Δημοσιεύτηκε στις 10 Αυγούστου 2020
Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision μπορεί φέτος να μην έγινε εξαιτίας της πανδημίας Covid-19 φαίνεται όμως πως θα περάσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Σύμφωνα με το Variety οι διοργανωτές της Eurovision συνεργάστηκαν με την Propagate Content για να δημιουργηθεί ο Αμερικανικός Διαγωνισμός Τραγουδιού.
Με περισσότερους από 200 εκατομμύρια θεατές να συντονίζονται ετησίως, η Eurovision παρουσιάζει από το 1956 κυρίως διαγωνιζόμενους από τα ευρωπαϊκά κράτη, ενώ αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και για την φετινή επιτυχία του Netflix με πρωταγωνιστές τους Will Ferrell και Rachel McAdams «Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga».
Ο Αμερικανικός Διαγωνισμός Τραγουδιού θα λειτουργεί με παρόμοιους κανόνες όπως η Eurovision: καλλιτέχνες από τις ΗΠΑ και σε κάθε είδος μουσικούς θα εκπροσωπούν τις Πολιτείας τους (αντί για τη χώρα) και κάθε συμμετοχή θα μπορεί να αποτελείται από ένα έως έξι μέλη. Ο καθένας θα τραγουδά πρωτότυπα τραγούδια κατά τη διάρκεια της ζωντανής τηλεοπτικής εκδήλωσης. Αρχικά οι καλλιτέχνες θα διαγωνίζονται σε επίπεδο Πολιτείας. Οι νικητές θα συμμετέχουν στα ημιτελικά του διαγωνισμού, από όπου θα προκύπτουν οι συμμετέχοντες του Μεγάλου Τελικού.
Η Αμερικανική Ακαδημία Διαγωνισμού Τραγουδιού, αποτελούμενη από επαγγελματίες μουσικούς από κάθε είδος με έδρα τις ΗΠΑ, θα χρησιμεύσει ως κριτική επιτροπή. Όπως και στην Eurovision, οι καλλιτέχνες θα επιλέγονται για να διαγωνιστούν βάσει κριτών και θεατών.
Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ
Σχετικά
Η μεγαλύτερη καρναβαλίστικη βραδιά της Λεμεσού επιστρέφει!
H συνέχεια του απόλυτου Carnival Party, έρχεται στη Λεμεσό
Ο διεθνούς εμβέλειας μαέστρος και συνθέτης Nimrod Borenstein με την Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου
Η Ορχήστρα θα παρουσιάσει υπό την διεύθυνσή του, την παγκόσμια πρεμιέρα του έργου του «Θρύλοι της Κύπρου».
Eurovision 2026: Το “Ferto” του Ακύλα ξεπέρασε τις 2 εκατομμύρια προβολές στο Youtube!
Η πορεία του Ακύλα στο Sing for Greece 2026 αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη δυναμική.
Οι Pet Shop Boys επιστρέφουν στην Αθήνα για συναυλία στο Release Athens 2026
Η εμφάνισή τους στην Αθήνα εντάσσεται στην περιοδεία Dreamworld The Greatest Hits Live, την πρώτη greatest hits περιοδεία της καριέρας τους
Eurovision 2026: Αυτός είναι ο τίτλος της κυπριακής συμμετοχής
Πρώτη παρουσίαση της κυπριακής συμμετοχής στη Eurovision 2026 από το ΡΙΚ
Το Fengaros High επιστρέφει για τέταρτη χρονιά και καλεί νέους τραγουδοποιούς, μουσικούς και συνθέτες
Tο Fengaros High δεν είναι απλώς μια συναυλία, αλλά ένα τετράμηνο πρόγραμμα καλλιτεχνικής ανάπτυξης
Kύπρος, Νησί των Θρύλων από τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου
Ιστορίες που διαδραματίζονται στην Κύπρο και θρύλοι του νησιού εμπνέουν τα έργα του ξεχωριστού αυτού προγράμματος που θα διευθύνει ο διεθνούς φήμης Βρετανός συνθέτης και μαέστρος Nimrod Borenstein
Ο Φεβρουάριος φέρνει 20 ενδιαφέρουσες συναυλίες
Ένα γεμάτο πρόγραμμα από ενδιαφέρουσες συναυλίες.
Παντελής Θαλασσινός, Κούλλης Θεοδώρου, Φρειδερίκη Τομπάζου σε μία δωρεάν συναυλία στη Λευκωσία
Στην πετειακή συναυλία «Αγάπη & Φως – 5 Χρόνια Μαζί» συμμετέχει και η Χορωδία του προγράμματος SymphoΠedia του Ιδρύματος Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου
Aνακοινώθηκε και δεύτερη συναυλία για τον Γιώργο Νταλάρα στην Κύπρο
Ο δημοφιλής καλλιτέχνης συμπράττει ξανά με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου, στην παράσταση "Τα Τραγούδια της Ζωής μου"
Θάνος Καλλίρης, Koza Mostra, Ευρυδίκη κ.ά. στη Λευκωσία
Η Παλαιά Ελιά παίζει δυνατά με live!