Δημοσιεύτηκε στις 07 Ιανουαρίου 2021
Επιστροφή στις μετακινήσεις με SMS θα έχουμε όπως όλα δείχνουν τα επόμενα 24ωρα. Η πολιτική ηγεσία βάζει τις τελευταίες πινελιές στα αυστηρότερα μέτρα που θα επιβληθούν μετά και τις εισηγήσεις που είχε από την Συμβουλευτική Επιστημονική Επιδημιολογική Ομάδα.
Στόχος αφενός είναι ο περιορισμός των επαφών και αφετέρου η μείωση των πιέσεων στο σύστημα υγείας όπου καθημερινά αυξάνονται οι αριθμοί των ασθενών που χρήσουν νοσηλείας.
Η χρονική διάρκεια των νέων μέτρων θα είναι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου.
Το πλαίσιο των νέων μέτρων
Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται λοιπόν η διακίνησή μας με sms όπου προφανώς θα ισχύουν όσα γνωρίζουμε, δηλαδή η μετακίνηση για ιατρικούς σκοπούς και σκοπούς έκτακτης ανάγκης αλλά και αυτή της άθλησης και της μετακίνησης για σκοπούς ειδών πρώτης ανάγκης.
Ανοικτές προφανώς θα παραμείνουν επιχειρήσεις με είδη πρώτης ανάγκης, όπως είναι οι υπεραγορές και οι φούρνοι. Ανοικτές θα παραμείνουν όπως όλα δείχνουν επιχειρήσεις κατασκευαστικού τομέα και αυτές που άπτονται του τομέα αυτού.
Προωθείται επίσης τηλεργασία για χώρους εργασίας όπου υπάρχει δυνατότητα. Κλειστές φυσικά παραμένουν οι επιχειρήσεις στον χώρο εστίασης και όπως όλα δείχνουν πάνε για κλείσιμο οι επιχειρήσεις κομμωτηρίων και ινστιτούτων αισθητικής.
Τα σχολεία οδεύουν προς τηλεκπαίδευση με ανοικτά νηπιαγωγεία και προδημοτική εκπαίδευση.
Περιορισμοί αναμένονται και στις μετακινήσεις από επαρχία σε επαρχία με εξαιρέσεις φυσικά για συγκεκριμένους ειδικούς σκοπούς.
Οι οριστικές αποφάσεις θα κυρωθούν αύριο από το Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο θα συνεδριάσει στις 11.30 το πρωί.
Σχετικά
Κι όμως, τις πινακίδες αυτές θα τις δεις σε πολυσύχναστη λεωφόρο της Κύπρου
Τοποθέτηση φωτεινής πινακίδας ένδειξης ταχύτητας στη Λεωφόρο Νησί από τον Δήμο Αγίας Νάπας
Η Wizz Air UK λαμβάνει ιστορική έγκριση για πτήσεις Ηνωμένο Βασίλειο–ΗΠΑ
Οι αιτήσεις για ναυλωμένες πτήσεις το καλοκαίρι έχουν ήδη ανοίξει.
Σκόπελος: Το νησί της Ευρώπης που διατηρεί ακόμη την ταυτότητα του
Η Σκόπελος ξεχωρίζει για τα λευκά, παραδοσιακά σπίτια με τις κεραμοσκεπές, τα στενά καλντερίμια και τις ανθισμένες αυλές
Ο δημιουργός του Heated Rivalry φτιάχνει για το Netflix μια ξεκάθαρα gay σειρά για τον Μέγα Αλέξανδρο
Ο δημιουργός του Heated Rivalry ετοιμάζει για το Netflix μια νέα σειρά για τον Μέγα Αλέξανδρο, δίνοντας queer τόνο σε μια μορφή που στην Ελλάδα εξακολουθεί να προκαλεί αμηχανία όταν βγαίνει έξω από τον εθνικό μύθο.
Τα πιο εμβληματικά σιδηροδρομικά ταξίδια στον κόσμο
Πώς είναι να διασχίζεις τις πιο θρυλικές σιδηροδρομικές διαδρομές του κόσμου -από τα Highlands της Σκωτίας μέχρι τις Άνδεις του Περού.
Οι πιο ηλιόλουστες πόλεις του κόσμου, σύμφωνα με το Condé Nast Traveller
Από το Λος Άντζελες και το Ορλάντο, μέχρι τη Μαδρίτη, την Αθήνα και το Δελχί
Ο Πρωταράς ετοιμάζεται για το (κυπριακό) καλοκαίρι!
Ο Δήμος Παραλιμνίου - Δερύνειας προετοιμάζεται για τη νέα τουριστική περίοδο
Συννεφιά με ενδεχόμενο βροχών και καταιγίδας – Έρχεται πτώση θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Το «The Bear» ολοκληρώνεται με την 5η σεζόν στο FX
Η σειρά «The Bear» του FX θα ολοκληρωθεί με την πέμπτη σεζόν, τα γυρίσματα της οποίας βρίσκονται σε εξέλιξη στο Σικάγο
Επισκεφθήκαμε το πρώτο Château οινοποιείο στην Κύπρο (εικόνες)
Πήγαμε στο Chateau Punin και φυτέψαμε αμπελώνες Pinot Noir εγκαινιάζοντας μία νέα εποχή που φέρνει κοντά την παράδοση με την καινοτομία