Δημοσιεύτηκε στις 21 Νοεμβρίου 2020
Στις αρχές Δεκεμβρίου αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τη θαλάσσια σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας, με στόχο την έναρξη τη ακτοπλοϊκού δρομολογίου το καλοκαίρι του 2021, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης.
«Ο ανοιχτός ευρωπαϊκός διαγωνισμός αναμένεται να προκηρυχθεί την πρώτη εβδομάδα Δεκεμβρίου» δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Δημητριάδης, προσθέτοντας πως αναμένονται κάποιες διευκρινίσεις ούτως ώστε να ολοκληρωθούν οι τελικοί όροι του διαγωνισμού.
Οι δαπάνες που έχουν περιληφθεί στον προϋπολογισμό του Υφυπουργείου για το 2021 για την θαλάσσια σύνδεση ανέρχονται σε €4,2 εκατ., καλύπτοντας στην ουσία τους καλοκαιρινούς μήνες του 2021, όταν ξεκινήσει το δρομολόγιο, μέχρι το τέλος έτους. Υπενθυμίζεται πως η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού έδωσε το πράσινο φως για την παραχώρηση κρατικής στήριξης για την πραγματοποίηση του δρομολογίου. Το δρομολόγιο θα εκτελείται μια φορά τη βδομάδα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες (Μάιο – Σεπτέμβρη) και μια φορά κάθε δύο βδομάδες κατά τους χειμερινούς μήνες (Οκτώβρη – Απρίλη), ενισχύοντας έτσι τη συνδεσιμότητα της Κύπρου με την ηπειρωτική Ευρώπη.
Ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ακόμη ότι με την προκήρυξη του διαγωνισμού το Υφυπουργείο θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των όρων του διαγωνισμού και του δρομολογίου.
Υπενθυμίζεται πως για τη τιμή του κομίστρου έχει επιβληθεί πλαφόν για €50 για μονή διαδρομή και €80 μετ’ επιστροφής.
(ΚΥΠΕ)
Σχετικά
13 καλύτεροι προορισμοί στην Ευρώπη ιδανικοί για καλοκαιρινές διακοπές τον Ιούλιο
Από παραδεισένιες ακτές μέχρι κουλτουρέ πόλεις γεμάτες ζωντάνια, αυτοί είναι οι απόλυτοι ευρωπαϊκοί προορισμοί για όσους θέλουν να ζήσουν το καλοκαίρι στο έπακρο
Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για τη Γιορτή του Κρασιού 2026
Ο Δήμος Λεμεσού ζητά προσφορές από ενδιαφερόμενους για παραχώρηση εστιατορίου και περιτέρων που θα στηθούν στο πλαίσιο της Γιορτής του Κρασιού
Εκατό χρόνια χωρίς τον Αντόνι Γκαουντί: Τρία λιγότερο γνωστά δημιουργήματά του που πρέπει να επισκεφθείτε
Με αφορμή τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Αντόνι Γκαουντί, τρία λιγότερο γνωστά έργα του αποκαλύπτουν τη διαδρομή προς τη Σαγράδα Φαμίλια
«I Will Find You»: 24 εκατομμύρια views σε 4 ημέρες – Το καλύτερο ντεμπούτο νέας σειράς του Netflix για το 2026
Μια ιστορία για το πού είμαστε διατεθειμένοι να φτάσουμε προκειμένου να σώσουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε.
Ryanair: Αλλάζει την πολιτική της για τις οικογένειες
Τέλος οι επιπλέον χρεώσεις για να κάθονται οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους
Μαρίνα Λεμεσού: Ο κοσμοπολίτικος προορισμός που τα έχει όλα!
Έναν χώρο που συνδυάζει αρμονικά πολυτελή διαμονή, yachting, γαστρονομία, shopping, ψυχαγωγία και ευεξία, δημιουργώντας μία ολοκληρωμένη εμπειρία πάνω στη θάλασσα
«Αγγίζει» τους 37 βαθμούς ο υδράργυρος – Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές
Αναλυτικά η πρόγνωση
Η κεντρική πλατεία του Αγίου Ιωάννη Πιτσιλιάς θα φέρει πλέον το όνομα του Ανδρέα Μαυρομμάτη
Για την επίσημη ονοματοδοσία της πλατείας προγραμματίζεται ειδική εκδήλωση, με περισσότερες λεπτομέρειες να αναμένονται σύντομα από το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Ιωάννη Πιτσιλιάς.
Βουτιές, κοκτέιλ, φαγητό και party σε μία υπέροχη πισίνα με απαράμιλλη αισθητική
Δεν μένεις στο ξενοδοχείο; Τώρα μπορείς να ζήσεις την απόλυτη εμπειρία της πισίνας στο Aya Resort, με day pass από €20
Ψάχνεις τι να κάνεις τις επόμενες 6 Παρασκευές και Σάββατα; Η Lidl Κύπρου έχει την απάντηση
Τα Lidl Better Living Days ταξιδεύουν από πόλη σε πόλη, μετατρέποντας 6 καταστήματα Lidl παγκύπρια σε καλοκαιρινούς σταθμούς ευεξίας, γεύσης, κίνησης και οικογενειακής εμπειρίας.
Κάτω Πύργος: η αυθεντική Κύπρος του καλοκαιριού που πρέπει να επισκεφτείς φέτος
Ένας παραθαλάσσιος προορισμός με όμορφες παραλίες, καλό φαγητό και ατμόσφαιρα παλιάς κυπριακής καλοκαιρινής απόδρασης
Ένα ταξίδι στις 22 ομορφότερες παραλίες του Πρωταρά που μαγεύουν κάθε επισκέπτη
Οι παραλίες με τα εξωτικά νερά που έχουν κάνει γνωστή την περιοχή σε όλο τον κόσμο