Δημοσιεύτηκε στις 04 Νοεμβρίου 2020
Το «Horizon 2020» αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την έρευνα και την καινοτομία που δρομολογήθηκε ποτέ και είναι πολύ σημαντικό που το Μουσείο Παραμυθιού συμμετέχει σήμερα σε αυτό. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα οδηγήσει σε περισσότερα επιτεύγματα, ανακαλύψεις και παγκόσμιες πρωτιές μεταφέροντας τις σπουδαίες ιδέες από το εργαστήριο στην αγορά.
Με ιδιαίτερη περηφάνια το Μουσείο Παραμυθιού ανακοινώνει την συμμετοχή του ως Εταίρος στο Ευρωπαϊκό Έργο «VAST», με θέμα τις αξίες στο χώρο και τον χρόνο, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Horizon 2020» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το έργο θα επιδιώξει να μελετήσει τις ευρωπαϊκές αξίες στο χώρο και τον χρόνο και να εκμεταλλευτεί τα ψηφιοποιημένα υλικά και άυλα πολιτιστικά αγαθά που σχετίζονται με τις αξίες, προκειμένου να υποστηρίξει και να ενδυναμώσει τα ιδρύματα και τους επαγγελματίες της πολιτιστικής κληρονομιάς, προωθώντας έτσι την πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης.
Το Μουσείο Παραμυθιού ευχαριστεί θερμά το Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΙΠΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» για την πρόσκληση του και για την ευκαιρία που έδωσε στο Μουσείο Παραμυθιού να συμμετάσχει ως εταίρος σε ένα τόσο σημαντικό και ενδιαφέρον ερευνητικό έργο για ολόκληρη την Ευρώπη.
Σχετικά

Καιρός: Βροχή και σκόνη σήμερα στην Κύπρο - Αναμένεται πτώση θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση

Αρχίζουν οι κατασκευαστικές εργασίες στη δυτική λωρίδα της οδού Τσερίου
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Τσερίου

Time Out: Οι 15 τοπ προορισμοί στον κόσμο για διακοπές τον Μάιο
Nα γιατί πρέπει να πάτε στην Αθήνα, εξηγεί

Εκεί που το αύριο αγκαλιάζει το χθες
Το The Landmark Nicosia, Autograph Collection by Marriott, ετοιμάζεται να αφηγηθεί ιστορίες πολυτελούς φιλοξενίας και απαράμιλλης κομψότητας στην καρδιά της Λευκωσίας

H Telegraph προτείνει άλλους καλοκαιρινούς προορισμούς αντί για Μύκονο και Βενετία
Οι προτάσεις του πρακτορείου για καλοκαιρινές διακοπές μακριά από τα μέρη που πλήττει ο υπερτουρισμός

Αγίου Πνεύματος 2025: Πότε πέφτει το τριήμερο του Κατακλυσμού φέτος;
Η εορτή του Αγίου Πνεύματος είναι κινητή, εορτάζεται πάντα ημέρα Δευτέρα, 7 εβδομάδες μετά το Πάσχα

Οι καλοκαιρινοί προορισμοί που προτείνει η Telegraph «αντί για Μύκονο και Βενετία»
Οι προτάσεις του πρακτορείου για καλοκαιρινές διακοπές μακριά από τα μέρη που πλήττει ο υπερτουρισμός


Δωρεάν είσοδος για μία ολόκληρη μέρα στο Fasouri Watermania Waterpark
Στο διάσημο υδροπάρκο της Λεμεσού οι μαμάδες μπαίνουν δωρεάν!

Morea Coastal Villas: Ένα πολυτελές παραθαλάσσιο έργο σε μια από τις δημοφιλέστερες ακτές
Επιτάχυνση της ατασκευής καθώς οι πωλήσεις απογειώνονται


Ανοιξιάτικος καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας, σκόνη αλλά και βροχές
«Αγγίζει» τους 27 βαθμούς ο υδράργυρος