Δημοσιεύτηκε στις 09 Ιουλίου 2020
Το καλύτερο νησί της Ευρώπης για το 2020 είναι η Πάρος, σύμφωνα με τους πολυάριθμους αναγνώστες του κορυφαίου αμερικανικού ταξιδιωτικού περιοδικού «Travel + Leisure», που συμμετείχαν στην ψηφοφορία για τα World's Best Awards 2020. Παράλληλα, η Ελλάδα αποτελεί τον αγαπημένο προορισμό των αναγνωστών του περιοδικού για μία ακόμη χρονιά, αφού μεταξύ των 20 κορυφαίων νησιών της ευρωπαϊκής ηπείρου περιλαμβάνονται, επίσης, η Μήλος στην 2η θέση, η Κρήτη στην 6η, η Ρόδος και τα Δωδεκάνησα στην 10η, η Σαντορίνη στην 11η, η Κέρκυρα και τα νησιά του Ιονίου στην 18η και η Μύκονος στην 20η.
Όπως σημειώνουν οι συντάκτες του περιοδικού για την Πάρο, «αυτό το καταφύγιο των 76 τετραγωνικών μιλίων έχει μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες στην Ελλάδα, με εκτάσεις λευκής άμμου που περιβάλλονται από απόκρημνους βράχους και τιρκουάζ νερά. Η ενδοχώρα του νησιού γοητεύει τους επισκέπτες με την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τα μικρά χωριά και τα αρχαία μνημεία. Όσοι αναζητούν την νυχτερινή ζωή θα μείνουν ευχαριστημένοι με τα πολλά κλαμπ του νησιού, ενώ όσοι προτιμούν τη χαλάρωση μπορούν επίσης να απολαύσουν μασάζ και ήσυχες στιγμές».
Εξάλλου, στην ίδια ψηφοφορία, η Πάρος αναδείχθηκε ως το 2ο καλύτερο νησί παγκοσμίως, με την Μήλο να κατακτά την 3η θέση και την Κρήτη την 15η θέση.
Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε από τις 4 Νοεμβρίου 2019 έως τις 2 Μαρτίου 2020, δηλαδή πριν από την έξαρση της πανδημίας Covid-19 και την επιβολή περιοριστικών μέτρων, με βάση τα αρχικά κριτήρια που είχαν τεθεί από τους διοργανωτές, όπως η ποικιλία των προσφερόμενων δραστηριοτήτων, τα αξιοθέατα, η φυσική ομορφιά, οι παραλίες, η γαστρονομία και η φιλοξενία.
Σημειώνεται, τέλος, ότι το ελληνικό βραβείο για την πρώτη θέση της Πάρου θα παραλάβει η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ ΗΠΑ, Μαρία Κριθαριώτη.
Σχετικά
Τα 4 νέα ξενοδοχεία που ετοιμάζονται να ανοίξουν το φετινό καλοκαίρι στην Κύπρο
Πιο κάτω παρουσιάζουμε τα 4 νέα ξενοδοχεία που αναμένουμε το φετινό καλοκαίρι σε Πάφο, Λατσί, Πρωταρά και Αγία Νάπα.
Ακυρώνονται οι εκδηλώσεις για την Καθαρά Δευτέρα σε Λακατάμια, Λατσιά και Δάλι
Η ανακοίνωση των Δήμων Λακατάμειας, Λατσιών – Γερίου και Νότιας Λευκωσίας – Ιδαλίου
Πρώτες εικόνες από το νέο (υπέροχο) ξενοδοχείο γνωστής αλυσίδας στη Λευκωσία
Tο νέο Venetian Hotel by Leonardo Boutique, το οποίο αναμένεται να προσθέσει μια διαφορετική, πιο εκλεπτυσμένη πρόταση διαμονής στην πρωτεύουσα
Η πραγματική αξία της Cyta για την Κύπρο
Ο Chief Operating Officer της Cyta, Νίκος Μ. Στυλιανού, μιλά για την αξία που δημιουργεί ο Οργανισμός για την οικονομία, την κοινωνία και κάθε άνθρωπο ξεχωριστά.
Αν σκοπεύεις να κάνεις Καθαρά Δευτέρα στην ύπαιθρο, διάβασε αυτό
Η ανακοίνωση για το Τριήμερο Αποκριάς και της αργίας Καθαράς Δευτέρας
Σπουδαία διάκριση για κυπριακή παραλία
Η μοναδική κυπριακή παραλία που ξεχώρισε στην Ευρώπη φέτος
Ένας υπέροχος (πεντάστερος) προορισμός για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας
Το τριήμερο που δεν αφήνεις στην τύχη!
Η Cyprus Airways επαναφέρει τις απευθείας πτήσεις προς έναν υπέροχο προορισμό
H εταιρεία φέρνει ξανά κοντά την Κύπρο με μια από τις πιο ζωντανές πόλεις της Μεσογείου.
Νέα, δυναμική εποχή για το δίκτυο πρατηρίων ESSO
Συνάντηση της eWise Cyprus Ltd με ιδιοκτήτες πρατηρίων καυσίμων ESSO
Έρχονται σημαντικές αλλαγές στο Messenger
Τι σημαίνει η κατάργηση των desktop εκδόσεων για τους χρήστες