Δημοσιεύτηκε στις 02 Νοεμβρίου 2020
Παραδίδεται αύριο στην κυκλοφορία τμήμα της Κυριακού Μάτση ενώ αρχές Δεκεμβρίου αρχίζει η δεντροφύτευση 90 ώριμων δέντρων και άλλων καλλωπιστικών φυτών επί της Λεωφόρου.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας, αύριο Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 παραδίδεται στην κυκλοφορία το Τμήμα Α΄ της Λεωφόρου Κυριάκου Μάτση, από τον Κυκλικό κόμβο Προεδρικού (Πλατεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) μέχρι και τη συμβολή με την οδό Στέλιου Μαυρομμάτη. Το Έργο επισκέφτηκε σήμερα, ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης ο οποίος εξέφρασε ιδιαίτερη ικανοποίηση για την ολοκλήρωση των εργασιών εντός των χρονοδιαγραμμάτων.
Παράλληλα, η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου αρχίζει εντός Δεκεμβρίου τη φύτευση επιπλέον ενενήντα ώριμων δέντρων, καθώς και καλλωπιστικών φυτών κατά μήκος της Λεωφόρου, δημιουργώντας συνθήκες για ευχάριστη διακίνηση όλων των πολιτών. Οι δεντροφυτεύσεις και γενικότερα ο εμπλουτισμός της Λεωφόρου με πράσινο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο.
«Το έργο της ανάπλασης της Κυριάκου Μάτση βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες του Δήμου Λευκωσίας, αφού στοχεύει στην αναβάθμιση της ασφάλειας, της λειτουργικότητας και της αισθητικής της πολυσύχναστης αυτής λεωφόρου», τόνισε ο κ. Γιωρκάτζης. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Δήμαρχος στην προσβασιμότητα, σημειώνοντας ότι το έργο διευκολύνει την ασφαλή διακίνηση όλων των πολιτών, πεζών και ατόμων με αναπηρίες.
Είπε ακόμη ότι η νέα επίστρωση, η αστική επίπλωση και ο φωτισμός υψηλής απόδοσης – χαμηλής κατανάλωσης τύπου LED – καθώς και η υπογειοποίηση και βελτίωση όλων των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας αναβαθμίζουν τη λειτουργικότητα και την αισθητική του αστικού περιβάλλοντος.
Εξάλλου, αύριο προγραμματίζεται και η έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών στο Τμήμα Γ’ της Λεωφόρου, παρά τη συμβολή της με τις οδούς Κρατίνου και Γλαύκου. Πρόκειται για το τελευταίο και μικρότερο σε έκταση τμήμα του έργου, το οποίο θα παραμείνει κλειστό για ενάμιση περίπου μήνα. Αναμένεται να δοθεί στη κυκλοφορία, πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Παράλληλα, θα συνεχίζονται οι εργασίες συμπληρωμάτων σε πεζοδρόμια και χώρους πρασίνου στα υπόλοιπα τμήματα του Έργου.
Οσον αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, από αύριο Τρίτη όσοι κατευθύνονται από τον κυκλικό κόμβο του Προεδρικού προς το κέντρο της Λευκωσίας θα χρησιμοποιούν την οδό Δαιδάλου μέσω των οδών Κνωσσού – Γλαύκου – Κάσου με κατάληξη τη Κυριάκου Μάτση (βόρειο τμήμα) ή Ανδρεάδου – Γλαύκου με κατάληξη τη Λεωφόρο Νίκης. Αντίστροφα όσοι θέλουν να κατευθυνθούν από τη Λεωφόρο Νίκης προς τον κυκλικό κόμβο του Προεδρικού, θα χρησιμοποιούν τις πορείες Γλαύκου – Πάτροκλου Κόκκινου – Προκοπίου – Ανδρεάδου - Στ. Μαυρομμάτη, Κ. Μάτση (νότιο τμήμα).
Όσοι κατευθύνονται από το κέντρο της Λευκωσίας προς τον κυκλικό κόμβο του Προεδρικού, είτε θα ακολουθούν την πορεία μέσω της Λεωφόρου Νίκης - Γλαύκου, είτε την πορεία από Κυριάκου Μάτση (βόρειο τμήμα) – Παπαρηγοπούλου – Δήλου – Άννινου – Δαιδάλου, για να καταλήξουν στην λεωφόρο Κ. Μάτση (νότιο τμήμα), μέσω Ανδρεάδου –Στέλιου Μαυρομμάτη.
Οι κάτοικοι των οδών Κρατίνου και Σπετσών, θα έχουν είσοδο από τη Λεωφόρο Σεβέρη και έξοδο από την Σπετσών, η οποία για το διάστημα αυτό θα λειτουργήσει ως μονόδρομος προς την οδό Σπύρου Λάμπρου.
Παράλληλα στο πλαίσιο των προτεινόμενων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα ισχύσουν προσωρινές μονοδρομήσεις στις οδούς Παπαρηγοπούλου, Δήλου, Κνωσσού και τμήμα Δαιδάλου (από Κυριάκου Μάτση - Δήλου).
Σχετικά
Οι 10 χώρες όπου οι άνθρωποι δηλώνουν πιο ευτυχισμένοι και ζουν φθηνότερα
Μια δεκάδα χωρών που υπόσχονται καλύτερη ποιότητα ζωής αλλά και πιο βιώσιμη οικονομική καθημερινότητα για όσους σκέφτονται να αφήσουν την ακριβή ζωή
Αυτό το ελληνικό νησί για τον Μάιο προτείνει το Taste Atlas -Ένας γαστρονομικός παράδεισος
Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση, ο Μάιος προβάλλεται ως χρονικό σημείο υψηλής αξίας για την ταξιδιωτική εμπειρία
Καλοκαίρι με 35% έκπτωση σε Κύπρο και Ελλάδα από την Louis Hotels
Mε επιλογές από 25 ξενοδοχεία και επαύλεις σε Πάφο, Πρωταρά και Λεμεσό, καθώς και στην Ελλάδα, η Louis Hotels συνθέτει το απόλυτο καλοκαιρινό σκηνικό
«Dai Dai»: Η Shakira αποκάλυψε το νέο τραγούδι του Μουντιάλ 2026
Στο βίντεο, η Σακίρα εμφανίζεται στον αγωνιστικό χώρο του ιστορικού γηπέδου μαζί με χορευτές, ερμηνεύοντας στίχους στα αγγλικά
Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες – Δεν υποχωρεί η σκόνη
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Επαναπιστοποίηση ISO 50001 για το σύνολο των εγκαταστάσεων της Lidl Κύπρου
Η εταιρεία ενδυναμώνει σταθερά το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα με στόχο τη μέγιστη ενεργειακή απόδοση
TUS Airways: Οι νέοι, υπέροχοι προορισμοί που θα μας ταξιδέψει
Η TUS Airways ανακοίνωσε την περαιτέρω ενίσχυση του στόλου της με την προσθήκη ακόμη ενός αεροσκάφους Airbus A320, το οποίο αφίχθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας
Αυτό είναι το νέο ξενοδοχείο-κόσμημα της Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean
Η Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean εδραιώνει την παρουσία της στη Βόρεια Ελλάδα με το MERAVIA – Leonardo Limited Edition
Η ευρωπαϊκή πόλη που ανακηρύχθηκε ως η πιο πολύχρωμη στον κόσμο -Ποιες άλλες είναι στη 10άδα
Σε μια εποχή όπου η ταξιδιωτική εμπειρία συνδέεται με την εικόνα μια νέα μελέτη από την JustCover επιχειρεί να αναδείξει τις πιο πολύχρωμες πόλεις του κόσμου
5* Premium All-Inclusive Imperial Island Resort: Μία όαση οικογενειακών αναμνήσεων άνοιξε στην Πάφο
Οι φετινές διακοπές στο 5* Imperial Island Resort ξεκινούν με 35% έκπτωση και δωρεάν διανυκτερεύσεις.
Harry Potter: Το HBO ανανέωσε από τώρα τη δεύτερη σεζόν - Πότε ξεκινούν τα γυρίσματα
Η πρώτη σεζόν της σειράς αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τα Χριστούγεννα του 2026