Δημοσιεύτηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2020
Θέλεις η επόμενη εκδρομή σου να έχει κάτι ξεχωριστό, θες στιγμές χαλάρωσης σε πανέμορφες τοποθεσίες στη φύση; Και καλά κάνεις!
Η Κύπρος προσφέρεται για τέτοιες εκδρομές και οι μικρές –ή μεγαλύτερες– φάρμες με γαϊδουράκια που βρίσκονται στις επαρχίες των πόλεων, είναι μια καλή εναλλακτική για εσένα που θέλεις να απολαύσεις στιγμές με τα παιδιά και την οικογένειά σου.

Apesia Donkey Hill
Η φάρμα της Απαισιάς έχει τα πάντα! H Απαισιά είναι ένα μικρό χωριό, 15 λεπτά από το roundabout του Τροόδους, βγαίνοντας από Λεμεσό. Αφού περάσεις το χωριό, θα ακολουθήσεις τις πινακίδες προς το Donkey Safari. Η θέα από τον λόφο θα σου κόψει την ανάσα και η βόλτα με τα γαϊδουράκια είναι ό,τι πρέπει για να την απολαύσεις. Οι άνθρωποι της φάρμας είναι ιδιαίτερα φιλόξενοι και θα σε υποδεχθούν με φρέσκα φρούτα εποχής για το καλωσόρισμα, ενώ αν ξέρεις τα οφέλη και τις ευεργετικές ιδιότητές του, πρέπει να δοκιμάσεις το φρέσκο γάλα γαϊδούρας που θα σου προσφέρουν.
Μπορείς να επιλέξεις εσύ την απόσταση και τη διάρκεια της διαδρομής με το γαϊδουράκι. Με την επίσκεψη σου στο χωριό, εκτός από το σαφάρι, στη διαδρομή θα θαυμάσεις το μοναδικό υπεραιωνόβιο δέντρο Τρέμυθο που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού, την ενετική στέρνα ηλικίας πέραν των 500 ετών και τον παραδοσιακό ελιόμυλο 100 χρονών.
Μετά τη βόλτα με τα γαϊδουράκια, χαλάρωσε και απόλαυσε καλό φαγητό στην όμορφη ταβέρνα, που στεγάζεται στο χώρο και η οποία είναι ανοιχτή από την Παρασκεύη μέχρι την Κυριακή, με live μουσική (15 ευρώ ο μεζές ανά άτομο).
(96713034) Απαισιά, επ. Λεμεσού. Ανοιχτό όλο τον χρόνο.

Achna Lake Donkey Park
Κοντά στο Δασάκι και την τεχνητή λίμνη της Άχνας, της επαρχίας Αμμοχώστου, βρίσκεται ένα πανέμορφο πάρκο αναψυχής και εκτροφής γαϊδουριών. Τα γαϊδουράκια βόσκουν ελεύθερα στη φύση και προσφέρονται για μια βόλτα στο πανέμοργο φυσικό τοπίο. Στο κτήμα υπάρχει ακόμη παιδική χαρά για τους μικρούς σας συνοδούς, αλλά και εστιατόριο για να απολαύσεις το γεύμα σου στο τέλος της βόλτας. Η γύρω περιοχή και τα χωριά, προσφέρονται επίσης για σύντομες εξορμήσεις.
(facebook.com/AchnaLakeDonkeyPark)

Golden Donkeys Farm
Η φάρμα "Golden Donkeys" βρίσκεται στη Σκαρίνου και συγκεκριμένα στο Κτήμα Γεωργιάδη και φιλοξενεί περί τα 170 πανέμορφα γαϊδουράκια. Μπαίνοντας στον χώρο, σε υποδέχεται μια παμπάλαια ελιά, ίσως η μεγαλύτερη σε ηλικία στην Κύπρο. Γύρω-γύρω ο βοτανόκηπος σε συντροφεύει σε κάθε βήμα με τις μυρωδιές του. Εδώ θα δεις ακόμα τον αλακατόλακο, τον ελιόμυλο, το αγροτόσπιτο, το μουσείο γαϊδουριού και το μοναδικό μουσείο κέρινων ομοιωμάτων με αναπαραστάσεις από την καθημερινή αγροτική ζωή και τα επαγγέλματα του τόπου μας. Επίσης ο χώρος φιλοξενεί καφετέρια και εστιατόριο, όπως κι ένα κατάστημα με σουβενίρ, και άλλα προϊόντα φτιαγμένα από γάλα γαϊδούρας.
(99620736) Σκαρίνου, επ. Λάρνακας.
Σχετικά
Το HBO αποκάλυψε τις πρώτες εικόνες από την 3η σεζόν του «House of the Dragon»
Τα πρώτα επεισόδια του πολυαναμενόμενου τρίτου κύκλου έρχονται τον Ιούνιο του 2026
Νέα κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και καταιγίδες
Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας, με ισχύ από τις 5 τα ξημερώματα ως τις 4 το απόγευμα.
Πέντε χειμωνιάτικα ταξίδια σε μικρές και όμορφες πόλεις της Ευρώπης
Κάστρα, κανάλια, παγωμένες λίμνες και πλακόστρωτα δρομάκια δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό για να απολαύσουμε τη γοητεία του χειμώνα.
City of Dreams Mediterranean: Ο Απόλυτος Εορταστικός Προορισμός
Το πρώτο πολυθεματικό θέρετρο της Ευρώπης μεταμορφώνεται στον πιο θεαματικό εορταστικό προορισμό στο νησί
Αναβαθμίζεται σε πορτοκαλί η προειδοποίηση - Έρχονται χιόνια στο Τρόοδος
Οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν ήδη ευνοήσει τα φράγματα, με εντυπωσιακή αύξηση των ποσοστών.
Η Λευκωσία υποδέχθηκε το πολυαναμενόμενο The Landmark Nicosia, Autograph Collection
Η πιο σημαντική ξενοδοχειακή άφιξη της χρονιάς είναι πλέον γεγονός, αφού το The Landmark Nicosia, Autograph Collection, άνοιξε τις πόρτες του στην καρδιά της πρωτεύουσας
Περπατώντας ξανά έναν θρύλο: Η πρώτη μας εμπειρία στο The Landmark Nicosia, Autograph Collection
Από το παλιό Hilton Cyprus στη σύγχρονη του λαμπερή αναγέννηση, μια βιωματική περιήγηση γεμάτη ιστορία, αισθήσεις και νέα ξεκίνηματα
Λάρνακα ή Λεμεσός θα είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα του 2030
Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα πραγματοποιηθεί στις 11 Δεκεμβρίου 2025, στις 12:30 μ.μ. στο Υφυπουργείο Πολιτισμού
Οι ασφαλέστερες χώρες στον κόσμο για ταξίδια
Τους πιο ασφαλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς για το δεύτερο εξάμηνο του 2025 παρουσιάζει ο Δείκτης Ασφάλειας της HelloSafe
O Byron στην Κύπρο: Νέα κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες
Νέα κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας, με ισχύ από τις 5 το πρωί σήμερα Τρίτη μέχρι και τις 5 το πρωί της Τετάρτης
Τα πιο πολυσύχναστα χριστουγεννιάτικα αξιοθέατα παγκοσμίως
Το εορταστικό πνεύμα των Χριστουγέννων είναι πραγματικά μεταδοτικό.
Μαγική πρεμιέρα στο νέο στολίδι της Κύπρου!
Το ZAZZA έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο με Βρεττό, Γρόση και Μπανδέλη!