Δημοσιεύτηκε στις 20 Ιουνίου 2020
Από σήμερα λοιπόν, αλλάζουν κάποια από τα κριτήρια για τους εισερχόμενους επιβάτες, αφού όσοι φτάνουν στην Κύπρο από τις 18 χώρες που βρίσκονται στην κατηγορία Α, δεν θα απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού εργαστηριακού ελέγχου για κορωνοϊό, πάρα μόνο η συμπλήρωση πληροφοριακών στοιχείων καθώς και Υπεύθυνων Δηλώσεων. Ωστόσο, όπως έχει ανακοινωθεί και θα γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος, ανέφερε σε δηλώσεις της χθες, Ανώτερη Διευθύντρια Επικοινωνίας της Hermes Airports Μαρία Κουρούπη.
Σημειώνεται ότι οι χώρες που ανήκουν στην κατηγορία Α και δεν χρειάζεται οι επιβάτες να διαθέτουν τεστ κορωνοϊού, είναι οι Αυστρία, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Νορβηγία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ελβετία.
Στην Β Κατηγορία περιλαμβάνονται το Ισραήλ, η Πολωνία και η Ρουμανία και οι προερχόμενοι από τις συγκεκριμένες χώρες θα πρέπει υποχρεωτικά να φέρουν πιστοποιητικό τεστ κορωνοϊού με αρνητική ένδειξη, το οποίο να έχει πραγματοποιηθεί 48 ώρες πριν την άφιξή τους.
Παράλληλα από σήμερα οι επιβάτες που έρχονται στο νησί μας υποχρεούνται, για σκοπούς επιβίβασης, να προσκομίσουν την Κυπριακή Κάρτα Πτήσης (CyprusFlightPass), την οποία μπορούν να προμηθευτούν εδώ.
Σχετικά


H Ryanair σε ταξιδεύει σε 3 υπέροχους προορισμούς με τιμές από €18.99
H Ryanair ανακοίνωσε νέα προσφορά για φθινοπωρινά ταξίδια, σε συναρπαστικούς

Αυτά είναι τα 8 Χριστουγεννιάτικα Xωριά που θα μας μεταφέρουν τη μαγεία των εορτών
Χριστουγεννιάτικα Χωριά σε 8 υπέροχους ορεινούς προορισμούς

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού, έρχονται πτώση θερμοκρασίας και βροχές στα ορεινά
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Leonardo Hotels: Το NYX HOTEL THESSALONIKI ξεκινά τη λειτουργία του
Για μία αυθεντική εμπειρία, με σύγχρονο design και τη βαθιά κατανόηση του σύγχρονου ταξιδιώτη


Ήμουν κι εγώ στο Καλλιμάρμαρο...
Μια ανεπανάληπτη βραδιά στο Καλλιμάρμαρο με την Άννα Βίσση να γράφει ιστορία μπροστά σε 65.000 θεατές

Καταρρίπτεται ο μεγαλύτερος μύθος για τις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων
Οι ταξιδιώτες αναζητούν πάντα τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων για ταξίδια διακοπών

Τα καλύτερα μέρη της Ευρώπης για ταξίδι τον Οκτώβριο με τα ομορφότερα φθινοπωρινά χρώματα
Είναι σχεδόν εκείνη η εποχή του χρόνου που οι νύχτες σιγά σιγά μεγαλώνουν, η θερμοκρασία πέφτει και η μυρωδιά του φθινοπώρου είναι στον αέρα

20 χρόνια Madame Figaro Awards: Μάθαμε πότε θα διεξαχθούν τα 20ά βραβεία Γυναίκες της Χρονιάς
Η μεγάλη βραδιά πλησιάζει

Βραβεία Εmmy: Θρίαμβος για Adolescence και The Studio - Αναλυτικά οι νικητές
Το Adolescence του Netflix και το The Studio του Apple TV+ σάρωσαν στα Emmy 2025 με πολλά βραβεία - Τα πολιτικά μηνύματα που κυριάρχησαν στη βραδιά
