Δημοσιεύτηκε στις 11 Ιουνίου 2020
Το σχέδιο κινήτρων για αερομεταφορές, το οποίο ανακοίνωσε χθες η Κυπριακή Δημοκρατία όπως όμως και το γεγονός ότι πολίτες διαμαρτύρονται για τις υψηλές τιμές εισιτηρίων προς το εξωτερικό σχολίασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου ταξιδιωτικών πρακτόρων, Βασίλης Σταματάρης.
«Είναι βέβαιο πως χωρίς την επανασύνδεση του νησιού μας με αεροπορικές εταιρείες, ιδιαίτερα σ΄αυτό το πρώτο στάδιο στο οποίο υπάρχουν μεγάλες αμφιβολίες, ανατροπές όπως για παράδειγμα με το Ισραήλ οι εταιρείες χρειάζονται στήριγμα. Συμφωνούμε με το Σχέδιο. Φυσικά δεν είναι το μοναδικό αλλά το πρώτο που θα βοηθήσει να ξεκινήσουμε», είπε σχετικά με το Σχέδιο κινήτρων συνδεσιμότητας και ανάπτυξης αερομεταφορών, μιλώντας στην «Πρώτη εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο.
Όσον αφορά τις αντιδράσεις των Κύπριων για τις τιμές των εισιτηρίων ειδικότερα προς Ελλάδα, που αποτελούσε πάντοτε την πρώτη χώρα στις επιλογές των Κυπρίων για διακοπές, ο κος Σταματάρης είπε πως «οι αεροπορικές εταιρείες μπαίνουν σε μια επανεκκίνηση. Έχουμε δει τιμές πολύ χαμηλές σε πολλές περιπτώσεις. Να μην βλέπουμε μεμονωμένες περιπτώσεις. Προσωπικά δεν έχω δει εισιτήρια για 300. Έχω δει με 120 ευρώ και 80 ευρώ. Αυτά μπορεί να αλλάζουν σε περιόδους συρροής. Να είμαστε ευτυχείς που ξεκινάμε. Ο ανταγωνισμός θα υπάρχει στις αερογραμμές αλλά δεν είναι θέμα εκμετάλλευσης».
Ερωτηθείς για το ίδιο θέμα στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» του ΣΙΓΜΑ ο κος Σταματάρης είπε πως οι συνδέσεις έρχονται μέσα από τουρισμό. Εάν δεν έχουμε προσέλκυση τουρισμού δεν θα μπορεί να πάει κανένας από εμάς ταξίδια. Αυτό θέλω να κατανοήσει ο κόσμος πως επίσης και ότι το μέλημά μας δεν είναι να πληρώνει ο Κύπριος περισσότερα από ότι πληρώνει ο ξένος. Οι ξένοι έρχονται σε μεγάλους αριθμούς . Αυτή τη στιγμή θέλουμε να επανασυνδέσουμε το νησί. Είναι μέλημά μας να έχουμε καλές προσφορές για ταξίδια».
Σχετικά
Τα 4 νέα ξενοδοχεία που ετοιμάζονται να ανοίξουν το φετινό καλοκαίρι στην Κύπρο
Πιο κάτω παρουσιάζουμε τα 4 νέα ξενοδοχεία που αναμένουμε το φετινό καλοκαίρι σε Πάφο, Λατσί, Πρωταρά και Αγία Νάπα.
Ακυρώνονται οι εκδηλώσεις για την Καθαρά Δευτέρα σε Λακατάμια, Λατσιά και Δάλι
Η ανακοίνωση των Δήμων Λακατάμειας, Λατσιών – Γερίου και Νότιας Λευκωσίας – Ιδαλίου
Πρώτες εικόνες από το νέο (υπέροχο) ξενοδοχείο γνωστής αλυσίδας στη Λευκωσία
Tο νέο Venetian Hotel by Leonardo Boutique, το οποίο αναμένεται να προσθέσει μια διαφορετική, πιο εκλεπτυσμένη πρόταση διαμονής στην πρωτεύουσα
Η πραγματική αξία της Cyta για την Κύπρο
Ο Chief Operating Officer της Cyta, Νίκος Μ. Στυλιανού, μιλά για την αξία που δημιουργεί ο Οργανισμός για την οικονομία, την κοινωνία και κάθε άνθρωπο ξεχωριστά.
Αν σκοπεύεις να κάνεις Καθαρά Δευτέρα στην ύπαιθρο, διάβασε αυτό
Η ανακοίνωση για το Τριήμερο Αποκριάς και της αργίας Καθαράς Δευτέρας
Σπουδαία διάκριση για κυπριακή παραλία
Η μοναδική κυπριακή παραλία που ξεχώρισε στην Ευρώπη φέτος
Ένας υπέροχος (πεντάστερος) προορισμός για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας
Το τριήμερο που δεν αφήνεις στην τύχη!
Η Cyprus Airways επαναφέρει τις απευθείας πτήσεις προς έναν υπέροχο προορισμό
H εταιρεία φέρνει ξανά κοντά την Κύπρο με μια από τις πιο ζωντανές πόλεις της Μεσογείου.
Νέα, δυναμική εποχή για το δίκτυο πρατηρίων ESSO
Συνάντηση της eWise Cyprus Ltd με ιδιοκτήτες πρατηρίων καυσίμων ESSO
Έρχονται σημαντικές αλλαγές στο Messenger
Τι σημαίνει η κατάργηση των desktop εκδόσεων για τους χρήστες