Δημοσιεύτηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2020
Κίτρινη προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες εξέδωσε το απόγευμα της Δευτέρας, η Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 33 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Η προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ από τις 13:00 το μεσημέρι της Τρίτης μέχρι τις 16:00 το απόγευμα.
Η πρόγνωση του καιρού:
Η θερμή αέρια μάζα, που επηρεάζει την περιοχή, υποχωρεί σταδιακά από την Τετάρτη. Στην ατμόσφαιρα δυνατό να παρατηρηθεί αραιή σκόνη, κυρίως από το απόγευμα της Τρίτης μέχρι το πρωί της Τετάρτης.
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, στα ανατολικά και στα νότια, αλλά στα υπόλοιπα παράλια λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 23 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν το απόγευμα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά κατά τόπους ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά το απόγευμα, στα προσήνεμα, λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 35 στα ανατολικά και στα νοτιοανατολικά παράλια και γύρω στους 33 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια, καθώς και στα ψηλότερα ορεινά. Αύριο το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά σε προσήνεμες περιοχές παροδικά ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, τοπικά στα ανατολικά και στα νότια, αλλά στα υπόλοιπα παράλια λίγο ταραγμένη.
Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, στα δυτικά και στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση την Τετάρτη, στο εσωτερικό, στα ορεινά, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, αλλά μικρή πτώση στα υπόλοιπα παράλια, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Στη συνέχεια θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση, στο εσωτερικό, στα ορεινά, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, αλλά μεγαλύτερη πτώση στα υπόλοιπα παράλια, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Σχετικά
Ο Gabriele Rizzi φέρνει το «Μαγεμένο Δάσος» την Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Parklane
Μη χάσετε τη μοναδική αυτή Πρωτοχρονιά μια λαμπερή, συναρπαστική και αληθινά αξέχαστη βραδιά στο Parklane
Ο κυπριακός δήμος που μπήκε στις «Πόλεις που μαθαίνουν» της UNESCO
Πρόκειται για την πρώτη εγγραφή της χώρας μας στο UNESCO Global Network of Learning Cities, το οποίο σήμερα αριθμεί 425 πόλεις από 91 κράτη μέλη του Οργανισμού.
Time Out: Οι ευρωπαϊκές πόλεις που αξίζει να κάνεις Πρωτοχρονιά
Η Παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι μια μοναδική εμπειρία που αξίζει να την ζήσετε σε κάποια μαγική πόλη του εξωτερικού
Be The Light – Kindness Edition: Μια βραδιά φωτός και ένταξης στη Λεμεσό
Η εκδήλωση εξελίχθηκε σε μια ισχυρή έκφραση ενότητας, συμπόνιας και υποστήριξης για παιδιά με αναπτυξιακές δυσκολίες σε όλη την Κύπρο
Ο Στρόβολος αλλάζει: Ξεκινά η ανάπλαση του ιστορικού πυρήνα Στροβόλου
Πότε ξεκινούν οι κατασκευαστικές εργασίες
Πρώτες εικόνες από το ολοκαίνουριο, εντυπωσιακό boutique hotel της Λευκωσίας
Το ιστορικό κτήριο που μεταμορφώνεται σε πολυτελείς σουίτες!
Οι ταξιδιωτικοί προορισμοί που αναζητήθηκαν περισσότερο στη Google το 2025
Σε μια χρονιά όπου τα ταξίδια επανήλθαν δυναμικά στο προσκήνιο, οι αναζητήσεις στη Google λειτούργησαν σαν «ψηφιακή πυξίδα» των ονείρων μας.
Στην Κύπρο ο Byron - Καταιγίδες και ενδεχόμενο χιονόπτωσης το Σαββατοκύριακο
Αναλυτικά η πρόγνωση
Σ' αυτόν τον δήμο η στάθμευση θα είναι δωρεάν τις γιορτές
Από το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2025 μέχρι και την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2026
Αλλαγές στην οδηγία για τα οργανωμένα ταξίδια - Τι αλλάζει για τους καταναλωτές
Oι αλλαγές που συζητούνται αφορούν αποκλειστικά τα οργανωμένα ταξίδια και δεν σχετίζονται με τον υπό αναθεώρηση Κανονισμό για τα δικαιώματα των επιβατών σε πτήσεις
Festive Getaways: 10+2 ξενοδοχεία στην Κύπρο που υπόσχονται μια ονειρεμένη χριστουγεννιάτικη διαμονή
Δέκα από τα κορυφαία ξενοδοχεία στο νησί φόρεσαν τα γιορτινά τους, έφτιαξαν μενού και πρόγραμμα και μπορούν να κάνουν τις διακοπές σας ακόμα πιο μαγικές