Δημοσιεύτηκε στις 25 Οκτωβρίου 2013
Ο σκηνοθέτης Paul Greengrass (“The Bourne Ultimatum”, “The Bourne Supremacy”) “χτίζει” ένα συναρπαστικό θρίλερ και παρουσιάζει την αληθινή ιστορία του καπετάνιου του MV Maersk Alabama, Richard Phillips. Το 2009, το φορτηγό πλοίο κατευθυνόταν προς τη Μομπάσα της Κένυας όταν δέχτηκε επίθεση 240 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Σομαλίας από επικίνδυνους Σομαλούς πειρατές, οι οποίοι κατέλαβαν το πλοίο, στην πρώτη πειρατεία εμπορικού σκάφους υπό αμερικανική σημαία μετά από 200 χρόνια. Ο Richard Phillips βρέθηκε αντιμέτωπος με τους πειρατές και έγινε υπόδειγμα γενναιότητας για τον τρόπο που υπερασπίστηκε το πλήρωμά του, μέχρι που οι Αμερικανοί Navy Seals πραγματοποίησαν την τελική επιχείρηση για να απελευθερώσουν τον ίδιο και το πλήρωμά του, ανακτώντας και πάλι τον έλεγχο. Το “Captain Phillips” βασίζεται στο βιβλίο του Richard Phillips με τίτλο “A Captain’s Duty: Somali Pirates, Navy SEALS, and Dangerous Days at Sea” με τον Tom Hanks (ο οποίος συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον Greengrass) να αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο πραγματικός καπετάνιος Phillips, συναντήθηκε αρκετές φορές με τον Hanks προκειμένου να τον βοηθήσει να μπει στο πετσί του ρόλου και συνέβαλε συμβουλευτικά στη δημιουργία της ταινίας ώστε τα γεγονότα να μην αποκλίνουν από την πραγματικότητα.
-
Ρίο 1-6 Λεμεσός
22 Νοεμβρίου - 28 Νοεμβρίου 2013
Σχετικά

Πέθανε ο Άλκης Γιαννακάς – Το «ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη» – Ο “όμορφος κακός” του σινεμά που έγινε μύθος
Ένας ηθοποιός που έμεινε στην ιστορία ως ενσάρκωση του «κακού παιδιού με γοητεία»

Πέθανε η σπουδαία Αμερικανίδα ηθοποιός Ντάιαν Κίτον
Η Κίτον έγινε γνωστή τη δεκαετία του '70 μέσα από τον ρόλο της στη σειρά ταινιών «Ο Νονός» και τις συνεργασίες της με τον Γούντι Άλεν

Αυτή είναι η απάντηση της Disney στον Χάρι Πότερ
Νέες ταινίες για σειρά βιβλίων υπέγραψε η Disney

«Ocean’s 14» με Τζορτζ Κλούνεϊ, Μπραντ Πιτ, Τζούλια Ρόμπερτς, Ματ Ντέιμον – Η απολαυστική συμμορία επιστρέφει
Τα γυρίσματα πιθανότατα θα ξεκινήσουν το 2026. Η πρώτη ταινία , το «Ocean's Eleven», ξεπέρασε σε εισπράξεις τα 450 εκατ. δολάρια.

Τέσσερις κινηματογραφικές πρεμιέρες με δράση, σασπένς και χιούμορ στις κυπριακές αίθουσες
Νέες ταινίες για όλα τα γούστα!


Βασίλης Μιχαηλίδης– Κρυφοί Ανέμοι: Προβάλλεται το ντοκιμαντέρ για τον εθνικό ποιητή της Κύπρου
Το ντοκιμαντέρ φωτίζει τη ζωή και το έργο του σημαντικότερου ποιητή της Κύπρου

Οι 4 ταινίες που θα δούμε (δωρεάν) στο Φεστιβάλ Κυπριακών Ταινιών
Οι Τετάρτες στη Λάρνακα θα έχουν κυπριακό άρωμα

Παράλληλες Δράσεις και Ειδικές Προβολές στο 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου
Με το παράλληλο και ειδικό του πρόγραμμα, το φεστιβάλ δίνει φωνή σε νέους δημιουργούς

Ο Νίκολας Κέιτζ θα υποδυθεί τον Ιωσήφ σε ταινία... τρόμου
Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός πρωταγωνιστεί σε μια σκοτεινή εκδοχή της παιδικής ηλικίας του Ιησού

Τζέιμς Μποντ: Ποιoς είναι το νέο φαβορί για τον ρόλο του 007
Ένας Αυστραλός για τον ρόλο του πιο διάσημου Βρετανού πράκτορα

Θερινό σινεμά με μία κλασική ταινία, σε ένα από τα αγαπημένα μας beach bars
Για μια βραδιά γεμάτη συναίσθημα, εικόνες και νοσταλγία.