Δημοσιεύτηκε στις 09 Αυγούστου 2020
Εποχική χαμηλή πίεση και παροδικά ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα επηρεάζουν την περιοχή, σύμφωνα με την Μετερεωολογική Υπηρεσία.
Σήμερα, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά στα δυτικά, στα βόρεια και στα ορεινά θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και δεν αποκλείεται τοπικά να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή. Αργότερα ωστόσο, αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται γενικά πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, στα βόρεια και στα ανατολικά, μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ και παροδικά το απόγευμα, στα νότια, στα νοτιοδυτικά και στα ανατολικά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ. Η θάλασσα σύντομα θα καταστεί γενικά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 33 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 31 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 29 στα δυτικά παράλια και γύρω στους 27 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά στα δυτικά, στα βόρεια και στα ορεινά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες τοπικά στα δυτικά και στα βόρεια δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη ελαφρά βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά μέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, στα νότια και στα ανατολικά παράλια και μέχρι ταραγμένη, στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 23 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Τη Δευτέρα, παροδικά αυξημένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια και στα ορεινά, ενώ από το μεσημέρι και μετά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή και πιθανό καταιγίδα, στα βόρεια και στα ανατολικά. Την Τρίτη και την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ από το μεσημέρι και μετά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, στα ορεινά και πιθανό σε περιοχές στο εσωτερικό και στα ανατολικά.
Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή τη Δευτέρα και την Τρίτη, παραμένοντας γενικά κοντά ή και λίγο πιο κάτω σε ορισμένες περιοχές από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Τετάρτη, αναμένεται άνοδος στη θερμοκρασία για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Σχετικά
3 αναπάντεχοι προορισμοί στην Ευρώπη για να ταξιδέψετε τα Χριστούγεννα
Χιονισμένα τοπία, μεσαιωνικά σοκάκια και ουρανοί γεμάτοι φως σε τρεις απρόσμενους χριστουγεννιάτικους προορισμούς της Ευρώπης.
Άστατος καιρός με ενισχυμένους ανέμους - Πιθανό χιόνι απόψε στο Τρόοδος
Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από την Τετάρτη, ενώ προς το τέλος της εβδομάδας προβλέπεται άνοδος της θερμοκρασίας.
Πότε θα είναι κλειστές οι τράπεζες κατά την εορταστική περίοδο
Oι επικείμενες αργίες για τις γιορτές
Η καλύτερη πόλη στην Ευρώπη για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς
Αυτή είναι η καλύτερη πόλη στην Ευρώπη για να περάσει κανείς την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με το Time Out
Η γιορτινή Λεμεσός, σε ρυθμούς NYX
Το NYX Hotel Limassol φιλοξενεί καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου επιλογές που συνδυάζουν φαγητό, ποτό και ατμόσφαιρα
H Ryanair ανακοίνωσε νέα προσφορά για ταξίδια σε 17 προορισμούς, με τιμές από €14.99 (μόνο για σήμερα)
Χειμερινές αποδράσεις από Πάφο με τιμές από €14.99
Ηγετική διάκριση για τη Louis Hotels!
Business Leader 2024 ο CEO της Louis Hotels, κος. Ιάσων Περδίος, στην κατηγορία «Τουρισμός – Αναψυχή - Εστίαση»
Οι 25 καλύτερες ταινίες για να δείτε στο Netflix πριν φύγει το 2025
Συγκεντρώσαμε τις 25 καλύτερες ταινίες που μπορείς να δεις τώρα στην πλατφόρμα του Netflix.
Η περιοχή που κλέβει τις εντυπώσεις φέτος με τον εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο διάκοσμό της
Συναρπαστικός ο Χριστουγεννιάτικος Διάκοσμος του Δήμου Παραλιμνίου - Δερύνειας
Συννεφιασμένο σκηνικό με βροχές και καταιγίδες - Αναλυτικά η πρόγνωση
Σήμερα, Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Unwrap the season στο Aphrodite Hills Resort
Αξέχαστες διακοπές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς