Δημοσιεύτηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2020
Το Όνειρο του Σκιάχτρου, του Ευγένειου Τριβιζά, ζωντενεύει στη σκηνή του Παττίχειου Θεάτρου Λεμεσού, την Κυριακή 18 Οκτωβρίου για μια διπλή παράσταση. Το έργο είχε ανέβει online εν μέσω lockdown για να προσφέρει χαρά και ποιοτική διασκέδαση σε μικρούς και μεγάλους και τώρα θα έχετε την ευκαιρία να το απολαύσετε από κοντά.
Ο Κυρ-Δίκανος, ένας άτεγκτος γαιοκτήμονας κατασκευάζει ένα σκιάχτρο και του δίνει μαθήματα αγριάδας. Το σκιάχτρο, όμως, αισθάνεται μοναξιά και πιάνει φιλίες με τα πουλιά που το βαφτίζουν Αχυρούλη και υπόσχονται ότι θα το μάθουν να πετάει. Όταν ο κυρ-Δίκανος υποπτεύεται ότι κάτι δεν πάει καλά, μεταμφιέζεται σε σκιάχτρο και ξεσκεπάζει την αλήθεια. Ακολουθεί η σύλληψη και δίκητου σκιάχτρου. Ο στυγνός Αρχιδικαστής ορίζει ότι ο Αχυρούλης πρέπει να μείνει έγκλειστος σε ένα ανήλιαγο κελί, ώσπου να φτιάξει χίλια εκατό κλουβιά. Τα φτιάχνει, αλλά, όταν καταλαβαίνει ότι θα χρησιμοποιηθούν για φυλακές των φίλων του, των πουλιών, τα καταστρέφει. Οργισμένος ο Αρχιδικαστής καταδικάζει το ανυπάκουο σκιάχτρο σε κάψιμο. Το τελευταίο βράδυ στο κελί της φυλακής του ο Αχυρούλης βλέπει ένα όνειρο. Ο Τιτιβούε, ο παλιός φτερωτός φίλος, του εξηγεί γιατί τώρα μπορεί επιτέλους να πετάξει. Στην τελευταία σκηνή μια μοναδική έκπληξη περιμένει τόσο τον δεσμοφύλακα όσο και τους θεατές του υπέροχου αυτού έργου.
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΑΝΝΑ ΖΗΡΔΕΛΗ | ΑΣΤΕΡΗΣ ΚΡΙΚΩΝΗΣ | ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΩΗΣ ΚΙΚΗ ΣΤΑΥΡΙΑΝΙΔΗ | ΔΩΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ | ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Κείμενο: Ευγένιος Τριβιζάς | Μουσική: Μίμης Πλέσσας
Σκηνοθεσία: Σπύρος Καψίλης, Γιάννης Παπαθανασίου Κινησιολογία: Σοφία Μιχαήλ | Κοστούμια: Μαρία Φιλίππου Ειδικές κατασκευές κοστουμιών: Δώρα Κουρτέσα | Βοηθοί σκηνοθέτες: Κική Σταυριανίδη, Ειρήνη Καζάκου Σκηνογραφία – Δημιουργία projection mapping: ABNIRMAL STUDIO Technical mapping equipment: MAKVISUAL | Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Αντώνης Θεοδωράκης Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Χρήστος Τριπόδης | Μουσική διδασκαλία: Αλέξανδρος Αυλητής Ηχοληψία: Αχιλλέας Μουκάνης | Φωτογραφία: Διονύσης Κούτσης | Makeup artist: Γιάννης Μπίρης, Victoria Vamp.
Πρωτότυπη Μουσική: ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ
Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020
Παττίχειο Θέατρο, Λεμεσού, 15:00 & 18:30
Είσοδος: Παιδικό €13 & Ενήλικες €15
Εισιτήρια από την tickethour.com.cy και τα καταστήματα της ACS Courier και το ταμείο του θεάτρου.
Πληροφορίες 7777 7040
-
Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού
18 Οκτωβρίου 2020
Σχετικά
Νέα παράσταση για την αγαπημένη ξεκαρδιστική κωμωδία «Άντρες Έτοιμοι Για Όλα»
Του σπουδαίου συγγραφικού διδύμου Ρέππας - Παπαθανασίου

Φάνης Μουρατίδης, Ναταλία Δραγούμη, Φαίη Ξυλά, Βασίλης Κούκουρας στην Κύπρο τον Σεπτέμβριο
“2:22 – A Ghost Story”: Το «θεατρικό φαινόμενο» έρχεται στην Κύπρο

Τελευταία παράσταση για το θεατρικό έργο «Ιφιγένεια εν Ταύροις»
Επιστρέφει για να συγκινήσει ξανά με τη δύναμη της μνήμης, της φιλίας και της αδελφικής αγάπης

Το «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές» της Άγκαθα Κρίστι σε θεατρική διασκευή Κεν Λούντβιχ στον ΘΟΚ
Σκηνοθεσία από τον Τάκη Τζαμαργιά

«Υπάρχει Άγιος Βασίλης!»: Η μαγεία των Χριστουγέννων ζωντανεύει σε όλη την Κύπρο
Μια ολοκαίνουργια παιδική θεατρική παράσταση γεμάτη περιπέτεια, χρώματα και φαντασία για όλη την οικογένεια


Άλλες δύο ημερομηνίες για τη νέα solo παράσταση του Ζαχαρία Ζαννέττου
Sold out η μία παράσταση στην Λευκωσία και λίγα διαθέσιμα για την Λάρνακα

Ο μικρός Έγιολφ του του Χένρικ Ίψεν επιστρέφει στον ΘΟΚ για 8 ακόμα παραστάσεις
Ξεκίνησε η προπώληση - Εξασφαλίστε τα εισιτήριά σας

Ο Μάρκος Σεφερλής επιστρέφει στην Κύπρο με την πιο ξεκαρδιστική κωμωδία της χρονιάς
Η περιοδεία του στην Κύπρο περιλαμβάνει στάσεις σε Λευκωσία, Λάρνακα και Λεμεσό

«Finding Home»: Μία σόλο παράσταση του Δανού κλόουν Denni Dennis
Μια θεατρική περιπλάνηση στα όρια της τέχνης, της αγάπης και της ανθρώπινης ευαλωτότητας

Ο Χαμπής «σπάει τον πάγο» στη Λευκωσία – Προστέθηκε δεύτερη παράσταση
Sold out για την πρώτη ημερομηνία στην πρωτεύσουσα

Η γαλλική κωμωδία «Δείπνο Ηλιθίων» ανεβαίνει στο Θέατρο Διόνυσος
Ο Παναγιώτης Λάρκου, σκηνοθετεί τις περιπέτειες του εκδότη Πιέρ Μπροσάν και των φίλων του