Δημοσιεύτηκε στις 05 Αυγούστου 2020
Το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως του Υπουργείου Εσωτερικών, ανακοινώνει ότι στις 05/08/2020 πραγματοποιήθηκε στο χώρο των Κεντρικών Γραφείων του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, η υπογραφή της Σύμβασης για το Έργο: «Διαμόρφωση του Αλιευτικού Καταφυγίου και του Ποταμού στο Λιοπέτρι (Φάση Α) »
Η Σύμβαση υπογράφτηκε από τον Διευθυντή του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, κ. Κυριάκο Κούνδουρο εκ μέρους του Εργοδότη Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, καθώς και από τον κ. Νικόλα Λοή εκ μέρους της Αναδόχου Εταιρείας Lois Builders Ltd, έναντι του ποσού των € 8.117.000,00 συν Φ.Π.Α.
Το Έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας και Εθνικούς Πόρους (Κυπριακή Δημοκρατία).
Η διάρκεια εκτέλεσης της Σύμβασης είναι 30 μήνες από την ημερομηνία έναρξης του έργου, το οποίο περιλαμβάνει τη Διαμόρφωση του Αλιευτικού Καταφυγίου και του Ποταμού στην κοινότητα Λιοπετρίου και την οργάνωσή τους σε ένα Εθνικό Πάρκο, με έντονο περιβαλλοντικό χαρακτήρα.
Η μελέτη του Έργου έχει επιλεγεί στο πλαίσιο Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού και ανατέθηκε στους Μελετητές Ιερείδης και Μιχαήλ Αρχιτέκτονες που κέρδισαν το Α' Βραβείο.
Στόχος είναι ένα Γενικό Σχέδιο Ανάπτυξης το οποίο βασίζεται σε τρεις σημαντικούς άξονες, στην ομαλή λειτουργία του Αλιευτικού Καταφυγίου, στην προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής του Ποταμού με τη δημιουργία ενός οργανωμένου χώρου με βασικά έργα υποδομής και στη δημιουργία σημαντικού πόλου έλξης για τον επισκέπτη.
Μεταξύ άλλων το Έργο περιλαμβάνει:
Διευκολύνσεις Αλιευτικού Καταφυγίου
Γέφυρα σύνδεσης ανατολικής και δυτικής όχθης του Ποταμού
Εκπαιδευτικό Κέντρο Αλιείας
Πολυλειτουργικό χώρο
Περίπτερο εισόδου
Πεζόδρομο – Ποδηλατόδρομο
Η ανάπτυξη θα προσφέρει πολλαπλά οφέλη τόσο στους καθημερινούς χρήστες του χώρου, όσο και στους επισκέπτες.
Σχετικά
Ανακαλύψαμε το family Easter escape που δεν εξαντλεί τους γονείς
Και το καλύτερο; Και με ειδική έκπτωση 15% για τις πασχαλινές διαμονές!
Η Lidl Κύπρου γιορτάζει το Πάσχα μαζί με την ομάδα της
Από το πασχαλινό τραπέζι ως το καλοκαιρινό bonus: η Lidl Κύπρου στηρίζει τους ανθρώπους της όλο τον χρόνο.
Ποια είναι τα 10 νησιά που θα γίνουν μόδα τα επόμενα χρόνια
Τα επόμενα χρόνια, ο τουρισμός στην Ελλάδα θα αλλάξει
Από τη δέσμευση στην πράξη: Η Photos Photiades Breweries υλοποιεί την υπόσχεση του προγράμματος «Επιλογή» με δεντροφύτευση στη Νήσου
Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί συνέχεια της συμβολικής δράσης όπου οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να «υιοθετήσουν» ένα δεντράκι
Ανακαλύψαμε 6 εκπληκτικά ξύλινα σαλέ στο βουνό, με υπέροχη θέα, για ξεχωριστή διαμονή
Αυτά τα ονειρικά, ξύλινα σαλέ στο βουνό, θα σου χαρίσουν μοναδικές στιγμές στη φύση
5 συναρπαστικά ανοιξιάτικα road trip στην Ευρώπη
Τοπία που μαγεύουν, χωριά και πόλεις που γοητεύουν και εμπειρίες που μένουν αξέχαστες αποδεικνύοντας ότι η Ευρώπη είναι ανεξάντλητη
«Erminio»: Βροχές και καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι - Σκόνη στην ατμόσφαιρα
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Αυτοί είναι οι καλύτεροι προορισμοί για οικογένειες στην Ευρώπη για το 2026 - Ανάμεσά τους και δύο κυπριακές πόλεις
Το ελληνικό νησί που βρίσκεται στη λίστα
Κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και καταιγίδες – Πότε τίθεται σε ισχύ
Τα φαινόμενα θα κάνουν αρχικά την εμφάνισή τους στα δυτικά και σταδιακά θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού
Θέλεις να ταξιδέψεις δωρεάν; Η Κομισιόν δίνει 40.000 εισιτήρια (με πτήσεις για Κυπρίους)
Δωρεάν και οι πτήσεις για τους ταξιδιώτες από την Κύπρο! Πώς να τα εξασφαλίσεις