Δημοσιεύτηκε στις 16 Ιουλίου 2020
To εκθαμβωτικό υπαίθριο γλυπτό «ΙΚΑΡΟΣ» που εμπνεύστηκε και φιλοτέχνησε κατά τη διάρκεια της Α΄ φάσης του 7ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής Αγίας Νάπας, ο Κύπριος καλλιτέχνης Πανίκκος Σπανός τοποθετήθηκε χθες Τετάρτη 15 Ιουλίου στην είσοδο του παραλιακού πεζόδρομου της πόλης.

΄Ένα έργο όπως ανέφερε ενθουσιασμένος ο Δήμαρχος κ. Χρίστος Ζαννέττου καθώς επιτηρούσε την εγκατάστασή του στο σημείο που ο ίδιος επέλεξε, που μας συνδέει με τη μυθολογία και τη θάλασσα και το οποίο θα είναι ορατό σε όλους όσους θα διακινούνται στον πεζόδρομο. «Είμαι σίγουρος πρόσθεσε ότι θα καταστεί σημείο αναφοράς για την πόλη μας και θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στους επισκέπτες».
Ο κ. Ζαννέττου εξέφρασε τις εγκάρδιες του ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια στον καλλιτέχνη για το θεσπέσιο έργο που δημιούργησε και σε όλους όσους συνέβαλαν στην άρτια οργάνωση των συμποσίων που είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία εξαίσιων έργων όπως είναι ο «ΙΚΑΡΟΣ». Παράλληλα εξέφρασε τις ιδιαίτερες του ευχαριστίες τόσο προς τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συμποσίου Γλυπτικής κ. Κίκη Κωνσταντίνου, όσο και προς την Πολιτιστική Λειτουργό του Δήμου και το τεχνικό συνεργείο του Δήμου που συνεχώς με άοκνες προσπάθειες υλοποιούν αποστολές με πλήρη επιτυχία.

Φανερά συγκινημένος ο δημιουργός του έργου Πανίκκος Σπανός που ένα ακόμη έργο του του θα βρίσκεται πλέον σε ένα πολύ σημαντικό σημείο αναφοράς της Αγίας Νάπας επισημαίνοντας το γεγονός ότι αποτελεί μεγάλη τιμή για τον ίδιο έργα του να κοσμούν τόσο το Πάρκο Γλυπτικής όσο και σε δημόσιους χώρους της πόλης.
Το έργο είναι φτιαγμένο από Stainless Steel, έχει ύψος 3.60μ., πλάτος 3μ. και έχει τοποθετηθεί πάνω σε βάση ύψους 3.10μ, συνολικό ύψος από το έδαφος 6.70μ.
Ο κ. Σπανός δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά τον Δήμαρχο κ. Χρίστο Ζαννέττου που επέδειξαν στο πρόσωπό του αλλά και για την άψογη συνεργασία.

Σχετικά
Οι 10 χώρες όπου οι άνθρωποι δηλώνουν πιο ευτυχισμένοι και ζουν φθηνότερα
Μια δεκάδα χωρών που υπόσχονται καλύτερη ποιότητα ζωής αλλά και πιο βιώσιμη οικονομική καθημερινότητα για όσους σκέφτονται να αφήσουν την ακριβή ζωή
Αυτό το ελληνικό νησί για τον Μάιο προτείνει το Taste Atlas -Ένας γαστρονομικός παράδεισος
Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση, ο Μάιος προβάλλεται ως χρονικό σημείο υψηλής αξίας για την ταξιδιωτική εμπειρία
Καλοκαίρι με 35% έκπτωση σε Κύπρο και Ελλάδα από την Louis Hotels
Mε επιλογές από 25 ξενοδοχεία και επαύλεις σε Πάφο, Πρωταρά και Λεμεσό, καθώς και στην Ελλάδα, η Louis Hotels συνθέτει το απόλυτο καλοκαιρινό σκηνικό
«Dai Dai»: Η Shakira αποκάλυψε το νέο τραγούδι του Μουντιάλ 2026
Στο βίντεο, η Σακίρα εμφανίζεται στον αγωνιστικό χώρο του ιστορικού γηπέδου μαζί με χορευτές, ερμηνεύοντας στίχους στα αγγλικά
Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες – Δεν υποχωρεί η σκόνη
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Επαναπιστοποίηση ISO 50001 για το σύνολο των εγκαταστάσεων της Lidl Κύπρου
Η εταιρεία ενδυναμώνει σταθερά το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα με στόχο τη μέγιστη ενεργειακή απόδοση
TUS Airways: Οι νέοι, υπέροχοι προορισμοί που θα μας ταξιδέψει
Η TUS Airways ανακοίνωσε την περαιτέρω ενίσχυση του στόλου της με την προσθήκη ακόμη ενός αεροσκάφους Airbus A320, το οποίο αφίχθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας
Αυτό είναι το νέο ξενοδοχείο-κόσμημα της Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean
Η Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean εδραιώνει την παρουσία της στη Βόρεια Ελλάδα με το MERAVIA – Leonardo Limited Edition
Η ευρωπαϊκή πόλη που ανακηρύχθηκε ως η πιο πολύχρωμη στον κόσμο -Ποιες άλλες είναι στη 10άδα
Σε μια εποχή όπου η ταξιδιωτική εμπειρία συνδέεται με την εικόνα μια νέα μελέτη από την JustCover επιχειρεί να αναδείξει τις πιο πολύχρωμες πόλεις του κόσμου
5* Premium All-Inclusive Imperial Island Resort: Μία όαση οικογενειακών αναμνήσεων άνοιξε στην Πάφο
Οι φετινές διακοπές στο 5* Imperial Island Resort ξεκινούν με 35% έκπτωση και δωρεάν διανυκτερεύσεις.
Harry Potter: Το HBO ανανέωσε από τώρα τη δεύτερη σεζόν - Πότε ξεκινούν τα γυρίσματα
Η πρώτη σεζόν της σειράς αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τα Χριστούγεννα του 2026