Δημοσιεύτηκε στις 05 Αυγούστου 2020
Σε ένα ασυνήθιστο καλοκαίρι, σημαδεμένο από την πανδημία του κορωνοϊού, μια ξεχωριστή επιλογή διακοπών, μια πολυτελής, πλωτή κάψουλα-σουίτα έρχεται να δώσει νέες επιλογές αναψυχής.
Μια λευκή κάψουλα πλέει στη μέση γαλαζοπράσινων νερών. Στο εσωτερικό της, μια τεράστια πολυτελής κρεβατοκάμαρα, μια μικρή κουζίνα και όλες οι ανέσεις που προσφέρει μια σουίτα ξενοδοχείου.
Αυτός είναι και ο λόγος που οι δημιουργοί του ονειρεμένου πλεούμενου καταλύματος το αποκαλούν την πρώτη πλωτή σουίτα στον κόσμο.
Η κινηματογραφική ιστορία της πλωτής σουίτας
Η ιστορία όμως του εντυπωσιακού δημιουργήματος, που φιλοδοξεί να κερδίσει μια θέση στις εναλλακτικές διακοπές, είναι ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.
Εμπνευστής της είναι ο Γάλλος αρχιτέκτονας πλοίων Ζαν Μισέλ Ντικανσέλ, ο οποίος πέρασε 25 χρόνια στη μελέτη των τρόπων που ο άνθρωπος μπορεί να κατοικεί τον πλανήτη χωρίς να τον μολύνει.
Ναι, η πλωτή κάψουλα δεν είναι απλώς ξεχωριστή και πλήρως λειτουργική. Σέβεται σε απόλυτο βαθμό το περιβάλλον. Διαθέτει φωτοβολταϊκά πάνελ προκειμένου να παρέχει ρεύμα και ζεστό νερό στους ενοίκους της, ενώ είναι εξοπλισμένη με ειδικό σύστημα επεξεργασίας λυμάτων, ώστε το νερό της τουαλέτας να καταλήγει πεντακάθαρο πίσω στη θάλασσα.
Ακόμη και η άγκυρα, με την οποία κανείς μπορεί να αγκυροβολήσει σε όποιο μέρος επιθυμεί, είναι φτιαγμένη με τρόπο που να μην προκαλεί καταστροφή στον βυθό.
Η σκηνή του Τζέιμς Μποντ που ενέπνευσε την πλωτή σουίτα
Ο Ντικανσέλ εμπνεύστηκε την κάψουλα από μια διάσημη ταινία του Χόλιγουντ.
Ο θρυλικός Τζέιμς Μποντ -Ρότζερ Μουρ- διαφεύγει των «κακών» μαζί με το κορίτσι του αγκαλιά σε μια φουτουριστική κάψουλα. Στο εσωτερικό της ένας αναπαυτικός καναπές-κρεβάτι, βιβλία, τα απαραίτητα ποτά και κάθε άνεση που χρειάζεται ένας «007» για να σαγηνεύσει την παρτενέρ του. Η τελευταία σκηνή της ταινίας «Τζέιμς Μποντ: Η κατάσκοπος που με αγάπησε», το 1977, αποτέλε
Και το όνομα αυτής «Anthenea»
Η «Anthenea», όπως ονομάζεται το φουτουριστικό πλωτό δωμάτιο ξενοδοχείου, απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες, ξενοδόχους δηλαδή που θα επιθυμούσαν να προσφέρουν μια εναλλακτική επιλογή στους πελάτες τους, όσο όμως και σε ιδιώτες που θα μπορούσαν ενδεχομένως να αγοράσουν αυτό το ξεχωριστό πλεούμενο.
Αν και στην ιστοσελίδα της εταιρείας δεν αναφέρονται τιμές, φαίνεται πως μια νύχτα στην «Anthenea» κοστίζει γύρω στα 280 ευρώ, ενώ για να την αγοράσει κανείς θα πρέπει να καταβάλει ποσό που ξεπερνά τα 450.000 ευρώ.
Πηγή: iefimerida.gr
Σχετικά

Τέλος κι επίσημα το Skype - Η Microsoft τερμάτισε οριστικά τη λειτουργία του, αλλά έχει εναλλακτική
Η εταιρεία ανακοίνωσε επισήμως την κατάργηση του Skype τον Φεβρουάριο του 2025

Κλείνει ξανά το highway για εργασίες
Κλειστά από τις 8 το βράδυ τμήματα των αυτοκινητοδρόμων Λευκωσίας-Λεμεσού και Λευκωσίας-Λάρνακας για εργασίες - Κλειστή η συμβολή προς Λάρνακα με την κυκλοφορία να διοχετεύεται μέσω Αλάμπρας

Η Lidl Κύπρου γιορτάζει 15 χρόνια με έκπτωση -15% σε όλα τα φρέσκα χοιρινά και βόεια κρεατικά
Με 15 χρόνια διαρκούς ανάπτυξης και εμπιστοσύνης, η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει σε ανταγωνιστικές τιμές και αυστηρά ποιοτικά πρότυπα για όλους τους καταναλωτές

The Landmark Nicosia: Εκεί που το αύριο αγκαλιάζει το χθες
Το The Landmark Nicosia, Autograph Collection by Marriott, ετοιμάζεται να αφηγηθεί ιστορίες πολυτελούς φιλοξενίας και απαράμιλλης κομψότητας στην καρδιά της Λευκωσίας



Ολισθηροί λόγω χαλαζόπτωσης οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος
Ανοικτοί μόνο για οχήματα 4Χ4 ή με αντιολισθητικές αλυσίδες οι δρόμοι στο Τρόοδος

"Έφυγε" από τη ζωή η Άννα Σιάλαρου
Το κορίτσι που μας έδινε δύναμη μέσα από το Τικ Τοκ, πέταξε για τους ουρανούς

Ένας παλιός χώρος στάθμευσης δημοτικών οχημάτων, μετατράπηκε σε σημείο για street basketball
Ένα νέο πολύχρωμο, ανοικτό σημείο συνάντησης για όλη την πόλη


Οι παραλίες της Λάρνακας είναι (από σήμερα) έτοιμες για βουτιές και άραγμα!
Πλήρως εξοπλισμένες με κρεβατάκια και ομπρέλες, περιμένουν το κοινό

Τα 7 καλύτερα ανεξερεύνητα νησιά-προορισμοί της Ελλάδας
Η αρχόντισσα των Κυκλάδων κερδίζει την πρωτιά