Δημοσιεύτηκε στις 05 Ιουνίου 2020
Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Θεάτρου Ριάλτο, κάτω από τον γενικό τίτλο Rialto Open Air, αρχίζουν με το Θερινό Σινεμά, προσφέροντας ταυτόχρονα με τις μεμονομένες θέσεις που θα συνεχίσουν να υπάρχουν, μια καινούρια εμπειρία θέασης, αυτή του Drive-Ιn. Έτσι, μέσα από το αυτοκίνητο του ο καθένας, μαζί με τους συνεπιβάτες του, θα μπορεί να απολαμβάνει τις ταινίες στην μεγάλη οθόνη, ακούοντας τον ήχο μέσα από τις συχνότητες του ραδιοφώνου του.
Η πρώτη βδομάδα προβολών περιλαμβάνει δύο εξαιρετικές ταινίες, μια Ιταλική με απίστευτες κωμικές καταστάσεις όπως οι Ιταλοί ξέρουν να φτιάχνουν και μια κυπριακή ταινία που ξεχώρισε και κέρδισε το κοινό διεθνώς, αποσπώντας το μεγάλο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ της Tribeca.

Αρχή θα γίνει την Τετάρτη 17 Ιουνίου με την ταινία Δεν θα συμπεθεριάσουμε ποτέ του Riccardo Milani. (Ιταλία, 2017, 100’, Κωμωδία)
Υπόθεση: Δύο πολύ διαφορετικοί άνθρωποι αναγκάζονται να περάσουν άφθονο χρόνο μαζί όταν τα παιδιά τους ερωτεύονται. Ο πλούσιος πατέρας, ενώ προσπαθεί να εξασφαλίσει χρήματα για την ανάπτυξη των φτωχών περιοχών της Ρώμης, δεν έχει ενδιαφερθεί ποτέ να γνωρίσει τους κατοίκους της, και η φτωχή μητέρα κυκλοφορεί με ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ στο αμάξι της, ενώ δουλεύει όπου βρει συγκατοικώντας σε ένα διαμέρισμα στην περιφέρεια της Ρώμης μαζί με τις δύο κλεπτομανείς αδερφές της.
Μια εξαιρετική κωμωδία, απολαυστικά αστεία και τρομερά επίκαιρη. Οι πρωταγωνιστές λειτουργούν ως αρχέτυπα, συμβολίζοντας τις διαφορετικές τάξεις της κοινωνίας και τη διαφορετική ηθική που επικρατεί σε κάθε μία από αυτές.
Σκηνοθεσία: Riccardo Milani
Πρωταγωνιστούν: Antonio Albanese, Sonia Bergamasco, Claudio Amendola, Paola Cortellesi

Ακολουθεί την Παρασκευή 19 Ιουνίου η βραβευμένη κυπριακή ταινία Φυγαδεύοντας τον Χέντριξ του Μάριου Πιπερίδη. (Κύπρος, Γερμανία, Ελλάδα, 2018, 93’, Κωμωδία)
Υπόθεση: Το σχέδιο του Γιάννη να φύγει από την Κύπρο ανατρέπεται, όταν ο σκύλος του, ο Τζίμυ, διασχίζει τη Νεκρή Ζώνη που χωρίζει τις ελεύθερες περιοχές από τα κατεχόμενα. Καθώς η μεταφορά ζώων από τα κατεχόμενα απαγορεύεται, ο Γιάννης αναγκάζεται να ζητήσει τη βοήθεια κάποιον «εκλεκτών» χαρακτήρων για να τον φέρει πίσω.
Η ταινία αντλεί έμπνευση από την πικρή, ιστορική πραγματικότητα της διχοτομημένης Κύπρου και παραδίδει μία θαυμάσια παραβολή για τα ανεξέλεγκτα, καθημερινά μπλεξίματα της ζωής μας.
Σενάριο, σκηνοθεσία: Μάριος Πιπερίδης
Πρωταγωνιστούν: Αδάμ Βουσδούκος, Φατίχ Αλ, Βίκυ Παπαδοπούλου, Όσκιουρ Καραντενίζ
Οι προβολές θα γίνονται στους αυθεντικούς διαλόγους, με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.
Οδηγίες προς θεατές: Για την ασφαλή διοργάνωση του θερινού σινεμά και την τήρηση όλων των κανόνων υγείας, το κοινό προτρέπεται να εξασφαλίζει εκ των προτέρων τα εισιτήρια του είτε ηλεκτρονικά είτε από το ταμείο του θεάτρου. Θα διατίθενται εισιτήρια για θέσεις και αυτοκίνητα. Για σκοπούς ελέγχου και ομαλότερης πρόσβασης η εξασφάλιση εισιτηρίων για αυτοκίνητα θα γίνεται μόνο μέχρι και 24 ώρες πριν από κάθε προβολή.
Όλοι οι θεατές προτρέπονται να προσέρχονται έγκαιρα στις προβολές, αποφεύγοντας το συνωστισμό κατά την είσοδο τους. Για την ομαλή διοργάνωση, θα επιτρέπεται η είσοδος σε αυτοκίνητα μέχρι τις 20:45. Στο χώρο προβολών θα λειτουργεί ταμείο για μικρό αριθμό εισιτηρίων θέσεων μέχρι τις 20:50.
Χορηγοί: Κυπριακή Δημοκρατία, ΟΠΑΠ Κύπρου, Υφυπουργείο Τουρισμού, EventPro, ΣΕΚ
Χορηγοί Επικοινωνίας: City.com.cy, ΡΙΚ, Κανάλι 6
@ Χώρος στάθμευσης της ΣΕΚ (πίσω από Ριάλτο)
Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45
Εισιτήρια: € 8 θέση / 16 (αυτοκίνητο)
E-ticket: www.rialto.com.cy
#φυσική#όχικοινωνικήαπόσταση
Σχετικά
«Gremlins 3»: Η νέα ταινία μεταφέρεται για το φθινόπωρο του 2028
Η Warner Bros. καθυστερεί για σχεδόν έναν χρόνο την επιστροφή των Γκρέμλιν, με τον Κρις Κολόμπους να επιστρέφει στη σκηνοθεσία της τρίτης ταινίας.
«Η ηχώ της Κύπρου»: Ένα μοναδικό ηχητικό ταξίδι στην Κύπρο του 1953
Το ντοκιμαντέρ της Δανάης Στυλιανού ζωντανεύει σπάνιες ηχογραφήσεις με παραδοσιακά τραγούδια, τσιαττίσματα και προφορική ποίηση, σε μια δωρεάν πρώτη προβολή στη Λευκωσία.
Το «Ocean» του David Attenborough προβάλλεται δωρεάν στη Λευκωσία
Η βραβευμένη με Emmy ταινία μάς ταξιδεύει στα βάθη των ωκεανών, ενώ η βραδιά ολοκληρώνεται με συζήτηση ειδικών και μια ιδιαίτερη γευστική εμπειρία.
4 νέες ταινίες και μία μεγάλη επιστροφή στους κινηματογράφους της Κύπρου
Ο Brad Pitt παλεύει για επιβίωση, η Jane Austen επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη και το «Avengers: Endgame» προβάλλεται σε νέα εκδοχή
Το «La Bola Negra» κερδίζει το βραβείο κοινό στο Τορόντο και οδεύει προς τα Οσκαρ
Η ισπανική ταινία των Χαβιέρ Κάλβο και Χαβιέρ Αμπρόσι κατέκτησε το μεγάλο Βραβείο Κοινού στο 51ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, συνεχίζοντας μια εντυπωσιακή φεστιβαλική διαδρομή που ξεκίνησε στις Κάννες.
Προβολή του Βραβευμένου Ντοκιμαντέρ «Βαρώσια, η Πόλη Όμηρος» της Sylvie Deleule στον Κινηματογράφο Πάνθεον
Μια συγκλονιστική περιήγηση στη σύγχρονη ιστορία, τη μνήμη και τις ανοιχτές πληγές της Κύπρου
Η Μέριλ Στριπ είναι... ο Άσλαν στη «Νάρνια» της Γκρέτα Γκέργουιγκ
Έχει ειπωθεί τόσες φορές ότι η Μέριλ Στριπ μπορεί να παίξει τα πάντα. Τώρα γίνεται και ο Άσλαν. Ναι, το λιοντάρι της Νάρνια.
Ο Spider-Man εκθρονίζει το «Star Wars» από την κορυφή του αμερικάνικου box office
Το «Spider-Man: Καινούργια Μέρα» έσπασε το ρεκόρ δεκαετίας.
Οι 5 (ξεχωριστές) ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στους κυπριακούς κινηματογράφους
Οι νέες κινηματογραφικές πρεμιέρες που κυκλοφορούν στις αίθουσες αυτή την Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2026
Starlit Screens: Αυτές είναι οι must-see open-air κινηματογραφικές βραδιές της εβδομάδας (στην πόλη και στο χωριό)!
Από τις οθόνες δίπλα στο κύμα μέχρι τις δροσερές αυλές των ορεινών μας χωριών, σημείωσε τις μέρες και προγραμμάτισε τη δική σου έξοδο
3 βραδιές, 10 χώρες, 15 ταινίες και αμέτρητοι τρόποι να μιλήσουμε για όσα μας ενώνουν
Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στη Λευκωσία από τις 22–24 Σεπτεμβρίου 2026
Βραβεία Emmy 2026: Όλοι οι νικητές και οι υποψήφιοι
Τα Βραβεία Emmy αναγνωρίζουν τις καλύτερες τηλεοπτικές παραγωγές της προηγούμενης χρονιάς