Δημοσιεύτηκε στις 10 Νοεμβρίου 2020
Σε αναμονή των νέων μέτρων τελεί η Κύπρος την ώρα που η Κυβέρνηση δια του Προέδρου, διαμηνύει ότι πρώτιστο μέλημα είναι η διαφύλαξη της υγείας και η αποφυγή των χειρότερων σεναρίων που βλέπουμε να εκτυλίσσονται για δεύτερη φορά σ’ ολόκληρη την Ευρώπη.
Η σύσκεψη της Δευτέρας 9/11 στο Προεδρικό, παρουσία σύσσωμης της επιδημιολογικής ομάδας καθώς και ανθρώπων του ΟκΥΠΥ στόχο είχε την ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης. Η εν λόγω σύσκεψη που αρχικά ήταν προγραμματισμένη για να διεξαχθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας γνωστοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής και όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε περαιτέρω αγωνία στον κόσμο.
Οριστικά μέτρα δεν λήφθηκαν στη σύσκεψη, ωστόσο κατατέθηκαν απόψεις και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο Υπουργικό που θα γίνει αύριο Τετάρτη 11/11 στις 09.00 το πρωί. Πιο συγκεκριμένα τέθηκε και το ζήτημα του ολικού lockdown, με τους επιδημιολόγους να εκφράζουν τις απόψεις τους επί τούτου.
Οι τρεις βασικοί πυλώνες
Βασικοί άξονες της σύσκεψης ήταν η κατάσταση γενικά στην Κύπρο και πιο συγκεκριμένα η κατάσταση της Λεμεσού η οποία παρουσιάζει επιδείνωση αντί μείωση. Σημειώνεται ότι στη Λεμεσό είναι σε ισχύ περιοριστικά μέτρα από τις 23/10 και στις 5/11 τα μέτρα αυτά επεκτάθηκαν και στις υπόλοιπες επαρχίες.
Το ζήτημα της Πάφου απασχόλησε επίσης και η επιδημιολογική εικόνα της πόλης η οποία παρουσιάζει κάποια σταθεροποίηση. Τρίτο και σημαντικότερο ζήτημα είναι η πληρότητα των Νοσοκομείων και γενικότερα η κατάσταση του συστήματος υγείας με το βλέμμα φυσικά στην πληρότητα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.
Μερικό ή ολικό Lockdown
Τώρα σε σχέση με την εφαρμογή ενός lockdown. Τέθηκε η άποψη για επιβολή lockdown στις δυο επιβαρυμένες Επαρχίες (Λεμεσός και Πάφος). Την άποψη αυτή εξέφρασε δημόσια η δρ.Μαρία Κολιού μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο Πρωτοσέλιδο. Η δρ.Κολιού είπε ότι με αυτόν τον τρόπο θα απομονωθεί ο κόσμος εκεί και θα ελεγχθεί. «Γνωρίζουμε ότι το μόνο δραστικό για μείωση των περιστατικών είναι το lockdown», είπε η δρ.Κολιού. Σε αυτό το σενάριο θα επιβληθούν περιοριστικά μέτρα και στις υπόλοιπες Επαρχίες. Έτσι θα μπορέσει να εφαρμοστεί και στις υπόλοιπες επαρχίες υπερβολικός έλεγχος (testing) και η ιχνηλάτηση.
Σχετικά

5 απευθείας πτήσεις για το τετραήμερο της 28ης Οκτωβρίου κάτω από 200€
Δες τις καλύτερες επιλογές για πτήσεις τελευταίας στιγμής

Τα πιο δημοφιλή city breaks στην Ευρώπη σύμφωνα με τις αναζητήσεις στη Google
Η ζήτηση για σύντομες αποδράσεις έχει εκτοξευθεί, καλύπτοντας πλέον πάνω από το 56% του συνόλου των ταξιδιών

Η Wizz Air ανακοίνωσε νέες απευθείας πτήσεις από τη Λάρνακα σε μίαν ενδιαφέρουσα πόλη
Πότε ξεκινούν τα νέα δρομολόγια

Nέα στρατηγική συνεργασία για την Pafilia
Η Pafilia Property Developers ανακοινώνει στρατηγική συνεργασία με την Hamptons International

Το εντυπωσιακό τηλεπαιχνίδι «The Floor» με τον Γιώργο Λιανό κάνει πρεμιέρα στο Σίγμα
Κάθε Δευτέρα στις 21:00 στο ΣΙΓΜΑ

Νέες φωτογραφίες από τα γυρίσματα στους Παξούς για την τέταρτη σεζόν του «Maestro»
Σε πλήρη εξέλιξη είναι τα γυρίσματα για τη νέα πολυαναμενόμενη σεζόν


Μία πόλη της Ελλάδας στους καλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς της Ευρώπης
Δημιουργώντας ένα σκηνικό γεμάτο αυθεντικές γεύσεις και αρώματα

10 βασικές τάσεις για τα ταξίδια του 2026
Σύμφωνα με τη 10η έκδοση των Travel Predictions της Booking.com

Οι Γερμανοί ανακαλύπτουν τον πιο πράσινο «μυστικό» προορισμό της Ελλάδας για το 2026
Γραφικά χωριά με δαιδαλώδη σοκάκια, υπέροχες περιπατητικές διαδρομές, ονειρικά τοπία και παραλίες

Αίγυπτος: Λύθηκε μυστήριο 4.500 ετών για το πώς κατασκευάστηκαν οι πυραμίδες
Η υδραυλική μηχανική ενδέχεται πράγματι να υπήρξε η κινητήρια δύναμη

Η σειρά του Netflix που ανανεώθηκε για δεύτερη σεζόν μόλις μία μέρα μετά την πρεμιέρα της
Μέχρι αυτή τη στιγμή η σειρά συγκέντρωσε ψηλή βαθμολογία