Δημοσιεύτηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2020
Κάθε χώρα έχει τα δικά της χριστουγεννιάτικα έθιμα.
Φέτος εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού θα στερηθούμε πολλά από αυτά, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων.
Μία από τις χώρες που σκληραίνει το lockdown από την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου έως 10 Ιανουαρίου είναι η Γερμανία. Μεταξύ των μέτρων και η απαγόρευση πώλησης αλκοόλ σε εξωτερικούς χώρους με υψηλά πρόστιμα για τους παραβάτες.
Τα μέτρα έχουν ήδη πλήξει ένα από τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά των Χριστουγέννων, το ζεστό κόκκινο κρασί, γνωστό ως «Gluehwein», που πωλείται πάντα στις υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές τις κρύες ημέρες στις πλατείες των πόλεων σε όλη τη γερμανική επικράτεια.
Ενώ οι ξακουστές υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές είχαν ήδη απαγορευτεί για τη φετινή χρονιά, πολλοί μπορούσαν ωστόσο να απολαύσουν το Gluehwein κατεβάζοντας τη μάσκα τους στις υπαίθριες καντίνες.
Στη μεσαιωνική πόλη Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ, για παράδειγμα, το Gluehwein ήταν τις τελευταίες ημέρες ένα από τα ελάχιστα προϊόντα που πωλούνταν στην Πλατεία της Αγοράς. Λιγοστοί όμως πεζοί το αγόραζαν καθώς πινακίδες που υπενθυμίζουν την υποχρεωτική χρήση της μάσκας κοσμούν τους εξωτερικούς τοίχους όλων των κτιρίων.
Κάποιες πόλεις είχαν ήδη περιορίσει την κατανάλωση αλκοόλ σε εξωτερικό χώρο προκαλώντας αντιδράσεις πολιτών.
Την Τετάρτη, η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε ενώπιον του κοινοβουλίου ότι τα κιόσκια που πουλούν Gluehwein δεν συμβαδίζουν με τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.
«Δεν υπάρχει ούτε κοινωνική αποστασιοποίηση ούτε χρήση μάσκας όταν πίνεις Gluehwein», λέει ο Τόμας Μπέλε, ένας αξιωματούχος στο Μόναχο.
Ο Κρίστοφερ Μπέκερ, επικεφαλής ενός ομίλου που δραστηριοποιείται στον τομέα της φιλοξενίας στην Κολονία, έχει υποβάλει αγωγή κατά της απαγόρευσης πώλησης του κρασιού. «Μόνο και μόνο επειδή κάποιοι οδηγοί δεν τηρούν το όριο ταχύτητας δεν σημαίνει ότι απαγορεύεται η οδήγηση», λέει χαρακτηριστικά.
με πληροφορίες ΑΜΠΕ, Reuters
Σχετικά
Αυτοί είναι οι καλύτεροι προορισμοί για οικογένειες στην Ευρώπη για το 2026 - Ανάμεσά τους και δύο κυπριακές πόλεις
Το ελληνικό νησί που βρίσκεται στη λίστα
Κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και καταιγίδες – Πότε τίθεται σε ισχύ
Τα φαινόμενα θα κάνουν αρχικά την εμφάνισή τους στα δυτικά και σταδιακά θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού
Θέλεις να ταξιδέψεις δωρεάν; Η Κομισιόν δίνει 40.000 εισιτήρια (με πτήσεις για Κυπρίους)
Δωρεάν και οι πτήσεις για τους ταξιδιώτες από την Κύπρο! Πώς να τα εξασφαλίσεις
Τι θα δούμε στον Απρίλιο στο Netflix
Νέος μήνας, νέες προτάσεις (αλλά και παλιές, καλές επιλογές) προστίθενται στην πλατφόρμα streaming καλύπτοντας κάθε γούστο.
H Ryanair ανακοίνωσε ταξίδια σε 14 προορισμούς (για 2 μόνο μέρες), με τιμές που αρχίζουν από €15
Εκπτώσεις 20% σε υπέροχους προορισμούς
Ποια δύο ξενοδοχεία της Κύπρου συγκαταλέγονται στα κορυφαία του κόσμου;
Δύο εμβληματικά ξενοδοχεία, τα οποία κατατάσσονται ανάμεσα στα κορυφαία παγκοσμίως, μέσα από αξιολογήσεις χιλιάδων ταξιδιωτών
Η Wizz Air προτείνει ταξίδια σε 3 υπέροχους προορισμούς για το Πάσχα
Γιατί το 2026 είναι η χρονιά να ανταλλάξετε την παράδοση με μια ευρωπαϊκή πασχαλινή απόδραση
Το ελληνικό νησί στην κορυφή της λίστας του Guardian με τις καλύτερες ταξιδιωτικές ιδέες για το 2026
Η λίστα του Guardian περιλαμβάνει προορισμούς από όλο τον κόσμο, από την Ιταλία και τη Γαλλία μέχρι το Μαρόκο και τη Φινλανδία
Λάρνακα 2030: πάνω από 120 συνδημιουργοί έδωσαν ζωή στο πρώτο Co-Creators Assembly
H πρώτη μεγάλη συνάντηση συνδημιουργίας του Λάρνακα 2030 στη νέα φάση υλοποίησης του προγράμματος