Δημοσιεύτηκε στις 11 Ιουνίου 2020
Εντός Ιουλίου αναμένεται να επαναλειτουργήσουν τα περισσότερα και μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Λεμεσού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Λεμεσού, Χάρης Θεοχάρους, την ώρα που μόλις 4-5 ξενοδοχειακές μονάδες έχουν ανοίξει τις πόρτες τους από την 1η Ιουνίου.
Όπως ανέφερε ο κ.Θεοχάρους, οι διευθύνσεις των περισσότερων ξενοδοχείων της Λεμεσού έχουν δηλώσει πως θα επαναλειτουργήσουν μέσα στον Ιούλιο, ωστόσο το κλίμα αβεβαιότητας παραμένει καθώς όλοι αναμένουν τις αποφάσεις για οικονομική στήριξη στη βάση της επιδότησης της εργασίας.
«Το πιο βασικό είναι τα μέτρα στήριξης για τους εργαζόμενους με ένα πλάνο μέχρι τουλάχιστον και τον Οκτώβριο», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «η θέληση των ξενοδόχων της Λεμεσού είναι να ανοίξουν τα ξενοδοχεία τους αλλά πρέπει να υπάρξουν κάποιες προϋποθέσεις».
Στην αβεβαιότητα που υπάρχει στις μεγάλες αγορές της Μ. Βρετανία και της Ρωσίας «που αποτελούν το 55% με 60% της δουλειάς μας», είπε ο κ.Θεοχάρους, η κατάσταση γίνεται δυσκολότερη και με τον υποβιβασμό του γειτονικού Ισραήλ στην κατηγορία Β’, «που ήταν μια ελπίδα».
Η Λεμεσός διαθέτει περίπου 13 χιλιάδες κλίνες σε αδειούχα καταλύματα και οι κρατήσεις των ξενοδοχείων μας «είναι σχεδόν ανύπαρκτες» , συμπλήρωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Λεμεσού.
Εξέφρασε ωστόσο την ελπίδα ότι θα υπάρξουν σύντομα ανακοινώσεις που θα ενισχύσουν την ξενοδοχειακή βιομηχανία, η οποία όπως τόνισε είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας.
Πηγή: ΚΥΠΕ
Σχετικά
13 καλύτεροι προορισμοί στην Ευρώπη ιδανικοί για καλοκαιρινές διακοπές τον Ιούλιο
Από παραδεισένιες ακτές μέχρι κουλτουρέ πόλεις γεμάτες ζωντάνια, αυτοί είναι οι απόλυτοι ευρωπαϊκοί προορισμοί για όσους θέλουν να ζήσουν το καλοκαίρι στο έπακρο
Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για τη Γιορτή του Κρασιού 2026
Ο Δήμος Λεμεσού ζητά προσφορές από ενδιαφερόμενους για παραχώρηση εστιατορίου και περιτέρων που θα στηθούν στο πλαίσιο της Γιορτής του Κρασιού
Εκατό χρόνια χωρίς τον Αντόνι Γκαουντί: Τρία λιγότερο γνωστά δημιουργήματά του που πρέπει να επισκεφθείτε
Με αφορμή τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Αντόνι Γκαουντί, τρία λιγότερο γνωστά έργα του αποκαλύπτουν τη διαδρομή προς τη Σαγράδα Φαμίλια
«I Will Find You»: 24 εκατομμύρια views σε 4 ημέρες – Το καλύτερο ντεμπούτο νέας σειράς του Netflix για το 2026
Μια ιστορία για το πού είμαστε διατεθειμένοι να φτάσουμε προκειμένου να σώσουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε.
Ryanair: Αλλάζει την πολιτική της για τις οικογένειες
Τέλος οι επιπλέον χρεώσεις για να κάθονται οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους
Μαρίνα Λεμεσού: Ο κοσμοπολίτικος προορισμός που τα έχει όλα!
Έναν χώρο που συνδυάζει αρμονικά πολυτελή διαμονή, yachting, γαστρονομία, shopping, ψυχαγωγία και ευεξία, δημιουργώντας μία ολοκληρωμένη εμπειρία πάνω στη θάλασσα
«Αγγίζει» τους 37 βαθμούς ο υδράργυρος – Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές
Αναλυτικά η πρόγνωση
Η κεντρική πλατεία του Αγίου Ιωάννη Πιτσιλιάς θα φέρει πλέον το όνομα του Ανδρέα Μαυρομμάτη
Για την επίσημη ονοματοδοσία της πλατείας προγραμματίζεται ειδική εκδήλωση, με περισσότερες λεπτομέρειες να αναμένονται σύντομα από το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Ιωάννη Πιτσιλιάς.
Βουτιές, κοκτέιλ, φαγητό και party σε μία υπέροχη πισίνα με απαράμιλλη αισθητική
Δεν μένεις στο ξενοδοχείο; Τώρα μπορείς να ζήσεις την απόλυτη εμπειρία της πισίνας στο Aya Resort, με day pass από €20
Ψάχνεις τι να κάνεις τις επόμενες 6 Παρασκευές και Σάββατα; Η Lidl Κύπρου έχει την απάντηση
Τα Lidl Better Living Days ταξιδεύουν από πόλη σε πόλη, μετατρέποντας 6 καταστήματα Lidl παγκύπρια σε καλοκαιρινούς σταθμούς ευεξίας, γεύσης, κίνησης και οικογενειακής εμπειρίας.
Κάτω Πύργος: η αυθεντική Κύπρος του καλοκαιριού που πρέπει να επισκεφτείς φέτος
Ένας παραθαλάσσιος προορισμός με όμορφες παραλίες, καλό φαγητό και ατμόσφαιρα παλιάς κυπριακής καλοκαιρινής απόδρασης
Ένα ταξίδι στις 22 ομορφότερες παραλίες του Πρωταρά που μαγεύουν κάθε επισκέπτη
Οι παραλίες με τα εξωτικά νερά που έχουν κάνει γνωστή την περιοχή σε όλο τον κόσμο