίγουρα σε κάποιες οικονομικές δυσχέρειες, σύμφωνα με το BBC.
«Είμαστε απόλυτα εξαρτημένοι από τα κέρδη των πωλήσεων εισιτηρίων, τα προϊόντα λιανικής, καθώς και τα εκπαιδευτικά εργαστήρια», δήλωσε η καλλιτεχνική διευθύντρια του θεάτρου, Michelle Terry, σε συνέντευξή της στο BBC.
Ο βουλευτής Julian Knight, είπε σε επιστολή του στον υπουργό Πολιτισμού, Oliver Dowden, ότι η απώλεια του «The Globe» θα ήταν «τραγωδία», και ότι το θέατρο «δεν είναι μόνο ένα μέρος της εθνικής ταυτότητας, αλλά και ένα σημαντικό παράδειγμα της μεγάλης συμβολής των τεχνών στην οικονομία.».
Θέατρο online
Το Θέατρο Globe συνεχίζει να προσελκύει το κοινό του, όσο είναι κλειστό, προσφέροντας μια διαδικτυακή υπηρεσία streaming, όπου όλοι μπορούν να παρακολουθήσουν τις αγαπημένες τους παραστάσεις online. Η υπηρεσία δεν είναι δωρεάν.
Το θέατρο απευθύνεται σε διάφορους οργανισμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο με την ελπίδα ότι θα λάβει κάποια υποστήριξη, οπότε ας ελπίσουμε ότι οι λάτρεις του θεάτρου θα μπορέσουν να επιστρέψουν σύντομα στο θρυλικό The Globe!
Σχετικά

Γαστρονομική εμπειρία με την ΓΑΛΠΟ στη Lidl Food Academy [ΕΙΚΟΝΕΣ]
Μέσα από ένα δημιουργικό σεμινάριο μαγειρικής εκπρόσωποι των ΜΜΕ και Influencers δοκίμασαν συνταγές με προϊόντα της ΓΑΛΠΟ

Η Wizz Air πετάει για έναν νέο, υπέροχο προορισμό από την Πάφο
Η Wizz Air μόλις ανακοίνωσε την έναρξη δύο νέων απευθείας δρομολογίων από την Πάφο

Minthis Music Festival 2025: Πέντε αξέχαστες νύχτες — Μια νέα πολιτιστική εποχή ξεκινά
Tο φεστιβάλ ταξίδεψε τους επισκέπτες μέσα από τον ήχο, το συναισθημα και την μοναδική ατμόσφαιρα του χώρου

Ένα εντυπωσιακό "Μονοπάτι Χρωμάτων" στον Πρωταρά, που οδηγεί στην παραλία
Μία σύγχρονη εικαστική παρεμβαση από τον καλλιτέχνη Χρήστο Κυριάκου και τη ομάδα τού TwoTwenty

Πανσέληνος Αυγούστου 2025: Πότε θα δούμε το «φεγγάρι του Οξύρρυγχου»
Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά θεάματα του καλοκαιρινού ουρανού

Η απόλυτη εμπειρία εικονικής πραγματικότητας στην Αγία Νάπα (και ο πιο fun τρόπος να περάσεις χρόνο με την παρέα σου)
Απόδρασε από την πραγματικότητα και βυθίσου στην περιπέτεια

3 εντυπωσιακά spa στο νησί, που αναζωογονούν σώμα και πνεύμα
Πού θα περάσετε το καλοκαίρι; Όπου κι αν βρεθείτε, υπάρχει ένα spa που θα σας αναζωογονήσει

«Κόβεται» το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ: Αντιδράσεις για την απόφαση
Ο Κόλμπερτ είναι σφοδρός επικριτής του Τραμπ, ενώ το δίκτυο μόλις συμβιβάστηκε εξωδικαστικά με τον Αμερικανό πρόεδρο και βρίσκεται σε διαδικασία μεταβίβασης


Stranger Things: Κυκλοφόρησε το teaser της 5ης και τελευταίας σεζόν
Τα νέα επεισόδια της σειράς Stranger Things δεν θα είναι διαθέσιμα πριν το φθινόπωρο, ωστόσο μόλις κυκλοφόρησε το teaser της 5ης και τελευταίας σεζόν

Πέθανε η γνωστή Κύπρια σκηνοθέτρια Ιρένα Ιωαννίδου
Ήταν κόρη του σπουδαίου συγγραφέα Πάνου Ιωαννίδη

Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά
Το νέο Δημοτικό Μουσείο αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο, στο σπίτι όπου γεννήθηκε και έζησε ο μεγάλος Έλληνας ποιητής