Δημοσιεύτηκε στις 19 Νοεμβρίου 2020
Κίτρινη προειδοποίηση για μεμονωμένες καταιγίδες εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου.
Η προειδοποίηση είναι σε ισχύ σήμερα Πέμπτη (19/11) η ώρα 4 το απόγευμα μέχρι και αύριο Παρασκευή (20/11) στις 4 το απόγευμα.
Όπως αναφέρεται, ισχυρές καταιγίδες ενδέχεται να επηρεάσουν την περιοχή. Η ένταση της βροχής δυνατό να ξεπερνά τα 35 χιλιοστά ανά ώρα, ενώ πιθανό να πέσει χαλάζι.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:
Ασθενής ύφεση δημιουργείται στην περιοχή της Ρόδου και κινείται νοτιοανατολικά επηρεάζοντας τον καιρό του επόμενου τριημέρου στην Ανατολική Μεσόγειο.
Απόψε ο καιρός θα είναι κατά το πλείστον συννεφιασμένος με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί μέχρι νοτιοανατολικοί και αργότερα στα νότια και δυτικά παράλια νοτιοδυτικοί μέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 15 βαθμούς στα παράλια και στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αύριο το πρωί ο καιρός θα είναι γενικά συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές ενώ κυρίως στα παράλια πιθανό να εκδηλωθεί καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέχρι νοτιοδυτικοί, μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.
Αύριο το απόγευμα ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέχρι νοτιοδυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αύριο το βράδυ ο καιρός θα είναι παροδικά συννεφιασμένος με βροχές και πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέχρι νοτιοδυτικοί και αργότερα βορειοανατολικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.
Το Σάββατο ο καιρός θα είναι παροδικά συννεφιασμένος με σποραδικές βροχές και πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας αλλά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα επίπεδα της Παρασκευής που είναι κοντά στα κανονικά για την εποχή. Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα φέρουν μεμονωμένη βροχή. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα είναι λίγο ψηλότερη των κανονικών της εποχής.
Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση σε σχέση με την Κυριακή.
Σχετικά
Κοινή διοργάνωση Ανθεστηρίων και Κατακλυσμού Αμμοχώστου από Δήμους Παραλιμνίου – Δερύνειας και Αμμοχώστου
Aναβίωση των εκδηλώσεων που λάμβαναν χώρα στην Αμμόχωστο πριν από το 1974
H Leonardo Hotels ανακοίνωσε δύο νέα ξενοδοχεία στην Κύπρο
Το GrandResort Leonardo Limited Edition διοργάνωσε εκδήλωση για να ευχαριστήσει τους πολύτιμους συνεργάτες του
Αυτό θα είναι το σκηνικό του καιρού το σαββατοκύριακο
Μεμονωμένες βροχές σήμερα σε περιοχές της Κύπρου - Αναλυτικά η πρόγνωση
Αυτές είναι οι 10 πιο ευτυχισμένες πόλεις της Ευρώπης
Τι είναι αυτό που κάνει μια πόλη αξιόλογη για να ζει κανείς;
Οι πιο ασφαλείς προορισμοί για ταξίδια το 2026
Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η Ευρώπη κυριαρχεί
Στη Συκόπετρα θα απολαύσουμε παραδοσιακό κλέφτικο με πατάτες, μαγειρεμένο στον ξυλόφουρνο
Μια όμορφη εκδήλωση στήριξης της εκκλησίας, με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου
Αν θες να αρχίσεις τις σπουδές σου στο κρασί, αυτό σε αφορά
Προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης στο Κρασί στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Η Lidl Κύπρου ενισχύει την εκπαιδευτική κοινότητα με επίκεντρο τη βιωσιμότητα μέσα από το 5ο mind REset
Σχεδόν 60 εκπαιδευτικοί από όλη την Κύπρο συμμετείχαν στην επιμόρφωση του προγράμματος mind REset, με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης και της βιώσιμης επιχειρηματικότητας στη σχολική κοινότητα
Χειμερινές αποδράσεις στα κυπριακά βουνά: 10 boutique καταλύματα που θα σε μαγέψουν
Παραδοσιακή αρχιτεκτονική, ζεστές φωτιές, τζακούζι και ησυχία μέσα στη φύση — οι πιο ονειρεμένοι ξενώνες για ρομαντικά Σαββατοκύριακα και αποδράσεις χαλάρωσης.
H Ryanair ανακοίνωσε ταξίδια σε 6 προορισμούς, με τιμές από €14.99!
Από το Αεροδρόμιο Πάφου, οι επιλογές είναι δελεαστικές και καλύπτουν προορισμούς για κάθε ταξιδιώτη