Δημοσιεύτηκε στις 08 Δεκεμβρίου 2020
«Ξέρω πως οι άνθρωποι δεν είναι τέλειοι… Ιδίως αυτοί που αγαπάς»
Η παράσταση Πράγματα δικά μου, αληθινά του Άντριου Μπόβελ, η μεγάλη περσινή επιτυχία του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, που κατέβηκε πρόωρα λόγω της πανδημίας, επέστρεψε για έναν δεύτερο κύκλο παραστάσεων, στο πλαίσιο του οποίου θα παρουσιαστεί και στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό.
Το έργο του Άντριου Μπόβελ μίλησε στην καρδιά των θεατών με τον τρόπο που ξέρει να μιλά ένα πραγματικά σημαντικό έργο, με αμεσότητα, ένταση και ευαισθησία, αλλά και με τον απαραίτητο ποιητικό, λυρικό τόνο. Η οικογένεια Πράις, μια οικογένεια της μακρινής Αυστραλίας, έγινε μια οικουμενική οικογένεια. Κάθε θεατής βρήκε στους χαρακτήρες και τις καταστάσεις στοιχεία οικεία και σημεία ταύτισης. Ίσως γι’ αυτό πολλοί είδαν την παράσταση περισσότερες από μία φορές – κάποια ερωτήματα έχουμε την ανάγκη να τα ξανακούσουμε για να κατανοήσουμε το βάθος και τη σημασία τους.
Τι είναι αυτό που μας σπρώχνει μακριά από την ασφάλεια της οικογενειακής φωλιάς και που, σε κάποια φάση της ζωής μας, μας κάνει να επιστρέφουμε τακτικά εκεί; Πόσο καλά γνωρίζουν οι γονείς τα παιδιά τους και τα παιδιά τους γονείς τους; Πόσο καλά γνωρίζονται μεταξύ τους τα μέλη μιας οικογένειας; Πόση αγάπη έχουμε ανάγκη για να πορευτούμε στη ζωή και να εξελιχθούμε ως άνθρωποι; Και αρκεί τελικά η αγάπη για να μας σώσει; Όλα αυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα που θέτει εύσχημα το έργο, ερωτήματα που μας απασχολούν και μας προβληματίζουν κατά τη διάρκεια της παράστασης, αλλά και –κυρίως– μετά, αφότου πέσει η αυλαία, και στα οποία καλούμαστε να δώσουμε τις δικές μας απαντήσεις.
Η Μαρία Κυριάκου και η εξαιρετική ομάδα των συνεργατών της θα μας διηγηθούν ό,τι έχουμε τόση ανάγκη να ακούσουμε, ώστε να αναλογιστούμε ό,τι έχει σημασία και στη δική μας ζωή, πράγματα εντελώς δικά μας και εντελώς αληθινά.

Μετάφραση: Βάιος Λιαπής
Σκηνοθεσία: Μαρία Κυριάκου
Σκηνικά-Κοστούμια: Κωνσταντίνα Ανδρέου
Μουσική-Ηχητικός σχεδιασμός: Πάνος Μπάρτζης
Σχεδιασμός φωτισμών: Σταύρος Τάρταρης
Βοηθός σκηνοθέτιδας: Άντρια Ζένιου
Παίζουν: Πόπη Αβραάμ, Βασίλης Βασιλάκης, Γιώργης Βασιλόπουλος,
Γιώργος Κυριάκου, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Νιόβη Χαραλάμπους
Συστήνεται για άτομα άνω των 16 ετών
Θέατρο Ριάλτο, Σάββατο 12 & Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, ώρα 17:30
*(Το Σάββατο με αγγλικούς και τουρκικούς υπέρτιτλους)
Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45
Εισιτήρια: € 12 / 6 (άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι με την επίδειξη αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου και άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη ταυτότητας)
E-ticket: www.rialto.com.cy
Οδηγίες προς θεατές:
Προαγοράστε τα εισιτήρια σας:
Από το ταμείο του Θεάτρου Δευτέρα με Παρασκευή 10.00 με 15.00
Διαδικτυακά στο www.rialto.com.cy I Από το Rialto App
Πληροφορίες: 77777745. Το ταμείο του Θεάτρου είναι ανοικτό δύο ώρες
πριν από κάθε παράσταση για επίλυση προβλημάτων.
(Παρακαλείται το κοινό όπως προσέρχεται έγκαιρα στο θέατρο, κρατεί τις
Αποστάσεις και φέρει προστατευτική μάσκα εντός του Θεάτρου).
-
Θέατρο Ριάλτο
12 Δεκεμβρίου - 13 Δεκεμβρίου 2020
Σχετικά
Σ’ εσάς που με ακούτε: Η παράσταση της Λούλας Αναγνωστάκη έκανε πρεμιέρα
Με μεγάλη επιτυχία δόθηκε η πρώτη παράσταση το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2026
Ο τόπος εν οι άνθρωποι: Δωρεάν θεατρικά εργαστήρια μνήμης, φαντασίας & συλλογικής ταυτότητας στα χωριά
Μια συνεργασία του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου με την Επιτροπή Πολιτισμού Ορεινών περιοχών Τροόδους και τον Επίτροπο Ορεινών Κοινοτήτων.
Αυτή είναι η καλοκαιρινή παραγωγή 2026 του ΘΟΚ
Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου παρουσιάζει το καλοκαίρι του 2026 τον Ίωνα του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
«Τα Γούστα του Κυρίου Σλόαν» για μία μόνο παράσταση στη Λεμεσό
Μια ανατρεπτική, κεφάτη, γεμάτη σκανδαλιές απολαυστική μαύρη φαρσοκωμωδία … από την ομάδα Σόλο για Τρεις
Η θεατρική παράσταση "Τούλα" στο ARTos House στη Λευκωσία
Το έργο Τούλα ακολουθεί την εξέλιξη της εικαστικού Τούλας Λιασή ως ανθρώπου και ως καλλιτέχνη
15 θεατρικές παραστάσεις που κάνουν τον Φεβρουάριο τον πιο θεατρικό μήνα της χρονιάς
Από σύγχρονα ελληνικά έργα και διεθνείς επιτυχίες μέχρι πολιτικό θέατρο, κωμωδία και δυνατούς μονολόγους, η σκηνή της Κύπρου γεμίζει ιστορίες, φωνές και συγκινήσεις.
"Η κοιμωμένη του Χαλεπά" ζωντανεύει ξανά από το Θέατρο Ανεμώνα
Η παράσταση που συζητήθηκε πολύ, επιστρέφει, σε Σκηνοθεσία Αντρέα Τηλεμάχου και με τον ίδιο στον ομώνυμο ρόλο!
«Μιαν Βολάν…» σε κυπριακή διάλεκτο και πρωτότυπη μουσική
Θεατρική παράσταση, λαϊκή παράδοση-θρίλερ της Νίτσας Θαλασσινού
«Η αγάπη μόνο δεν αρκεί»
Είδαμε την παράσταση «Η Επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα» σε σκηνοθεσία Ονησίφορου Ονησιφόρου από το Θέατρο Δέντρο
Η Nicosia For Art και το National Theatre Live παρουσιάζουν την κινηματογραφική προβολή της παράστασης “Dr. Strangelove” του Stanley Kubrick
Η παράσταση “Dr. Strangelove” θεωρείται μία από τις κορυφαίες κωμωδίες όλων των εποχών
"Δωδέκατη νύχτα" του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στον ΘΟΚ - Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων
Παραστάσεις από 6 Φεβρουαρίου