Δημοσιεύτηκε στις 01 Νοεμβρίου 2020
Το Seniman, το νέο cofffee shop της πρωτεύουσας... σημαίνει «Καλλιτέχνης» στην μπαλινέζικη γλώσσα και ήρθε για να μας μυήσει στον καλό καφέ και όχι μόνο!
"Το Seniman Coffee Shop ήταν ένα από τα πρώτα μέρη που επισκεφτήκαμε πριν από λίγα χρόνια με τον σύζυγό μου στο πρώτο μας ταξίδι που κάναμε μαζί στο Μπαλί - Ubut. Ονειρευτήκαμε να δημιουργήσουμε κάτι παρόμοιο στην Κύπρο και - τελικά - το καταφέραμε", μας αναφέρει μεταξύ άλλων η ιδιοκτήτρια.

Είναι ένα μικρό ποιοτικό street coffee shop στο κεντρό της πόλης. "Διατηρήσαμε την παραδοσιακή εμφάνιση και τα υλικά του καταστήματος, δώσαμε όμως το προσωπικό μας το στιλ και την υπογραφή μας συλλέγοντας αντίκες και κλασικά έπιπλα τα οποία συνδυάσαμε και ταιριάξαμε με κομμάτια μοντέρνας τέχνης και άλλα αντικείμενα. Άλλωστε στόχος μας είναι να φιλοξενούμε και να εκθέτουμε αντικείμενα και έργα που προέρχονται από νέους καλλιτέχνες (από την και παγκοσμίως). Προς το παρόν έχουμε εικόνες του Μάρκου Παπαμιχαήλ - ενός νεαρού Κύπριου καλλιτέχνη που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και διδάσκει αγγλικά σε ισπανόφωνους ανθρώπους για να ζήσει! Οι εικόνες του είναι μια επιλογή από τις εκατοντάδες όμορφες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν σε διαφορετικές χώρες".

Σίγουρα πρόκειται για ένα άνετο μέρος για να απολαύσετε ή να πάρετε take away τον καφέ σας οποιαδήποτε στιγμή της μέρα σας. Επίσης, πέρα από καλό καφέ, εδώ θα βρείτε και τα απαραίτητα συνοδευτικά, όπως σπιτικές πίτες, επιλογή από υγιεινές μπάρες και τις (δικές μας) αγαπημένες μπάλες κακάου και φυστικοβούτυρου. Νέες προσθήκες αποτελούν το κέικ λεμονιού και το κέικ καρύδας βατόμουρου που σίγουρα θα σας κάνυον να επιστρέφετε εκεί ξανά και ξανά μόλις τα δοκιμάσετε!

Ο καφές που σερβίρεται είναι Sapid (σημείωσε ότι Sapid σημαίνει εύγευστος), ένα χαρμάνι που καβουρδίζεται στην Ελλάδα και ξεχωρίζει τόσο για την ποιότητα όσο και για τη γεύση του, μετρώντας μάλιστα πολλά βραβεία και διακρίσεις σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, ενώ επίσης εδώ θα απολαύσετε κι έναν από τους καλύτερους ελληνικούς καφέδες, που αποτελεί ήδη μια από τις κορυφαίες επιλογές των εραστών / πελατών μας.
(22 261464) Ζήνωνος Σώζου 17A, Λευκωσία. Δ-Τετ 07.00-17.00, Πεμ-Παρ 07.00-19.00 και Σ 08.00-15.00.


Σχετικά
Οι 20 πιο πολυσυζητημένες νέες αφίξεις εστιατορίων το 2025
Ταβέρνες, fine dining εστιατόρια, κουζίνες μακρινές και ελληνικές, αυτά είναι όλα τα φρέσκα σημεία ενδιαφέροντος που είχαν κάτι να πουν αυτή τη χρονιά.
Η Χρύσω Λέφου μάς δίνει τη συνταγή για Βασιλόπιτα με πορτοκάλι
Η τηλεμαγείρισσα και παρουσιάστρια της εκπομπής Χρυσωμαγειρέματα σου δίνει τη συνταγή της ημέρας
Στην Αγία Νάπα θα στηθεί Παραδοσιακό Γλέντι
Μια αυθεντική γιορτή γεμάτη μουσική, παράδοση και κυπριακή φιλοξενία από τον Λαογραφικό Όμιλο Αγίας Νάπας «Τουμπεζιά».
14 εστιατόρια στο βουνό με πλούσιο μπουφέ την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια
Πού θα βρεις νόστιμη σούβλα το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς αλλά και την αργία των Θεοφανείων
11+2 υπέροχες βασιλόπιτες στα ζαχαροπλαστεία της Κύπρου
Oι καλύτεροι φούρνοι και ζαχαροπλαστεία για βασιλόπιτα-εγγύηση
Οι 12 πιο ενδιαφέρουσες νέες αφίξεις του Δεκέμβρη στην Κύπρο
Βγαίνουμε στα ολοκαίνουρια στέκια του νησιού, απολαμβάνουμε φαγητό και ποτό αλλά και διασκέδαση
Νέα άφιξη στη Λεμεσό: Το KaramΕΛΑ Street Food άνοιξε και ήδη συζητιέται
Οι προτάσεις για franchise στον επιχειρηματία Πόλυ Πολυχρονίου!
Φούρνοι Ζορπάς: Μοιράζoυν χαμόγελα και ελπίδα σε στέγες ηλικιωμένων
Στο πλαίσιο της εκστρατείας «Υπάρχει» και της συνεργασίας με το ΠΣΣΕ θα προσφέρουν βασιλόπιτες
Το νέο luxury café που μόλις άνοιξε είναι φτιαγμένο για τους λάτρεις του specialty coffee
Χρυσές λεπτομέρειες, royal blue αισθητική και premium καφές σε έναν χώρο που ετοιμάζεται να γίνει το νέο Instagram hotspot της πόλης
30 γευστικές προτάσεις για γιορτινές εξόδους την περίοδο της Πρωτοχρονιάς στη Λευκωσία
Εστιατόρια, ταβέρνες και all-day στέκια για να υποδεχτείς το νέο έτος με καλό φαγητό, όμορφη ατμόσφαιρα και διάθεση για γιορτή
Πού θα φας έναν από τους πιο νόστιμους κυπριακούς μπουφέδες στο νησί
Φάγαμε παραδοσιακή κουζίνα στο σπιτικό της κ. Γιώτας και έχουμε να πούμε τα καλύτερα
Το παλαιότερο εστιατόριο στον κόσμο συμπλήρωσε 300 χρόνια
Αργοψημένο γουρουνόπουλο και φάντασμα στο κελάρι