Δημοσιεύτηκε στις 04 Σεπτεμβρίου 2020
Η έκθεση κάνει μια αναδρομή στον κόσμο και τον τόπο μας μέσα από χρονολογίες ορόσημα, που καθόρισαν και καθορίζουν μια πολυτάραχη πορεία γεμάτη προσδοκίες, απογοητεύσεις, χαμένες ευκαιρίες και την ελπίδα για κάτι καλύτερο.
Η Χαρακτική σε μια εποχή που απουσίαζαν οι φωτογραφικές μηχανές υπήρξε η κύρια πηγή εικόνων που προσέγγιζαν η και εξωράιζαν την πραγματικότητα.
Γκραβούρες όπως αυτές των εκδόσεων του Illustrated London News και του Graphic του 1878, μας δίνουν μέσα από τα μάτια ξένων εικόνες της εποχής, και το αίσθημα ενθουσιασμού και ευφορίας των Ελληνοκυπρίων για την ανάληψη της διοίκησης από τους Άγγλους, που αργότερα μετατράπηκε σε οργή όταν οι προσδοκίες τους διαψεύστηκαν.
Η Φωτογραφία δίνει μια ακριβή εικόνα των τοπίων, αρχαίων μνημείων, θρησκευτικών χώρων, και της καθημερινής ζωής των κατοίκων που παλιά στις πλείστες περιπτώσεις εστιαζόταν στην απλή επιβίωση, μέσω επίπονων αγροτικών και κτηνοτροφικών ασχολιών.
Η τέχνη γενικά μας μεταφέρει την ζωή μαζί με τα ήθη και έθιμα των ανθρώπων της εκάστοτε περιόδου, φιλτραρισμένη μέσα από τα προσωπικά βιώματα και συναισθήματα των καλλιτεχνών.

-
Εν Πλω
07 Σεπτεμβρίου - 20 Σεπτεμβρίου 2020
Σχετικά
From Vision to Legacy :Έκθεση Φωτογραφίας στο CVAR με αφορμή τα 125χρονα της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελεστούν στις 10 Φεβρουαρίου, στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας, στις 18:30.
«Η λιθογραφία και η εξέλιξη της»: Έκθεση στο Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίστεια
Παρουσιάζονται σπουδαία έργα καλλιτεχνών από πολλές χώρες
Τα διεθνώς γνωστά EX-LIBRIS, εκτίθενται στο Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίστεια Λεμεσού
Την έκθεση επιμελήθηκε η Hélène Reeb
"Studiolo": Νέα ατομική έκθεση από τον Πάρη Σεργίου στον Διάτοπο
Σε επιμέλεια της Δάφνης Νικήτα
Η έκθεση του Αλέξανδρου Γιωρκάτζη, με τίτλο «Layers of Love»
Στον πυρήνα της, η έκθεση αυτή γιορτάζει τη χαρά της καλλιτεχνικής δημιουργίας
Πρωτοποριακό πρόγραμμα εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Κύπρο για τη διάσωση ψηφιδωτών
Ο λόγος για το πρόγραμμα «Αποτύπωση, Ανάδειξη και Αντιγραφή Ψηφιδωτών από Εκκλησιαστικούς και άλλους Χώρους Υψηλής Πολιτιστικής Αξίας»
Έκθεση με έργα του Ανδρέα Καραγιάν στη Γκαλερί Γκλόρια
Το έργο του χαρακτηρίζεται από έντονη αισθησιακή και καβαφική διάσταση
«Nicosia International Airport»: Η έκθεση φωτογραφίας του Άντρου Ευσταθίου, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες
Η έκθεση παρουσιάζει μια φωτογραφική σειρά του Άντρου Ευσταθίου που καταγράφει τον εγκαταλελειμμένο χώρο του πρώην αεροδρομίου της Λευκωσίας
Πραγματοποιήθηκαν στις Βρυξέλλες τα εγκαίνια της έκθεσης «Καιρός» της Κυπριακής Προεδρίας
Στο κύριο κτίριο του Συμβουλίου «Justus Lipsius» με την επιμέλεια του Κύπριου σχεδιαστή, Μιχάλη Αναστασιάδη.
«365 Ανατολές στον Κάππαρη»: Έκθεση φωτογραφίας του Κυριάκου Κυριάκου
Ο πρώην δημοσιογράφος και χειμερινός κολυμβητής εκθέτει
Στον κόσμο της Φρίντα Κάλο – Beyond the Icon: Η διεθνής έκθεση πάει στην Αθήνα
Οι σημαντικές στιγμές της ζωής, της τέχνης και της ανατρεπτικής σκέψης της μέσα από ψηφιακή τεχνολογία αιχμής.
Παναγιώτης Πασάντας & Γιώργος Γεροντίδης ενώνουν τις καλλιτεχνικές τους δυνάμεις
Μια συνάντηση δύο διακεκριμένων καλλιτεχνών στην γκαλερύ Αποκάλυψη