Δημοσιεύτηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2020
Πριν την πανδημία οι περισσότεροι από εμάς βλέπαμε μια αεροπορική πτήση απλά ως μια μέθοδο μετάβασης από τον έναν προορισμό στον άλλο το συντομότερο δυνατόν.
Ωστόσο, εν μέσω παγκόσμιων προορισμών, οι ταξιδιώτες έχουν αρχίσει να νοσταλγούν όχι μόνο απομακρυσμένους περιορισμούς αλλά την ίδια την πτήση - από την συγκίνηση της απογείωσης ως την απαάμιλλη θέα της Γης από το παράθυρο της καμπίνας.
Κάπως έτσι προέκυψαν «ταξίδια στο πουθενά», ταξίδια, δηλαδή, που πραγματοποιούνται για τον σκοπό του ταξιδιού και μόνο - κι όχι τον προορισμό.
Αποδεικνύοντας πόσο δημοφιλή είναι αυτά τα ταξίδια, μια πτήση με προορισμό το πουθενά που προσφέρεται από την αεροπορική εταιρεία Quantas εξαντλήθηκε μέσα σε 10 λεπτά.
«Είναι πιθανώς η πτήτη που πούλησε περισσότερο απ′ όλες στην ιστορία της Quantas», ανέφερε ο CEO της εταιρείας, ΄Αλαν Τζόις σε δήλωσή του.
«Οι άνθρωποι (λόγω της πανδημίας) χάνουν σαφώς τα ταξίδια και την εμπειρία της πτήσης. Εάν υπάρχει ζήτηση, σίγουρα θα κοιτάξουμε να κάνουμε περισσότερες από αυτές τις γραφικές πτήσεις, ενώ όλοι περιμένουμε να ανοίξουν τα σύνορα», ανέφερε ο ίδιος επίσης.
Η πτήση QF787, αναμένεται να αναχωρήσει από το Σίδνεϊ στις 10 Οκτωβρίου και να επιστρέψει στην αυστραλιανή μητρόπολη επτά ώρες αργότερα. Είχε διαθέσιμα 134 εισιτήρια προς πώληση τα οποία εξαντλήθηκαν σε δέκα λεπτά από την ανακοίνωσή της.
Θα εκτελέσει μια τεράστια βόλτα πάνω από το Κουίνσλαντ και την Χρυσή Ακτή, την Νέα Νότια Ουαλία και τις απομακρυσμένες εσωτερικές περιοχές της Αυστραλίας.
Από ψηλά, οι επιβάτες θα πρέπει να είναι σε θέση να εντοπίσουν διάσημα αξιοθέατα της Αυστραλίας, όπως το Λιμάνι του Σίδνεϊ, ενώ το αεροπλάνο θα κάνει και μια χαμηλή πτήση πάνω από ορισμένα ορόσημα. Σημειωτέον ότι προσφέρεται επίσης ειδική ψυχαγωγία στο πλοίο.
Το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί με ένα αεροσκάφος Qantas Boeing 787 Dreamliner, που προορίζεται συνήθως για διηπειρωτικά ταξίδια σε όλες τις ηπείρους. Αυτήν τη στιγμή, υπάρχουν πολύ λίγες πτήσεις που εκτελούν δρομολόγια από και προς την Αυστραλία λόγω ταξιδιωτικών περιορισμών και ο διεθνής στόλος της Qantas είναι αδρανής.
Το Dreamliner φημίζεται για τα μεγάλα παράθυρά του, καθιστώντας το ιδανικό για περιηγήσεις στα 30.000 πόδια
ΠΗΓΗ: edition.cnn.com
Σχετικά
Κι όμως, τις πινακίδες αυτές θα τις δεις σε πολυσύχναστη λεωφόρο της Κύπρου
Τοποθέτηση φωτεινής πινακίδας ένδειξης ταχύτητας στη Λεωφόρο Νησί από τον Δήμο Αγίας Νάπας
Η Wizz Air UK λαμβάνει ιστορική έγκριση για πτήσεις Ηνωμένο Βασίλειο–ΗΠΑ
Οι αιτήσεις για ναυλωμένες πτήσεις το καλοκαίρι έχουν ήδη ανοίξει.
Σκόπελος: Το νησί της Ευρώπης που διατηρεί ακόμη την ταυτότητα του
Η Σκόπελος ξεχωρίζει για τα λευκά, παραδοσιακά σπίτια με τις κεραμοσκεπές, τα στενά καλντερίμια και τις ανθισμένες αυλές
Ο δημιουργός του Heated Rivalry φτιάχνει για το Netflix μια ξεκάθαρα gay σειρά για τον Μέγα Αλέξανδρο
Ο δημιουργός του Heated Rivalry ετοιμάζει για το Netflix μια νέα σειρά για τον Μέγα Αλέξανδρο, δίνοντας queer τόνο σε μια μορφή που στην Ελλάδα εξακολουθεί να προκαλεί αμηχανία όταν βγαίνει έξω από τον εθνικό μύθο.
Τα πιο εμβληματικά σιδηροδρομικά ταξίδια στον κόσμο
Πώς είναι να διασχίζεις τις πιο θρυλικές σιδηροδρομικές διαδρομές του κόσμου -από τα Highlands της Σκωτίας μέχρι τις Άνδεις του Περού.
Οι πιο ηλιόλουστες πόλεις του κόσμου, σύμφωνα με το Condé Nast Traveller
Από το Λος Άντζελες και το Ορλάντο, μέχρι τη Μαδρίτη, την Αθήνα και το Δελχί
Ο Πρωταράς ετοιμάζεται για το (κυπριακό) καλοκαίρι!
Ο Δήμος Παραλιμνίου - Δερύνειας προετοιμάζεται για τη νέα τουριστική περίοδο
Συννεφιά με ενδεχόμενο βροχών και καταιγίδας – Έρχεται πτώση θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Το «The Bear» ολοκληρώνεται με την 5η σεζόν στο FX
Η σειρά «The Bear» του FX θα ολοκληρωθεί με την πέμπτη σεζόν, τα γυρίσματα της οποίας βρίσκονται σε εξέλιξη στο Σικάγο
Επισκεφθήκαμε το πρώτο Château οινοποιείο στην Κύπρο (εικόνες)
Πήγαμε στο Chateau Punin και φυτέψαμε αμπελώνες Pinot Noir εγκαινιάζοντας μία νέα εποχή που φέρνει κοντά την παράδοση με την καινοτομία