Δημοσιεύτηκε στις 23 Νοεμβρίου 2020
Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο καθηγητής παθολογίας δρ. Γιώργος Πάνος, ο οποίος μίλησε για τα μακροχρόνια μέτρα τα οποία πρέπει να εφαρμόσει η χώρα μας, αλλά και για το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού εμβολιασμού.
Αρχικά ανέφερε ότι η Κύπρος έπρεπε να έχει ομοιογενή λήψη μέτρων. «Είναι μικρή χώρα, με μικρό πληθυσμό και μικρές αποστάσεις μεταξύ των πόλεων και των χωριών». Πρόσθεσε ότι η μια πόλη με την άλλη συγκοινωνεί με αποτέλεσμα να είναι θέμα χρόνου ότι συμβαίνει σε ένα μέρος να συμβεί και αλλού.
Τόνισε ότι «η Κύπρος εφαρμόζει μέτρα που μας πάνε από στύλο-στύλο άνεση και όχι σε επίλυση». Συμπλήρωσε ότι το Κράτος πρέπει να εκτελεί πολύ περισσότερα μαζικά τεστ κάθε μέρα.
«Αυτή τη στιγμή πρέπει να δούμε και τα μακροπρόθεσμα μέτρα τα οποία μπορούμε να εφαρμόσουμε και από τώρα». Πρόσθεσε ότι με τα μακροπρόθεσμα μέτρα θα οδηγηθούμε στην περίοδο του εμβολιασμού με μικρό αριθμό του πληθυσμού θετικό στον κορωνοϊό.
Συνεχίζοντας εξήγησε τα τρία βασικά μακροπρόθεσμα μέτρα τα οποία έχουν να κάνουν με το ιατρικό προσωπικό, τους ασθενείς και τους οίκους ευγηρίας, προτείνοντας να κάνουν κάθε εβδομάδα τεστ. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις εργασίες υψηλής ποιότητα όπως οι τράπεζες, κοινωνικές υπηρεσίες, σουπερμάρκετ, φαρμακεία και σχολεία εξηγώντας ότι θα πρέπει να ελέγχονται ανά εβδομάδα, αλλά και όσοι εισέρχονται στην Κύπρο.
Ο δρ. Πάνος μίλησε και για το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε περίπτωση ταξιδιού, εξηγώντας ότι για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει ο κορωνοϊός να καταταχθεί ως λοίμωξη που ισοδυναμεί με τον κίτρινο πυρετό το οποίο είναι το μόνο εμβόλιο το οποίο είναι υποχρεωτικό.
Επεσήμανε ότι πρέπει να θεσπιστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, καταλήγοντας ότι με τα σημερινά δεδομένα πρέπει να θεσπίζονται άμεσα και μακροχρόνια μέτρα μέχρι τον εμβολιασμό.
Σχετικά
To Τμήμα Δασών δίνει και φέτος δωρεάν δεντράκια
Δωρεάν παραχώρηση δενδρυλλίων με σκοπό την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στο πλαίσιο του προγράμματος «Φυτεύω για το Κλίμα 2026 -2027»
40 χρόνια Συνεχίζουμε «Μαζί στη ζωή»
Μια επετειακή βραδιά αφιερωμένη στους ανθρώπους που διαμόρφωσαν τέσσερις δεκαετίες προσφοράς και φροντίδας
Mε αυτήν την εταιρεία τα παιδιά ταξιδεύουν δωρεάν προς την Ελλάδα!
Ανακαλύψτε την Ελλάδα μέσα από οικογενειακές αποδράσεις γεμάτες χαμόγελα
Παρέλαση 1ης Οκτωβρίου: Αυτοί είναι οι δρόμοι που θα κλείσουν στη Λευκωσία
Όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες - Πότε τίθεται σε ισχύ
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
ΑΚΡΟΠΟΛ: Ένα παλιό σινεμά που δίνει ξανά ζωή στα Λύμπια
Η ιστορία του ξεκινά το 1966, όταν η οικογένεια Μανώλη Π. Τραχανά δημιούργησε τον θερινό κινηματογράφο του χωριού
Ανακοινώθηκαν μόλις οι 10 κορυφαίες χώρες στον τουρισμό, έξι στην Ευρώπη
Η έκδοση του 2026 του Δείκτη Ανάπτυξης Ταξιδιών & Τουρισμού (Travel & Tourism Development Index, TTDI) του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ μόλις δημοσιεύθηκε
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Βροχές και πτώση θερμοκρασίας
Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν σταδιακή πτώση, υποχωρώντας κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές
Η Pafilia και το Minthis στηρίζουν το πρώτο φιλανθρωπικό τουρνουά γκολφ της UNICEF στο Καζακστάν
Η Pafilia και το Minthis συμμετείχαν σε μια σημαντική φιλανθρωπική διοργάνωση στο Καζακστάν, παρουσιάζοντας την Κύπρο σε ένα διεθνές κοινό και ενισχύοντας τις σχέσεις τους με την Κεντρική Ασία
Οι καλύτεροι προορισμοί για διακοπές με φίλους
Πού θα ταξιδέψουν οι παρέες για το υπόλοιπο του 2026; Οι ευρωπαϊκές πόλεις βρίσκονται στην κορυφή των προορισμών με τις περισσότερες αναζητήσεις
Ένα μοναδικό Iglu Retreat με ξεχωριστές boutique κατοικίες, μέσα στη φύση και με θέα στο Τρόοδος
Ένας διαφορετικός χώρος διαμονής και ευεξίας, που θα δημιουργηθεί μόλις 20 λεπτά από τη Λεμεσό, στον Άγιο Μάμα, σε μια προνομιακή τοποθεσία πάνω στο βουνό, με ανεμπόδιστη θέα προς το Τρόοδος