News , Guide

Αυτά είναι τα μέτρα που εφαρμόζονται στον Δήμο Πάφου

Με σκοπό τηναναχαίτιση της διασποράς της πανδημίας

Δημοσιεύτηκε στις 13 Νοεμβρίου 2020

Σε ειδική υπηρεσιακή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες υπό τον Δήμαρχο Φαίδωνα Φαίδωνος, καθορίστηκε το πλαίσιο προσαρμογής της Υπηρεσίας του Δήμου Πάφου στα έκτακτα μέτρα για την αναχαίτιση της διασποράς της πανδημίας που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση προχθές.

Στόχος των μέτρων και διευθετήσεων που αποφασίστηκαν στη σύσκεψη είναι αφενός μεν η εξυπηρέτηση των επειγουσών αναγκών των πολιτών, αφετέρου δε η προστασία της υγείας των εργαζομένων του Δήμου και των δημοτών μέσω της αποφυγής αχρείαστου συνωστισμού. 

Τα μέτρα, που κινούνται σε τρείς άξονες, είναι τα ακόλουθα:

Α΄ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΧΩΡΟΙ  ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗΣ
1. Όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Δήμου για το διάστημα 12 – 30 Νοεμβρίου ακυρώνονται.
2. Κλείνουν για σκοπούς εκδηλώσεων όλοι οι χώροι πολιτιστικής υποδομής (Μαρκίδειο Δημοτικό Μέγαρο, Πολυχώρος «Αττικόν», Πολυχώρος Πολιτισμού «Παλιά Ηλεκτρική», Δημοτική Πινακοθήκη, Αίθουσα Εκδηλώσεων «Εν Πλω»).
3. Κλείνουν όλα τα πάρκα και οι παιδότοποι εντός της δημαρχούμενης περιοχής. Στους χώρους αυτούς θα τοποθετηθούν σχετικές απαγορευτικές πινακίδες.
4. Αναστέλλεται η λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» εξαιρουμένης της χρήσης από πρόσωπα με αναπηρίες για σκοπούς θεραπευτικής άσκησης και για προπονήσεις μέχρι τέσσερα άτομα συμπεριλαμβανομένου του προπονητή, όπως οι σχετικές οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.
5. Αναστέλλεται η λειτουργία του Γηπέδου Μουττάλου.  
6. Αναστέλλεται η τέλεση πολιτικών γάμων τόσο εντός όσο και εκτός του Δημοτικού Μεγάρου.
7. Η Δημοτική Λαχαναγορά συνεχίζει τη λειτουργία της με αυστηρή τήρηση των μέτρων πρόληψης και προστασίας.   

Β΄  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ- ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
1. Ορίστηκαν συγκεκριμένες διευθετήσεις για τη διασπορά του γραφειακού προσωπικού που εργάζεται στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Δήμου. Ανατέθηκε επίσης σε μέλη του προσωπικού εξ αποστάσεως εργασία. Απαγορεύθηκε η ανταλλαγή επισκέψεων και συναντήσεων μεταξύ των υπαλλήλων, καθώς και η χρήση των κοινόχρηστων κουζινών για πρόσθετη προστασία των εργαζομένων. Πρόσθετα, ελαχιστοποιείται η διακίνηση εργαζομένων με υπηρεσιακά οχήματα του Δήμου.  
2. Αναστέλλονται οι επισκέψεις δημοτών στο Δημοτικό Μέγαρο μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου. Σε εξαιρετικές και επείγουσες περιπτώσεις, μπορεί να επιτραπεί η είσοδος σε άτομο κατόπιν έγκρισης του Δημοτικού Γραμματέα. Μικρής διάρκειας συσκέψεις με τη συμμετοχή πολύ περιορισμένου αριθμού ατόμων μπορούν να γίνονται μόνο στο Γραφείο Δημάρχου. Για την εναπόθεση επιστολών ή άλλων εγγράφων από δημότες έχει τοποθετηθεί ειδικό κιβώτιο στην είσοδο του κτιρίου. Για επείγοντα περιστατικά, το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με τον τηλεφωνικό αριθμό 26933847 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
3. Το Τμήμα Οικονομικών θα δέχεται κοινό μόνο για την έκδοση φοροαπαλακτικών βεβαιώσεων και για τη σύνδεση ή αποσύνδεση υδροδότησης. Για πληροφορίες σχετικά με την έκδοση φοροαπαλακτικών, το κοινό μπορεί να αποστέλλει ηλεκτρονικό μήνυμα (email) στη διεύθυνση taxes@pafos.org.cy. Για επείγουσες περιπτώσεις, το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με τα τηλέφωνα 26818167 και 26951721. Υπενθυμίζεται ότι για τους λογαριασμούς της υδατοπρομήθειας, τη φορολογία σκυβάλων, τον επαγγελματικό φόρο, το τέλος ακίνητης ιδιοκτησίας και τα εξώδικα πρόστιμα, οι πληρωμές γίνονται ήδη διαδικτυακά ή/και μέσω Τραπεζών. 
4. Το Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών θα εξακολουθεί να δέχεται κοινό από τις 8.00 π.μ έως τις 12.30 μ.μ., μόνο για την υποβολή αιτήσεων μέσω θυρίδας στην μπροστινή πλευρά του κτιρίου. Για πληροφορίες, το κοινό μπορεί να καλεί τον αριθμό 26822555.
5. Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας, Καθαριότητας και Περιβάλλοντος θα δέχεται κοινό μόνο για την υποβολή αιτήσεων, εφαρμόζοντας αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα προστατευτικά μέτρα. 
6. Η Υπηρεσία Πρασίνου θα εργάζεται με ολιγομελή συνεργεία.

Γ΄ ΤΟΜΕΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
1. Τα συνεργεία αποκομιδής των σκυβάλων και οδοκαθαρισμού θα συνεχίσουν να εργάζονται κανονικά.
2. Δόθηκαν οδηγίες όπως στην περίπτωση που η κατάσταση υγιεινής δημοσίου ή ιδιωτικού χώρου χρήζει απολύμανσης ή άλλου ειδικού μέτρου, να γίνεται ευέλικτα συνεννόηση με τις αρμόδιες Κρατικές Υπηρεσίες και να υλοποιείται η ανάλογη ενέργεια.

Ο Δήμος Πάφου προσβλέπει στην κατανόηση του κοινού για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί η πανδημία. Με συναντίληψη, συνεργασία και πιστή τήρηση των μέτρων που εξαγγέλλει το Κράτος μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία και αυτή τη φορά.

Σχετικά

Ατζέντα
June 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close