Δημοσιεύτηκε στις 06 Νοεμβρίου 2020
Ανάμεσα στα καλύτερα 50 μπαρ στον κόσμο είναι δύο ελληνικά μπαρ της Αθήνας με το ένα να φιγουράρει στην 3η θέση .
Πρόκειται για το «The Clumsies» το οποίο βρίσκεται στην 3η θέση και το «Baba Au Rum» το οποίο ακολουθεί στην 31η θέση της λίστας με τα καλύτερα μπαρ στον κόσμο.
Με αυτό τον τρόπο, η Αθήνα είναι η πόλη με ισάριθμα μπαρ στη λίστα με το Παρίσι, το Σίδνεϊ και το Χονγκ Κονγκ.
Το καλύτερο μπαρ στον κόσμο με βάση την σχετική κατάταξη είναι το Το Connaught, όπως χαρακτηρίζειτα "το κομψό σαλόνι του Λονδίνου" το οποίο έχει ξεπεράσει το Dante, στη Νέα Υόρκη, αφήνοντας το να ακολουθεί ως δεύτερο στην λίστα.
Η ειρωνεία είναι ότι το Connaught Bar δεν μπορεί να γιορτάσει σωστά τη νίκη του μέχρι την 1η Δεκεμβρίου, λόγω του Lockdown που έχει τεθεί σε ισχύ στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Σε σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg ωστόσο τίθεται το εξής ερώτημα: Πώς μπορεί να χαρακτηριστεί ως η καλύτερη "μπαρα" στον κόσμο όταν η πλειοψηφία των παγκόσμιων "μπαρών" παραμένει κλειστή την μεγαλύτερη διάρκεια της χρονιάς;
Το Dante της Νέας Υόρκης, από την πλευρά του, περιστράφηκε σε κονσερβοποιημένα κοκτέιλ κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Πράγματι, η λίστα αντιπροσωπεύει έναν εικονικό ανασχηματισμό των νικητών του περασμένου έτους. Σχεδόν όλα τα μπαρ στην κορυφή της λίστας απλά μετακινήθηκαν προς τα πάνω ή προς τα κάτω, ενώ η λίστα διαθέτει μόλις 11 νέες καταχωρήσεις.
Οι νικητές ανακοινώθηκαν σε μια εικονική τελετή στο Διαδίκτυο χθες στις 5 Νοεμβρίου, αφού τα αρχικά σχέδια για μια εντυπωσιακή εκδήλωση στη Σιγκαπούρη ακυρώθηκαν λόγω των περιορισμών του κορωνοϊού.
Ο διοργανωτής Mark Sansom λέει ότι η απόφαση ελήφθη για να δοθεί στον κλάδο η ευκαιρία να «έρθει μαζί» και για να διαβεβαιώσουν οι επισκέπτες ότι οι χώροι φιλοξενίας είχαν εργαστεί σκληρά για να δημιουργήσουν ασφαλή περιβάλλοντα για να επιστρέψουν μετά από μήνες Lockdown.
Μιλώντας στο Bloomberg δήλωσε ότι "Δεν πρόκειται για γιορτή, αλλά μια νηφάλια αναγνώριση για τα μπαρ που κατάφεραν να συνεχίσουν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή." Είναι μια πολύτιμη βιομηχανία. Μόνο στις Η.Π.Α., οι πωλήσεις αλκοόλ σε μπαρ και άλλα υποστατικά παρόμειας άδειας χρήσης παρήγαγαν σχεδόν 80,5 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως σε πωλήσεις και δημιούργησαν περισσότερες από 1,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας πριν από την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με την εμπορική ένωση American Beverage Licensees.
Τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου ανήκουν και οργανώνονται από το William Reed Business Media, το οποίο επιβλέπει επίσης τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου. Τα παγκόσμια βραβεία εστιατορίων έχουν αναβληθεί έως το 2021 λόγω της εξάπλωσης του ιού μετά τον Μάρτιο σε όλο τον κόσμο.
Η λίστα με τα καλύτερα μπαρ συγκεντρώνεται από τις ψήφους περισσότερων από 540 εμπειρογνωμόνων, συμπεριλαμβανομένων συγγραφέων ποτών, μπάρμαν, και λάτρεις των κοκτέιλ παγκοσμίως. Η ψηφοφορία βασίστηκε σε επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν από τον Ιανουάριο του 2019 έως τον Μάρτιο του 2020, όταν τα περισσότερα μπαρ έκλεισαν καθώς εξαπλώθηκε ο ιός.
Κανονικά, η περίοδος ψηφοφορίας διαρκεί 18 μήνες. Ο Sansom είπε ότι μόνο ένα μπαρ από το αρχικό Top 100, ο Le Sirenuse, στο Μαϊάμι, είχε ανακοινώσει ότι κλείνει οριστικά και αφαιρέθηκε από τη λίστα. Όλοι οι άλλοι ήταν είτε ανοιχτοί είτε σχεδίαζαν να ανοίξουν ξανά.
Δείτε τη λίστα με τα 50 καλύτερα μπαρ στον κόσμο:
1.Connaught Bar, London
2. Dante, New York
3. The Clumsies, Athens
4. Atlas, Singapore
5. Tayēr + Elementary, London
6. Kwānt, London
7. Florería Atlántico, Buenos Aires
8. Coa, Hong Kong
9. Jigger & Pony, Singapore
10. The SG Club, Tokyo
11. Maybe Sammy, Sydney
12. Attaboy, New York
13. The NoMad, New York
14. Manhattan, Singapore
15. The Old Man, Hong Kong
16. Katana Kitten, New York
17. Licorería Limantour, Mexico City
18. Native, Singapore
19. Paradisco, Barcelona
20. American Bar, London
21. Carnaval, Lima
22. Salmón Gurú, Madrid
23. Zuma, Dubai
24. Little Red Door, Tokyo
25. 1930, Milan
26. Two Schmucks, Barcelona
27. El Copitas, St. Petersburg
28. Cantina OK!, Sydney
29. Lyaness, London
30. Himkok, Oslo
31. Baba au Rhum, Athens
32. Panda & Sons, Edinburgh
33. Swift, London
34. Three Sheets, London
35. The Bamboo Bar, Bangkok
36. Tjoget, Stockholm
37. Buck & Breck, Berlin
38. Employees Only, New York
39. Bulletin Place, Sydney
40. Bar Benfiddich, Tokyo
41. Artesian, London
42. Sober Company, Shanghai
43. Indulge Experimental Bistro, Taipei
44. Bar Trigona, Kuala Lampur
45. Drink Kong, Rome
46. Room by Le Kief, Taipei
47. Alquimico, Cartagena
48. High Five, Tokyo
49. Charles H, Seoul
50. Presidente, Buenos Aires
Σχετικά

To Guaba ανοίγει τις πόρτες του, για ένα ανέμελο καλοκαίρι στη Λεμεσό
Πότε και με ποιους θα κάνει grand opening

Σ΄αυτό το πάρτι θα πάρεις μια πρώτη γεύση του AfroBanana Festival
Το launch party του ABR Festival θα γίνει στη New Division

Η Φρειδερίκη και ο ΣaiΣ για ένα live γεμάτο μουσική
Οι δύο Κύπριοι καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους

Early opening την Δευτέρα του Πάσχα για αγαπημένο μπαράκι στην παλιά Λευκωσία
Με μουσική και καινούργιες μπίρες

"Στις 20 Απριλίου ξεκινά το μαγικό καλοκαίρι της πρωτεύουσας"
Κάπως έτσι, ο μυστικός κήπος της Λευκωσίας, μας υποδέχεται ξανά για κοκτέιλ και μουσική

Ένα ακόμη αγαπημένο μας καλοκαιρινό στέκι στην Αγία Νάπα ανακοίνωσε την επιστροφή του
Ανέμελες βουτιές και κοκτέιλ στην άμμο ξανά στο δημοφιλές beach bar που ετοιμάζεται να μας υποδεχθεί

Η Παλαιά Πινέζα γιορτάζει τα δωδέκατα γενέθλιά της με ένα μεγάλο street party
Ένα από τα πιο αγαπητά μπαράκια της παλιάς Λευκωσία μας προσκαλεί στα γενέθλιά του

Έρχεται το Easter Edition του G.O.A.T. για ένα μοναδικό πάρτι
Σε ρυθμούς από τις δεκαετίες του ’60, ’70 και ’80—disco, pop και πολλά ακόμη

Γιορτάζουμε 20 χρόνια Scarabeo και θυμόμαστε αξέχαστες στιγμές
Με ελεύθερη είσοδο και ένα μεγάλο street party

Ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ της Κύπρου, επιστρέφει
Τέσσερις μέρες γεμάτες μουσική με πάνω από 50 DJs και καλλιτέχνες, street food, acts κ.ά.

Το πρωτοποριακό beach bar που άλλαξε το Μακένζι, αφηγείται την ιστορία του
20 χρόνια γεμάτα διασκέδαση

Το απόλυτο bartending event επιστρέφει στον Πρωταρά
To 9ο Cyprus Bar Show έρχεται για να μας μυήσει στα κοκτέιλ, την μπίρα και τον καφέ