Δημοσιεύτηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2020
Σε ισχύ μέχρι τις 20:00 το βράδυ της Τρίτης (15/12) βρίσκεται η πορτοκαλί προειδοποίηση που εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας.
Σύμφωνα με την προειδοποίηση, μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή.
Η ένταση της βροχής δυνατό να ξεπερνά τα 55 χιλιοστά ανά ώρα ενώ πολύ πιθανό να πέσει και χαλάζι.
Η πρόγνωση του καιρού αναφέρει ότι βαρομετρικό χαμηλό, με κέντρο νοτιοδυτικά της Κύπρου, κινείται ανατολικά και θα επηρεάζει την περιοχή, μέχρι την Τετάρτη. Στην ατμόσφαιρα δυνατό να παρατηρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη, μέχρι την Τετάρτη.
Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές κατά διαστήματα και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι βροχές δυνατό να είναι παροδικά έντονες ή και παρατεταμένες, ενώ σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει χαλάζι. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά μέχρι νοτιοδυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Σε καταιγίδα δυνατό να μεταβάλλονται και να ενισχύονται στα 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 19 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές κατά διαστήματα και μεμονωμένες καταιγίδες, με τα φαινόμενα σύντομα να περιορίζονται κυρίως στο ανατολικό μισό του νησιού. Οι βροχές δυνατό να είναι παροδικά έντονες ή και παρατεταμένες, ενώ σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει χαλάζι. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, αλλά τοπικά στα παράλια παροδικά πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη, αλλά στα προσήνεμα κυματώδης και παροδικά μέχρι πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.
Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι παροδικά κυρίως συννεφιασμένος, με μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στο ανατολικό μισό του νησιού, καθώς και χιόνι ή χιονόνερο, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή,για να κυμανθεί γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές
Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ από αργά το απόγευμα θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Την Παρασκευή, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, που πιθανό να δώσει τοπικές ελαφρές βροχές ή και χιονόνερο, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση.
Σχετικά

Το The Piano Tour υποψήφιο για σημαντική διεθνή βράβευση!
Μέσω του The Piano Tour, η κλασική μουσική έχει έως σήμερα διασχίσει αυτοκινητόδρομους, ανέβει σε ταράτσες, παίξει ποδόσφαιρο, τρέξει σε βραδινό αγώνα δρόμου, ταξιδεύσει πίσω στον χρόνο και καταρρίψει ακόμη και ρεκόρ Guinness!

5 πόλεις στην Ευρώπη που πρέπει να επισκεφτείς έστω μια φορά στη ζωή σου
Μην χάσεις την ευκαιρία να δεις από κοντά αυτές τις πόλεις

Στους 37°C η θερμοκρασία - Πότε αναμένεται αισθητή πτώση
Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας


H Ryanair σε ταξιδεύει σε 3 υπέροχους προορισμούς με τιμές από €18.99
H Ryanair ανακοίνωσε νέα προσφορά για φθινοπωρινά ταξίδια, σε συναρπαστικούς

Αυτά είναι τα 8 Χριστουγεννιάτικα Xωριά που θα μας μεταφέρουν τη μαγεία των εορτών
Χριστουγεννιάτικα Χωριά σε 8 υπέροχους ορεινούς προορισμούς

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού, έρχονται πτώση θερμοκρασίας και βροχές στα ορεινά
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Leonardo Hotels: Το NYX HOTEL THESSALONIKI ξεκινά τη λειτουργία του
Για μία αυθεντική εμπειρία, με σύγχρονο design και τη βαθιά κατανόηση του σύγχρονου ταξιδιώτη


Ήμουν κι εγώ στο Καλλιμάρμαρο...
Μια ανεπανάληπτη βραδιά στο Καλλιμάρμαρο με την Άννα Βίσση να γράφει ιστορία μπροστά σε 65.000 θεατές

Καταρρίπτεται ο μεγαλύτερος μύθος για τις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων
Οι ταξιδιώτες αναζητούν πάντα τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων για ταξίδια διακοπών

Τα καλύτερα μέρη της Ευρώπης για ταξίδι τον Οκτώβριο με τα ομορφότερα φθινοπωρινά χρώματα
Είναι σχεδόν εκείνη η εποχή του χρόνου που οι νύχτες σιγά σιγά μεγαλώνουν, η θερμοκρασία πέφτει και η μυρωδιά του φθινοπώρου είναι στον αέρα