Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιουνίου 2020
Ζωντανεύουν και πάλι (αργά και σταθερά) οι παραστάσεις θεάτρου, μουσικής και κινηματογράφου στη Λευκωσία και το φετινό καλοκαίρι μετά τη μακρά παύση που επέβαλε η πανδημία του κορωνοϊού.
«Ως Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας ετοιμάζουμε μια καλοκαιρινή εκδοχή του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας το οποίο το σχεδιάζουμε με στόχο να πραγματοποιηθεί και εντός και εκτός θεάτρου», αναφέρει ο Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας Γιώργος Παπαγεωργίου στο ΚΥΠΕ. «Απώτερος σκοπός μας ήταν οι αίθουσες που κουβαλούν πολλή ιστορία να μην μείνουν νεκρές για έξι συνεχόμενους μήνες», σημειώνει.
Σε σχόλιο ότι το θέατρο είναι και βιοπορισμός για πολλούς ανθρώπους ο κ. Παπαγεωργίου απαντά ότι το επόμενο βήμα στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας θα είναι να αποταθεί στο ΔΣ «για να δούμε με ποιον τρόπο μπορούμε να φέρουμε μέσα μικρές θεατρικές και μουσικές ομάδες οι οποίες διέκοψαν τις παραστάσεις τους λόγω των μέτρων και να τους στηρίξουμε».
Διευκρινίζει ότι και το Θέατρο αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες οπότε ο στόχος θα είναι «να τους στηρίξουμε και να μας στηρίξουν με απώτερο σκοπό να υπάρχει μια συνεχής ροή πολιτισμού στην πόλη».
Σε ερώτηση πότε θα γίνει το Φεστιβάλ αναφέρει ότι "είμαστε σε συζητήσεις με διάφορους συνεργάτες και ελπίζουμε να αρχίσει στα μέσα Ιουλίου". Ερωτηθείς για το πού θα γίνουν οι εξωτερικές παραστάσεις που προγραμματίζονται απαντά ότι αυτές θα γίνουν μπροστά από την πρόσοψη του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας.
«Έχουμε αιτηθεί να κλείσουμε και την οδό Μουσείου, περιμένουμε έγκριση ώστε να γίνει μια μεγάλη πλατεία μπροστά σε αυτό το επιβλητικό, αγαπημένο κτήριο που να προσφέρει πολιτισμό στον κόσμο που πραγματικά νοιώθουμε ότι του έχει λείψει», λέει.
Σε ερώτηση για τον αριθμό των εκδηλώσεων απαντά ότι προγραμματίζουμε οκτώ κινηματογραφικές πρώτες προβολές που αφορούν κυρίως ευρωπαϊκό κινηματογράφο και μια σειρά από πέντε παραστάσεις θεάτρου και μουσικής».
«Η προσπάθειά μας είναι να δώσουμε ένα πολύ ξεκάθαρο βήμα στη νέα γενιά των δημιουργών να διασκεδάσουν τον κόσμο, αλλά και να δείξουν το πως αυτό το τελευταίο τρίμηνο είτε λόγω του εγκλεισμού είτε λόγω του ρατσισμού τους έχει επηρεάσει», προσθέτει.
Άρα, σημειώνει, «θέλουμε αυτή η άδεια που μας δόθηκε να λειτουργήσουμε να μας δώσει την ευχέρεια να λειτουργήσουμε ως ένα καζάνι καλλιτεχνών, μέσω του οποίου να προκύψουν καινούριες δημιουργίες εμπνευσμένες από αυτά που περάσαμε».
Σχετικά

Pillows of the Sky: Χορός σε δημόσιους χώρους, σε Λευκωσία και Λεμεσό
Το νέο χορογραφικό έργο της Ελεάνας Χαραλάμπους, μετατρέπει τον ουρανό σε σκηνή και τα σύννεφα σε πρωταγωνιστές μιας βιωματικής εμπειρίας

Παιδικό Πανηγυράκι του ΠΑΣΥΚΑΦ με παιχνίδια, τραγούδια, χορό, λιχουδιές και πολλές εκπλήξεις
Ετοιμαστείτε για μια μέρα γεμάτη χαρά, προσφορά και αγάπη

Νέο μενού για το πρώτο φθινοπωρινό ραντεβού με το Fork Food Market
Μάθε όλα όσα χρειάζεται για το φαγητό, ποτό αλλά και τη διασκέδαση

αντΕΙχήσεις: Απόκρυφες ιστορίες της εντός των τειχών Λευκωσίας
Περίπατοι, συζητήσεις και εργαστήρια που εστιάζουν στην ανάδειξη της αρχιτεκτονικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς των ενετικών τειχών της Λευκωσίας μέσα μία σειρά δράσεων!

30+1 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή τη βδομάδα στην Κύπρο
Με αγαπημένους καλλιτέχνες, θερινό σινεμα και πολλές άλλες εκπλήξεις

Η Οδός Χριστουγέννων επιστρέφει στη Λεμεσό για 7η χρονιά!
Διήμερο γεμάτο παζαράκι, μουσική, παιχνίδια, φαγητό και πολλές εκπλήξεις

Έρχεται το 2ο Κυριακάτικο μπουφέ σε μία υπέροχη φάρμα για όλη την οικογένεια
Αυτή την Κυριακή, με ξενάγηση, παιχνίδι γνώσεων και φαγητό

Ετοιμάσου για την «Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες» της Europa Donna Κύπρου
Το Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2025, στη Λευκωσία, περπατάμε με κεντρικό μήνυμα “Από τη σιωπή ΣΤΗ ΦΩΝΗ. Διεκδικούμε”

Όλες οι πληροφορίες για τον 10ο αγώνα δρόμου "Run as One 2025"
Δήλωσε συμμετοχή και τρέξε για τα παιδιά μας

40 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Συναυλίες, παραστάσεις, φεστιβάλ και εκδηλώσεις που αξίζει να επισκεφθείς

Τα Λεύκαρα γεμίζουν ξανά με τη μαγεία των Χριστουγέννων
Ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Κύπρου μάς προσκαλεί και φέτος τις γιορτές

Δωρεάν παλουζές, τραχανάς, ρέσι και χαλούμι με παραδοσιακή μουσική στις "Γεύσεις Παράδοσης"
Μία ημέρα αφιερωμένη στην παρασκευή πιάτων και εδεσμάτων