News , Guide

Η Τράπεζα Κύπρου λύνει τα χέρια των κυπριακών επιχειρήσεων!

Νέες πρωτοποριακές μηχανές απλοποιούν τη διαδικασία κατάθεσης μετρητών, επιταγών και κερμάτων.

Δημοσιεύτηκε στις 13 Νοεμβρίου 2020

Η Τράπεζα Κύπρου πρωτοπορώντας για ακόμα μια φορά, παρουσιάζει στην κυπριακή αγορά νέες, τελευταίας τεχνολογίας, μηχανές διεκπεραίωσης καταθετικών συναλλαγών. 

Οι νέες λύσεις απλοποιούν τη διαδικασία κατάθεσης μετρητών, επιταγών ακόμα και κερμάτων. Πλέον, οι κυπριακές επιχειρήσεις και ειδικά οι Μικρομεσαίες, θα μπορούν να κάνουν τις καταθέσεις τους (χαρτονομίσματα, κέρματα, επιταγές) γρήγορα, με ασφάλεια αλλά και με μειωμένο κόστος.

Οι τρεις τύποι μηχανών που εγκαθιστά η Τράπεζα Κύπρου, καλύπτουν το πλήρες φάσμα των αναγκών που μπορεί να έχουν οι κυπριακές επιχειρήσεις. 

Οι μηχανές και τα χαρακτηριστικά τους είναι τα εξής:   

1. Business Cash Service
Υπηρεσίες
: Καταθέσεις χαρτονομισμάτων, κερμάτων μέχρι €20, επιταγών με χρήση ειδικών φακέλων ασφαλείας. Η ενημέρωση του λογαριασμού γίνεται την ίδια μέρα, αν η κατάθεση γίνει μέχρι τις 11 το πρωί. Διαφορετικά η ενημέρωση γίνεται την επόμενη εργάσιμη μέρα.

Διαδικασία: Η επιχείρηση ετοιμάζει στα γραφεία της, τη συναλλαγή που θέλει να εκτελέσει. Τοποθετεί σε ειδικό φάκελο (τον οποίο προμηθεύεται από την Τράπεζα), τα χρήματα ή τις επιταγές και στην εξωτερική πλευρά καταγράφει τις λεπτομέρειες της κατάθεσης. Ακολούθως, στο κατάστημα το μόνο που απομένει είναι να σαρώσει και να αφήσει το φάκελο στη μηχανή, η οποία εκδίδει σχετική απόδειξη παραλαβής του φακέλου. Η Τράπεζα παραλαμβάνει τους φακέλους και αφού επιμετρήσει την αξία της κατάθεσης, τότε προχωρά σε ενημέρωση του λογαριασμού.

Τοποθεσίες μηχανών: Έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση 15 μηχανών. Συγκεκριμένα, οκτώ στη Λευκωσία, πέντε στη Λεμεσό, μία στη Λάρνακα και μία στην Αγία Νάπα. Σε κάποιες τοποθεσίες, η χρήση της μηχανής, θα είναι εφικτή οποιαδήποτε στιγμή του εικοσιτετράωρου.  


2. 360 Notes/Coins
Υπηρεσίες: Καταθέσεις χαρτονομισμάτων και κερμάτων, με τη χρήση ειδικού κώδικα, ο οποίος καταχωρείται στη μηχανή. Η ενημέρωση του λογαριασμού γίνεται τρεις φορές ανά εικοσιτετράωρο.

Διαδικασία: Η ενδιαφερόμενη επιχείρηση υπογράφει ειδική συμφωνία με την Τράπεζα ώστε να τις παραχωρηθούν οι σχετικοί κωδικοί. Αφού καταχωρηθούν οι κωδικοί, η επιχείρηση καλείται να τοποθετήσει τα χαρτονομίσματα/κέρματα σε ειδική εσοχή στη μηχανή. Η μηχανή καταμετρά σε πραγματικό χρόνο την κατάθεση, επιστρέφει το συνολικό ποσό της κατάθεσης, και ολοκληρώνεται η κατάθεση με τη συμφωνία της επιχείρησης για το συνολικό ποσό. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, η Τράπεζα ενημερώνει αυτόματα τον λογαριασμό του πελάτη. Με αυτόν τον τρόπο, η κατάθεση ουσιαστικά γίνεται σχεδόν σε πραγματικό χρόνο.   

Τοποθεσίες μηχανών: Έχει ξεκινήσει η εγκατάσταση των μηχανών σε 22 καταστήματα, οι οποίες αναμένεται να είναι διαθέσιμες στο σύνολό τους, μέχρι τον Ιανουάριο του 2021. Οι μηχανές θα τοποθετηθούν σε όλες τις επαρχίες. 

3. Coin Deposit 
Υπηρεσίες: Καταμέτρηση της αξίας των κερμάτων και έκδοση ειδικής απόδειξης παραλαβής κατάθεσης. 

Διαδικασία: Ο ιδιώτης πελάτης/επιχείρηση, τοποθετεί τα κέρματα σε ειδική θήκη και αφού ολοκληρωθεί ο υπολογισμός της συνολικής αξίας, τότε παρουσιάζεται στην οθόνη η συνολική αξία των κερμάτων. Με την αποδοχή του ποσού από τον πελάτη, εκδίδεται ειδική απόδειξη ώστε να γίνει η κατάθεση από τα ταμεία.  

Τοποθεσίες μηχανών: Έχουν παραγγελθεί 24 μηχανές, οι οποίες στο σύνολο τους αναμένεται να είναι διαθέσιμες μέχρι τον Μάιο του 2021. Οι μηχανές θα βρίσκονται σε όλες τις επαρχίες. 

Μακροπρόθεσμος σχεδιασμός και η φιλοσοφία CYON
Και οι τρεις τύποι μηχανών λειτουργούν με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και καλύπτουν τις ανάγκες της κυπριακής επιχειρηματικής κοινότητας για την επόμενη επταετία. Το πλάνο εγκατάστασής τους, σε διάφορα κεντρικά σημεία σε όλες τις επαρχίες, βρίσκεται ήδη υπό υλοποίηση.  
Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός πως οι νέες μηχανές κατάθεσης της Τράπεζας Κύπρου, θα συμβάλουν και στην προσπάθεια που καταβάλλει αυτήν την περίοδο η κοινωνία για περιορισμό των κρουσμάτων του κορωνοϊού, καθώς η μείωση των επισκέψεων στα τραπεζικά υποκαταστήματα, βοηθά στην ελαχιστοποίηση των κοινωνικών επαφών. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η Τράπεζα Κύπρου, εδώ και χρόνια προσφέρει μέσω τερματικών ΑΤΜ αυτοματοποιημένες λύσεις κατάθεσης (χαρτονομίσματα και επιταγές) για ιδιώτες ενώ επίσης με μεγάλη επιτυχία λειτουργούν σε παγκύπρια βάση 21 μηχανές καταμέτρησης κερμάτων.

Σχετικά

Ατζέντα
June 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close