Δημοσιεύτηκε στις 13 Νοεμβρίου 2020
Τα παιδιά μολύνονται συχνότερα με τον κορωνοϊό απ` ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί, σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου του Λέβεν και του ινστιτούτου Σιενσάνο.
Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 362 παιδιών από τις περιοχές Αλκεν και Πελτ, όπως αναφέρει η εφημερίδα Het Belang van Limburg. Στο διάστημα από 21 Σεπτεμβρίου έως και 6 Οκτωβρίου, ελήφθησαν δείγματα αίματος και σάλιου από αυτά τα παιδιά.
Το Αλκεν ήταν μια από τις περιοχές που είχε πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό την άνοιξη, ενώ το Πελτ ήταν σχετικά σε καλύτερη κατάσταση.
Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, στο Αλκεν το 14,4% των παιδιών είχε αναπτύξει αντισώματα έναντι 4,4% στο Πελτ. "Αυτό δείχνει ότι τα παιδιά είναι πιο ευαίσθητα στον ιό απ` ό,τι αρχικά πιστευόταν", ανέφερε η Κορίν Βαντερμέλεν, συντονίστρια ερευνήτρια και εμβολιολόγος στο καθολικό πανεπιστήμιο του Λέβεν.
"Επειδή δεν γνωρίζαμε το γενικό επίπεδο μόλυνσης στο Alken κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος, δεν μπορούμε να πούμε εάν ο ιός κυκλοφόρησε περισσότερο ή λιγότερο στα παιδιά σε σύγκριση με τους ενήλικες" συμπλήρωσε.
Από τη μελέτη διαπιστώθηκε ότι οι περισσότερες λοιμώξεις εμφανίστηκαν μέσω στενής επαφής με έναν μολυσμένο ενήλικα. Τα σχολεία δεν φαίνεται να έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διάδοση του πρώτου κύματος, σημειώνει. Ωστόσο επισημαίνεται ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η ύπαρξη μολύνσεων στο σχολείο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά

Αρχίζουν οι κατασκευαστικές εργασίες στη δυτική λωρίδα της οδού Τσερίου
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Τσερίου

Time Out: Οι 15 τοπ προορισμοί στον κόσμο για διακοπές τον Μάιο
Nα γιατί πρέπει να πάτε στην Αθήνα, εξηγεί

Εκεί που το αύριο αγκαλιάζει το χθες
Το The Landmark Nicosia, Autograph Collection by Marriott, ετοιμάζεται να αφηγηθεί ιστορίες πολυτελούς φιλοξενίας και απαράμιλλης κομψότητας στην καρδιά της Λευκωσίας

H Telegraph προτείνει άλλους καλοκαιρινούς προορισμούς αντί για Μύκονο και Βενετία
Οι προτάσεις του πρακτορείου για καλοκαιρινές διακοπές μακριά από τα μέρη που πλήττει ο υπερτουρισμός

Αγίου Πνεύματος 2025: Πότε πέφτει το τριήμερο του Κατακλυσμού φέτος;
Η εορτή του Αγίου Πνεύματος είναι κινητή, εορτάζεται πάντα ημέρα Δευτέρα, 7 εβδομάδες μετά το Πάσχα

Οι καλοκαιρινοί προορισμοί που προτείνει η Telegraph «αντί για Μύκονο και Βενετία»
Οι προτάσεις του πρακτορείου για καλοκαιρινές διακοπές μακριά από τα μέρη που πλήττει ο υπερτουρισμός


Δωρεάν είσοδος για μία ολόκληρη μέρα στο Fasouri Watermania Waterpark
Στο διάσημο υδροπάρκο της Λεμεσού οι μαμάδες μπαίνουν δωρεάν!

Morea Coastal Villas: Ένα πολυτελές παραθαλάσσιο έργο σε μια από τις δημοφιλέστερες ακτές
Επιτάχυνση της ατασκευής καθώς οι πωλήσεις απογειώνονται


Ανοιξιάτικος καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας, σκόνη αλλά και βροχές
«Αγγίζει» τους 27 βαθμούς ο υδράργυρος

Κυπριακή πόλη, η πιο ηλιόλουστη της Ευρώπης
Η Λευκωσία είναι η πιο ηλιόλουστη πρωτεύουσα της Ευρώπης, ενώ η Αθήνα βρίσκεται στην 4η θέση, σύμφωνα με την ταξιδιωτική πλατφόρμα Omio