Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουνίου 2020
Ο Στρόβολος –ένας από τους πιο μεγάλους δήμους του τόπου– ετοιμάζεται να αποκτήσεις νέα όψη, να γίνει πιο ανθρώπινος και να αποκτήσει την παλιά του αίγλη.
Σύμφωνα λοιπόν με την ανάρτηση του Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Στέλιου Γεωργίου, τα έργο ανάπλασης του παραδοσιακού πυρήνα του Δήμου «Slow City» πήρε το πράσινο φως για υλοποίησή του. Το μεγαλεπήβολο έργο, για ανάπλαση του παλιού Στροβόλου εστιάζει στην έννοια του ’slow city’ και βασίζεται στις αρχιτεκτονικές τακτικές της διατήρησης του υφιστάμενου ιστορικού αλλά και του περιβαλλοντικού ιστού, της καλύτερης συνδεσιμότητας και της ανάδειξης των ιδιαίτερων στοιχείων της περιοχής, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στη διαχείριση του τομέα της χρονικότητας».
Ακολουθεί η ανάρτηση:
Περηφάνια για τον Στρόβολό μας!
Δεν μπορώ να μην είμαι υπερήφανος σήμερα αφού ως πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής του Δήμου Στροβόλου κερδίσαμε μία μεγάλη μάχη ετών. Καταφέραμε επιτέλους χθες βράδυ με τις συντονισμένες μας προσπάθειες να πάρουμε την έγκριση για τα πολυπόθητα έργα ανάπλασης του έργου «Slow City» για αναζωογόνηση του παραδοσιακού πυρήνα του Δήμου μας από το Δημοτικό Συμβούλιο Στροβόλου. Μπράβο σε όλους!
Χωρίς καθυστερήσεις, τα κατασκευαστικά σχέδια θα είναι έτοιμα ώστε να ξεκινήσουμε στην πρώτη φάση της ανάπλασης αρχές του 2021, πάντοτε σε συνεργασία με τους εμπειρογνώμονες και μελετητές του έργου.
Μία σημαντική εξέλιξη που δίνει προοπτική και αναζωογονεί ένα από τα πιο παραδοσιακά και ιστορικά σημεία του Στροβόλου όπου το χθες συναντάται με το σήμερα της κυπριακής πρωτεύουσας. Ένα αδιαμφησβήτητα σημαντικό κομμάτι της σύγχρονης κυπριακής ιστορίας, λαογραφίας, αρχιτεκτονικής και πολιτισμού του Στροβόλου.
Σχετικά

Ανακάλυψε πόλεις-κρυφούς θησαυρούς που παραμένουν εκτός του τουριστικού χάρτη
Υπέροχα μέρη που αξίζει να δεις


Μάκης Κετώνης: Ένας πρωτοπόρος των ΑΠΕ στην Κύπρο (Podcast)
Το Check In Cyprus συνάντησε έναν βαθύ γνώστη των θεμάτων ενέργειας που απασχολούν ιδιαίτερα σήμερα ολόκληρο τον πλανήτη

Πάσχα στην Κέρκυρα: Όλα τα έθιμα που θα δεις και φέτος στο νησί
Μια μοναδική εμπειρία που αξίζει να τη ζήσεις από κοντά

Οι 10 πιο φθηνές πόλεις στην Ευρώπη, εκεί όπου τρως γεύμα με 5 ευρώ και πίνεις καφέ με 1.2
Omnia cum pretio έλεγαν οι Λατίνοι και η φράση ταιριάζει γάντι σε αυτές τις πόλεις που είναι value for money

Μεμονωμένες βροχές και άνεμοι έως 6 μποφόρ στο μενού του καιρού
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Η Bolt επεκτείνει τις υπηρεσίες της στην Κύπρο με το ξεκίνημα της υπηρεσίας minibus
Με αξιόπιστες, προκαθορισμένες μεταφορές σε όλη την Κύπρο.

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο αγώνας δρόμου “Run for Autism Half Marathon” για 4η διαδοχική χρονιά
Με συμμετοχή πάνω από 3 χιλιάδων δρομέων

Οι καλύτερες παραλίες του κόσμου για το 2025 – Ποια ελληνική βρίσκεται ανάμεσά τους
Στη λίστα, συμπεριλαμβάνονται παραλίες που βρίσκονται στην Αυστραλία, τη Νορβηγία, το Μεξικό και την Ισπανία

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: Το πρόγραμμα του 2025
Επέτειος φέτος για τα 70 χρόνια του θεσμού, με πάνω από 100 δράσεις και 3000 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο


Αν πετάς για Ελλάδα τις επόμενες μέρες, αυτό σε αφορά
Ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων AEGEAN και Olympic Air λόγω απεργίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας