Δημοσιεύτηκε στις 27 Νοεμβρίου 2020
Η Αστυνομία Κύπρου υπενθυμίζει τις πρόνοιες του διατάγματος (Αρ. 54) 2020, του Υπουργείου Υγείας που δημοσιεύθηκε την περασμένη Τρίτη 17 Νοεμβρίου στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας και καλεί το κοινό να επιδείξει υπευθυνότητα και πιστή εφαρμογή του.
Το διάταγμα, το οποίο τέθηκε σε άμεση εφαρμογή, προνοεί την απαγόρευση των μαζικών εκδηλώσεων, συγκεντρώσεων, διαδηλώσεων, παρελάσεων, συναυλιών, υπαίθριων πανηγυριών και φεστιβάλ σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, μέχρι τα μεσάνυχτα της 30ής Νοεμβρίου, 2020.
Η Αστυνομία θα συνεχίσει τους ελέγχους για την πιστή εφαρμογή των διαταγμάτων. Όσα πρόσωπα εντοπίζονται να παραβιάζουν τα σχετικά διατάγματα ή να προβαίνουν σε ενέργειες που πιθανόν να υποκινούν άλλα πρόσωπα να παραβιάσουν τα διατάγματα ή να διαπράξουν αδικήματα, θα καταγγέλλονται ή θα καταχωρείται ποινική υπόθεση εναντίον τους ενώπιον Δικαστηρίου.
H απαγόρευση μαζικών συγκεντρώσεων προέκυψε από τα επιδημιολογικά δεδομένα, τη ραγδαία αύξηση που καταγράφεται στον αριθμό των κρουσμάτων και την αδήριτη ανάγκη ανακοπής της περαιτέρω εξάπλωσης της πανδημίας που θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.
Είναι αναγκαία η πιστή εφαρμογή και συμμόρφωση προς τα διατάγματα και τις συστάσεις των ειδικών, ώστε να επιτύχουμε τον περιορισμό της διασποράς του ιού στη χώρα μας.
Σχετικά

Αλλαγή σκηνικού με δροσερότερες μέρες και αποχώρηση του καύσωνα
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Ο Στρόβολος ανοίγει το Δημοτικό Μέγαρο για το κοινό (λόγω ζέστης)
Ανοικτός για χρήση από το κοινό, κλιματιζόμενος χώρος στο Δημοτικό Μέγαρο Στροβόλου κατά την καλοκαιρινή περίοδο

Το νέο, ειδυλλιακό resort της Αγίας Νάπας είναι έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του
Ένα premium adults-only καταφύγιο, όπου η μυκονιάτικη αρχιτεκτονική συναντά τη φυσική ομορφιά της Αγίας Νάπας.

Ανακαλύψαμε το νέο glamping spot, ένα κρυμμένο μέρος, για ήρεμη διαμονή μέσα στη φύση, με φόντο τη θάλασσα
Το απόλυτο hideaway στην Κύπρο

Αν είσαι κάτοχος ιστορικού αυτοκινήτου, αυτό σε αφορά!
Κάλεσμα για δήλωση συμμετοχής στο 5ο Φεστιβάλ Μηχανοκίνητου Αυτοκινήτου και Μοτοσικλέτας Αγίας Νάπας

Παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για τη διεκδίκηση υποτροφιών από το ENAVSMA Foundation
Νέα ημερομηνία η 1η Αυγούστου

Travel + Leisure: Tο No 1 νησί στον κόσμο και στην Ευρώπη είναι ελληνικό
Με λευκά χωριά και απέραντες αμμουδιές


Η Wizz Air επιστρέφει Ισραήλ – Οι πτήσεις για Τελ Αβίβ ξεκινούν από 8 Αυγούστου και τιμές από €39.99
Η νούμερο ένα αερογραμμή χαμηλού κόστους του Ισραήλ, επιστρέφει ένα μήνα νωρίτερα από ότι ήταν προγραμματισμένο

Έρχεται η 1η διεθνής Ολυμπιάδα ανθρωποειδών ρομπότ στην Ελλάδα
Μία μοναδική εμπειρία που συνδέει το σήμερα με το αύριο

Η μεγαλύτερη Legoland του κόσμου μόλις άνοιξε σε μια ασιατική χώρα
Σήμερα υπάρχουν 12 πάρκα σε όλο τον πλανήτη

H Ryanair ανακοίνωσε πτήσεις σε 7 υπέροχους προορισμούς, με τιμές από €16.99 (μόνο για 2 μέρες)
Κλείσε το επόμενό σου ταξίδι με πολύ οικονομικό εισιτήριο